paf, ten Midland to była magnesówka więc i tak chciałem ją zmienić w perspektywie... Ale faktycznie - oba przypadki były z kablem antenowym w progu - po prostu jak kabel poszedł w próg to już tam został i tylko mocowanie i rodzaj anteny się zmieniały...
Zaraz idę posprawdzać to i owo to dam znać of course.
Samiec, juz kolega misiek^wro, dostałreprymendę i za chwilke beda.
THX za fotki, mysallem zupelnie ze gdzie inndziej i inaczej sie szkody zrobily :roll:
Czyli po przymierzam ten uchwyt na sucho i zobacze. Ale faktycznie u mnie klapa dosc mocna pracuje podczas jazdy, wiec napewno bez igerencji w ten uchwyt nie bedzie inaczej niz na fotkach :roll:
No dobra. 2 godziny walki i kombinacji i...JEST POPRAWA !
Jednak pies był pogrzebany w przewodzie antenowym leżącym w progu obok innych elektrycznych wiązek. Po wywaleniu antenowego do wewnątrz auta testy wykazały jakieś 30-50% poprawy w szumach ! Pozostały małe świsty, ale to przy wartościach SQ na poziomie 30-50% max. Zaznaczam, że i tak zapodam w zasilanie filterek a poza tym - antenka nie jest jeszcze zestrojona i szumy słyszane są głównie teraz gdy ktoś nadaje.
Kabel antenowy puściłem górą jak radził ryhO (pomysł niezły tylko miałem mały problem ze schowaniem "beczułki" łączącej przewód ori od anteny z przedłużającym ale w końcu poszła za plastiki osłaniające mech. zwijania pasa bezp.). Pozostały mi więc:
- zakup i montaż filtra p.zakłóceniowego;
- strojenie antenki SWR-em;
- testy potwierdzające sens tej męczarni (mam nadzieję, że ostateczne).
Nastar, jakoś tak odrazu unikałem puszczania czegokolwiek progiem i ciesze się że mogłem pomóc jeśli po założeniu filterka będzie jeszcze lepiej to sam sobie taki założę
Wynika z tego morał taki, że z racji iż "puszczenie luzem" przewodu antenowego między siedziskami, też daje element separacji od kabli octy i nie powoduje to powstawanie szumów zbędnych... Ja tak mam ... :szeroki_usmiech
O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k
przewodu antenowego między siedziskami, też daje element separacji od kabli octy i nie powoduje to powstawanie szumów zbędnych... Ja tak mam ... :szeroki_usmiech
Witam, od zawsze śmigam z cb on board obecnie na pokładzie Uniden 510 ver. RS39 (zainteresowani tematem wiedzą i znają osobnika ) i AT1200 uchwyt na klapie... Powiem tylko, że po wizycie w Łodzi U510 z serią ma tylko wspólną nazwę.
No to i ja się pochwalę , uzbroiłem moją Octę w Unidena 510 XL + Midland 145 na magnez. :lol: Na razie sprawdzam, porównuję i uczę się tematu.
Wydaje mi się , że mam gościa z Allegro, który oferuje sprzęcik za rozsądne pieniądze. Przykładowo Uniden 520 XL za 279 PLN, Uniden 510 XL 230PLN, ML 145 ok 160 PLN.
jak mam PA to nic nie słychać jak mam wyłączone PA to jak ucho przystawie do głośniczka to coś szumi ale bardzo cicho.... i dźwięk nie reaguje na potencjometr.
Komentarz