CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Adrian
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 662
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez MZD
    Przy okazji polecam serwis CB na Al. Jerozolimskich na stacji Orlenu - ok. 1,5 km od skrzyżowania z Łopuszańską w kierunku Pruszkowa.
    Kolego my też polecamy ten serwis. Nawet na drzwiach wejściowych jest wlepa klubowa więc to chyba mówi samo za siebie.
    PerfectService by DGW
    Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
    Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
    Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

• lilo
      RS
      • 2006
      • 4315
      • Mercedes-Benz

A co powiecie o cb ( tti TCB-880 ) jest coś warte ?
      Daniel

Komentarz

• nico21
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 2640
        • Volkswagen

lilo, wg mnie lepiej wyglada niz chodzi , ale to jest moje skromne zdanie :P
        DACAR.team

Komentarz

• lilo, tak, tyle ile ci zapłącas za złom
          sorki za OT.

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

nico21, bo tak jest radia tti to typowe szumofony które mają wyglądać a nie być przydatne nic made in china nie jest dobre jak nie jest markowe (ale i tu sie dziadostwo zaczyna)

Komentarz

• sebasuperb
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1318

lilo, to CB radio tti TCB-880 to raczej jak napisał kolega nico21, zobacz na forum FabiaClub.pl moze czytałeś jak jeden z kolegow ma to radio, to same kłopoty i szumii :? Także, lepiej dołożyć i Unidenka sobie sprawić
              [scroll:d01e0e5c3d]Zapraszamy na Spoty na Podkarpaciu :spin: [/scroll:d01e0e5c3d]

Komentarz

• Nastar
                Rider
                • 2005
                • 460

No to pozostają szerokie konsultacje na spocie wtorkowym w Pile. Moze będzie tam możliwość przełożenia na próbę innego egzemplarza radia do mnie i zobaczymy/usłyszymy te szumy...albo nie...;-)
                Dam znać jak poszło. Oczywiście sprawa filtra p. zakłóceniowego still mode ON ! :szeroki_usmiech
                Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• Nastar, przewrażliwiony jesteś i to ci powiem żołnierzu

Komentarz

• Nastar
                    Rider
                    • 2005
                    • 460

Zamieszczone przez Sigma_74
                    Nastar, przewrażliwiony jesteś
                    .. i tej opcji nie wykluczam całkowicie... ale jeśli "to ma tak działać" to chyba pomyliłem "ch... z ogórkiem..." :diabelski_usmiech
                    Brakuje mi właśnie obiektywnej oceny - i tu znów kłania się spotkanie na spocie pilskim.
                    Ale powiedz szczerze przyjacielu ty mój - czy jeździsz ciągle z SQ skręconym na jakieś 60-70% w prawo ??? Jeśli tak to albo obaj mamy problem albo TTTM...

Komentarz

• paf
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 3140

Nastar, nie chcę cię denerwowac ale na dwóch U520XL w dwóch autach z dieslami
                      Octa i Megana - mam zero dźwięków z silnika/auta - w trasie mogę mieć SQ na min a RFGain na max i jak nikt nie mówi to jest praktycznie cisza.... a radio działa jak trzeba jeżeli ktoś zagada -
                      zaznaczę że nie muszę tak mieć bo zazwyczaj SQ jest na 15% a RFG na 70% :|

Komentarz

• Nastar
                        Rider
                        • 2005
                        • 460

Zamieszczone przez paf
                        Octa i Megana - mam zero dźwięków z silnika/auta - w trasie mogę mieć SQ na min a RFGain na max
                        :shock:
                        No to qrwa głupi już jestem !!! Jakby co - reklamacja sprzętu - mam 12m-cy gwarancji. Nie będę się szczypał. Tylko chciałbym się upewnić, że np. w drugiej Okcie, moje radio robi to samo. Ale zawsze pozostaje TTTM odnośnie AKURAT MOJEGO EGZ. OCTY :shock: I wtedy to już kanał... zmiana radia na inny model też może nic nie dać. Ale nie uprzedzajmy faktów.

Komentarz

• sebasuperb
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 1318

Panowie, pytanko, kolega ma CB radyjko ale nie takie zwykłe, chodzi o takie przenośne jak krótkofalówka, coś podobnego, też 40kanałów, to samo praktycznie tylko ze to ma inny wyglad i mozna je ze soba nosic.
                          Pytanko, nie uzywane ono bylo jakis czas i ostatnio je uruchomil i słychac same trzaski, dodam że wcześniej chodziło jak złoto, zero szumow itp. Jak myslicie, tego typu radia trzeba zestroić :?: W czym może być Azorek pogrzebany :?:
                          [scroll:d01e0e5c3d]Zapraszamy na Spoty na Podkarpaciu :spin: [/scroll:d01e0e5c3d]

Komentarz

• Nastar
                            Rider
                            • 2005
                            • 460

Wracając do moich "konwulsji" - wyczytałem,że antena też może zbierać zakłócenia od silnika i innych urządzeń. Należy sprawdzić czy CB trzeszczy po odłączeniu kabla antenowego. Sprawdzimy.

Komentarz

• lilo
                              RS
                              • 2006
                              • 4315
                              • Mercedes-Benz

To w takim razie sprzedam ten szajs , ale co mam kupić w podobnej cenie ? proszę o podpowiedz alan 48+ ?
                              A co myslicie o cobra . dajcie mi jakieś namiary na coś godnego Octy :wink: a ten badziew jutro wypchne dalej .
                              Daniel

Komentarz

• Arek
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 3143

Zamieszczone przez lilo
                                co myslicie o cobra
                                nie znam sie az tak na radiach ale słyszałem sporo opinij negatywnych w tym jedną od Sylwka więc raczej odpuść sobie Cobre
                                -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• b707
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 1272

Zamieszczone przez lilo
                                  To w takim razie sprzedam ten szajs , ale co mam kupić w podobnej cenie ? proszę o podpowiedz alan 48+ ?
                                  A co myslicie o cobra . dajcie mi jakieś namiary na coś godnego Octy :wink: a ten badziew jutro wypchne dalej .
                                  Uniden 520XL
                                  tutaj kupiłem sam... z Faktura! i Gwarancja!

a tutaj bezpośrednio do sklepu który je sprzedaje

pzdr
                                  Adam

Komentarz

• sebasuperb
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 1318

lilo, już alan lepszy od Cobry

Komentarz

• lilo, tylko UNIDEN 510 lub 520 jest godny twego samochodu.

Komentarz

• sebasuperb
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 1318

Panowie, pytanko, kolega ma CB radyjko ale nie takie zwykłe, chodzi o takie przenośne jak krótkofalówka, coś podobnego, też 40kanałów, to samo praktycznie tylko ze to ma inny wyglad i mozna je ze soba nosic.
                                        Pytanko, nie uzywane ono bylo jakis czas i ostatnio je uruchomil i słychac same trzaski, dodam że wcześniej chodziło jak złoto, zero szumow itp. Jak myslicie, tego typu radia trzeba zestroić :?: W czym może być Azorek pogrzebany :?:

Ponawiam

Komentarz

• ===Tomy===
                                          Rider
                                          • 2006
                                          • 552

Zamieszczone przez paf
                                          ja podczas kilku pomiarów mocy emitowanej na U520XL miałem odczyt około 2-2,5 W a powinno niby być do 4 - może to dlatego?
                                          Nie, wszystko jest OK. 4W to moc MAKSYMALNA a Unidenki mają 2-2,5W. Wiąże się to z ustawą o radiofonii. Moc wyjściowa w zakresie 2-4W nie wpływa na jakość nadawania.
                                          Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                                          Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                                          Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• ===Tomy===, a na odbiór ?

Komentarz

• ===Tomy===
                                              Rider
                                              • 2006
                                              • 552

Zamieszczone przez Sigma_74
                                              ===Tomy===, a na odbiór ?
                                              Również nie.
                                              Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                                              Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                                              Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• lilo
                                                RS
                                                • 2006
                                                • 4315
                                                • Mercedes-Benz

A co powiecie o tym cb miałem kiedyś takie jako stacjonarne i wydawało mi się że jest dobre , co wy na to ? http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=208272739
                                                Daniel

Komentarz

• Nastar
                                                  Rider
                                                  • 2005
                                                  • 460

No i chyba stało się najgorsze... Dziś po włączeniu radia i szybkim usłyszeniu szumofonii odkręciłem przewód antenowy... I co ? I cisza ! Szumy ZNIKNęłY ! Nawet przy SQ całkiem w lewo i RF Gain w prawo - cisza. Oznacza to ,że ANTENA ściąga zakłócenia z silnika... to chyba najgorszy z możliwych scenariusz... Zaden filtr na zasilaniu radia tutaj raczej nie pomoże. Z tego co wyczytałem to właśnie taki rodzaj zakłóceń najtrudniej wyeliminować - trzeba szukać po kolei "zakłócaczy" w osprzęcie silnika i montować np. konsensatory (podobno jakieś nieelektrolityczne). :? Dżizass !!! I co ja mam teraz zrobić ? Oczywiście porobię w miarę możliwości próby z innym radiem czy anteną ale nie obiecuję sobie zbyt wiele po tych zabiegach. Dziś na trasie 110km o mało szału nie dostałem i jedyna rozmowa jaką odbyłem (i usłyszałem) to słowa pozdrowienia do... wyprzedzanego pojazdu ! :shock: A reszta niech pozostanie... szumem... :cry:

Komentarz

• Nastar, zmien na LEMM 145 i sprawie, mi tam nie szumi

Komentarz

Pracuję...