Zamieszczone przez MZD
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
-
-
Sigma_74
-
lilo, to CB radio tti TCB-880 to raczej jak napisał kolega nico21, zobacz na forum FabiaClub.pl moze czytałeś jak jeden z kolegow ma to radio, to same kłopoty i szumii :? Także, lepiej dołożyć i Unidenka sobie sprawić[scroll:d01e0e5c3d]Zapraszamy na Spoty na Podkarpaciu :spin: [/scroll:d01e0e5c3d]
Komentarz
-
-
No to pozostają szerokie konsultacje na spocie wtorkowym w Pile. Moze będzie tam możliwość przełożenia na próbę innego egzemplarza radia do mnie i zobaczymy/usłyszymy te szumy...albo nie...;-)
Dam znać jak poszło. Oczywiście sprawa filtra p. zakłóceniowego still mode ON ! :szeroki_usmiechWałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez Sigma_74Nastar, przewrażliwiony jesteś
Brakuje mi właśnie obiektywnej oceny - i tu znów kłania się spotkanie na spocie pilskim.
Ale powiedz szczerze przyjacielu ty mój - czy jeździsz ciągle z SQ skręconym na jakieś 60-70% w prawo ??? Jeśli tak to albo obaj mamy problem albo TTTM...Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)
Komentarz
-
-
Nastar, nie chcę cię denerwowac ale na dwóch U520XL w dwóch autach z dieslami
Octa i Megana - mam zero dźwięków z silnika/auta - w trasie mogę mieć SQ na min a RFGain na max i jak nikt nie mówi to jest praktycznie cisza.... a radio działa jak trzeba jeżeli ktoś zagada -
zaznaczę że nie muszę tak mieć bo zazwyczaj SQ jest na 15% a RFG na 70% :|
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pafOcta i Megana - mam zero dźwięków z silnika/auta - w trasie mogę mieć SQ na min a RFGain na max
No to qrwa głupi już jestem !!! Jakby co - reklamacja sprzętu - mam 12m-cy gwarancji. Nie będę się szczypał. Tylko chciałbym się upewnić, że np. w drugiej Okcie, moje radio robi to samo. Ale zawsze pozostaje TTTM odnośnie AKURAT MOJEGO EGZ. OCTY :shock: I wtedy to już kanał... zmiana radia na inny model też może nic nie dać. Ale nie uprzedzajmy faktów.Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)
Komentarz
-
-
Panowie, pytanko, kolega ma CB radyjko ale nie takie zwykłe, chodzi o takie przenośne jak krótkofalówka, coś podobnego, też 40kanałów, to samo praktycznie tylko ze to ma inny wyglad i mozna je ze soba nosic.
Pytanko, nie uzywane ono bylo jakis czas i ostatnio je uruchomil i słychac same trzaski, dodam że wcześniej chodziło jak złoto, zero szumow itp. Jak myslicie, tego typu radia trzeba zestroić :?: W czym może być Azorek pogrzebany :?:[scroll:d01e0e5c3d]Zapraszamy na Spoty na Podkarpaciu :spin: [/scroll:d01e0e5c3d]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liloco myslicie o cobra-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liloTo w takim razie sprzedam ten szajs , ale co mam kupić w podobnej cenie ? proszę o podpowiedz alan 48+ ?
A co myslicie o cobra . dajcie mi jakieś namiary na coś godnego Octy :wink: a ten badziew jutro wypchne dalej .
tutaj kupiłem sam... z Faktura! i Gwarancja!
a tutaj bezpośrednio do sklepu który je sprzedaje
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Panowie, pytanko, kolega ma CB radyjko ale nie takie zwykłe, chodzi o takie przenośne jak krótkofalówka, coś podobnego, też 40kanałów, to samo praktycznie tylko ze to ma inny wyglad i mozna je ze soba nosic.
Pytanko, nie uzywane ono bylo jakis czas i ostatnio je uruchomil i słychac same trzaski, dodam że wcześniej chodziło jak złoto, zero szumow itp. Jak myslicie, tego typu radia trzeba zestroić :?: W czym może być Azorek pogrzebany :?:
Ponawiam[scroll:d01e0e5c3d]Zapraszamy na Spoty na Podkarpaciu :spin: [/scroll:d01e0e5c3d]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pafja podczas kilku pomiarów mocy emitowanej na U520XL miałem odczyt około 2-2,5 W a powinno niby być do 4 - może to dlatego?Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez Sigma_74===Tomy===, a na odbiór ?Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
A co powiecie o tym cb miałem kiedyś takie jako stacjonarne i wydawało mi się że jest dobre , co wy na to ? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=208272739Daniel
Komentarz
-
-
No i chyba stało się najgorsze... Dziś po włączeniu radia i szybkim usłyszeniu szumofonii odkręciłem przewód antenowy... I co ? I cisza ! Szumy ZNIKNęłY ! Nawet przy SQ całkiem w lewo i RF Gain w prawo - cisza. Oznacza to ,że ANTENA ściąga zakłócenia z silnika... to chyba najgorszy z możliwych scenariusz... Zaden filtr na zasilaniu radia tutaj raczej nie pomoże. Z tego co wyczytałem to właśnie taki rodzaj zakłóceń najtrudniej wyeliminować - trzeba szukać po kolei "zakłócaczy" w osprzęcie silnika i montować np. konsensatory (podobno jakieś nieelektrolityczne). :? Dżizass !!! I co ja mam teraz zrobić ? Oczywiście porobię w miarę możliwości próby z innym radiem czy anteną ale nie obiecuję sobie zbyt wiele po tych zabiegach. Dziś na trasie 110km o mało szału nie dostałem i jedyna rozmowa jaką odbyłem (i usłyszałem) to słowa pozdrowienia do... wyprzedzanego pojazdu ! :shock: A reszta niech pozostanie... szumem... :cry:Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)
Komentarz
-
-
Sigma_74
Komentarz