wogóle to jak sie wsadza zawsze w taki sam sposób to jest nudno i nieciekawie trzeba urozmaicac od czasu do czasu hhhyhyhyhy
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
paf, ten Midland to była magnesówka więc i tak chciałem ją zmienić w perspektywie... Ale faktycznie - oba przypadki były z kablem antenowym w progu - po prostu jak kabel poszedł w próg to już tam został i tylko mocowanie i rodzaj anteny się zmieniały...
Zaraz idę posprawdzać to i owo to dam znać of course.Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sigma_74Samiec, juz kolega misiek^wro, dostałreprymendę i za chwilke beda.
Czyli po przymierzam ten uchwyt na sucho i zobacze. Ale faktycznie u mnie klapa dosc mocna pracuje podczas jazdy, wiec napewno bez igerencji w ten uchwyt nie bedzie inaczej niz na fotkach :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liloDzisiaj dotarło do mnie moje nowe cb Uniden 520XL i faktycznie radio tti przy nim do badziew jakich mało , duży plus dla dla kolegów z OCP za pomoc
WelcomeO-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil
SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
No dobra. 2 godziny walki i kombinacji i...JEST POPRAWA !
Jednak pies był pogrzebany w przewodzie antenowym leżącym w progu obok innych elektrycznych wiązek. Po wywaleniu antenowego do wewnątrz auta testy wykazały jakieś 30-50% poprawy w szumach ! Pozostały małe świsty, ale to przy wartościach SQ na poziomie 30-50% max. Zaznaczam, że i tak zapodam w zasilanie filterek a poza tym - antenka nie jest jeszcze zestrojona i szumy słyszane są głównie teraz gdy ktoś nadaje.
Kabel antenowy puściłem górą jak radził ryhO (pomysł niezły tylko miałem mały problem ze schowaniem "beczułki" łączącej przewód ori od anteny z przedłużającym ale w końcu poszła za plastiki osłaniające mech. zwijania pasa bezp.). Pozostały mi więc:
- zakup i montaż filtra p.zakłóceniowego;
- strojenie antenki SWR-em;
- testy potwierdzające sens tej męczarni (mam nadzieję, że ostateczne).Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)
Komentarz
-
-
Wynika z tego morał taki, że z racji iż "puszczenie luzem" przewodu antenowego między siedziskami, też daje element separacji od kabli octy i nie powoduje to powstawanie szumów zbędnych... Ja tak mam ... :szeroki_usmiechO-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil
SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k
Komentarz
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez Babka_Kiepskaprzewodu antenowego między siedziskami, też daje element separacji od kabli octy i nie powoduje to powstawanie szumów zbędnych... Ja tak mam ... :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Sigma_74
-
Sigma_74
Zamieszczone przez piotrekpruszczniden 510 ver. RS39 (zainteresowani tematem wiedzą i znają osobnika
Komentarz
-
No to i ja się pochwalę , uzbroiłem moją Octę w Unidena 510 XL + Midland 145 na magnez. :lol: Na razie sprawdzam, porównuję i uczę się tematu.
Wydaje mi się , że mam gościa z Allegro, który oferuje sprzęcik za rozsądne pieniądze. Przykładowo Uniden 520 XL za 279 PLN, Uniden 510 XL 230PLN, ML 145 ok 160 PLN.
Komentarz
-
-
cześć. dziś przyszedł mój uniden 520 i problem.... mam wrażenie że nie działa... ale nie wykluczone że się nie znam....
nie szumi tak jak inne CB. kręcę pokrętłami i nic... zasilanie się włącza... kanały przeżucam.....i nic..... ciągle cisza...
macie moze pomysł co źle robie?
jak ustawić wszystkie przełączniki żeby było ok....
Komentarz
-
-
zestrojone podobno jest jeśli ufać http://www.allegro.pl/item205379377_...0_gratis_.html
i poskręcałem.... hmmm. wymiękam... nie wiem co jest...
jak myślicie moze być uszkodzone?
Komentarz
-
Komentarz