rafalus, dlaczego Ty nie kupisz to co większość poleca, co jest sprawdzone ?
szukasz jakich gówien które nie wiadomo w co przypiąć a jak wiesz jak 3 w jednym to znaczy gówno.
yhym :diabelski_usmiech nie ma co, epiej moim zdaniem zawsze dołożyc więcej i cieszyć się sprzętem do tego odpowiednim a nie jakimiś zabawkami
[scroll:d01e0e5c3d]Zapraszamy na Spoty na Podkarpaciu :spin: [/scroll:d01e0e5c3d]
Sigma_74, To akurat mowie Ci ma drugorzedne IMO znaczenie, bo akurat wystroic to taka antene sie da. CB i FM dziala bez problemu. Jej problemem jest dlugosc bata, a dokladnie brak dlugosci tylko tyle. Tu polaczenie tego typu combo daje kompromis wygladu do zastosowan amatorskich.
a Maicroft jak odbiera radio? Gorzej niż fabryczne z separatorem?
Narazie próbuje sie rozwiedzieć w temacie anten. Magnesówka to za duże starty lata rysuje a w deszcz kapie.
Zalezy mi tez na wygladzie. Nie chcialbym sie rzucac w oczy z anteną sasiadowi wyrwali radio CB (antene mial na stale). Narazie szukam,pytam
Maicroft a nic lepszego niz siro 3 funkcyjna w tym stylu nie ma?
nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
Chciałbym się tylko pochwalić że od wczoraj śmiga kolejna octavka z CB na pokładzie. UNIDEN 520 XL + ALAN MINI (ale ta antena to nie by dobry wybór). :P
Jeszcze jedno pytanie do osób , ktore widzialy nie jdena antene; moze ktos wie kto robi taka antene ok.50cm dlugosci, chromowana, bat sztywny?
Bo nigdzie nie moge jej znaleźć albo obrazki są nie kompletne.
Firma Lemma robi ale bat jest giętki i ok 70cm.
Jak by ktoś wiedział prosze o pomoc.
nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
Witam
A ja kupilem Lafayette Ermes + antena President ale na magnes i chce cos z tym zrobic. Widzialem montaz na relingach w OI combi po liftingu, ale jak wtedy z masa? Bedzie gorzej niz na magnesie? Autko swiezo z salonu i nie chce dziurawic dachu.
Zasieg okolo 10-15 km na trasie max.
Co poradzicie?
Pozdrawiam
Lashlo
- 8 BAND
- MULTISTANDARD zaprojektowany
zgodnie z normami każdego kraju UNI
Europejskiej (łatwe ustawnie standardów,
przełączanie 0/5 raster
- elektretowy mikrofon wysokiej jakości
- analogowy S/RF meter
- regulacja czułości odbioru (anteny)
RF gain
- regulacja czułości mikrofonu Mic gain
- dużej mocy nadajnik MOSFET
(CE tylko 4W!)
- sygnał Roger Beep
- ECHO opcjonalna płytka z regulacjami
- przełącznik kanał 9/ 19
- ANL automatyczny filtr
przeciwzakłóceniowy
- wyjście na tubę PA
- przełącznik kanałów i blokada mikrofonie
- mikrofon elektretowy z 6-cio pinowym
wtykiem
Posiada CE i Deklarację Zgodności
na wszystkie kraje UE.
i bardzo sobie chwalę dokładnie mam wersje export
ROHS
djczas, to masz argument ok, moje idzie na 4w sprawdziłmi elektronik wiec luzik
wczoraj śmigłąme po górach i z kolegą Nastarem testowaliśmy, to niestety a może i stety na liczniku od wyjazdy od willi było 4 km i zanikłą ale prawda także w dole był i że góry ...
słyszałem go do 4 km rewel a, później juz nic ...
uważam że wynik całkowicie niezły i jak na tak extrem warunki to całkiem nieżle.
obydwoje anteny na stałe mamy zamontowane. i U 520 xl
Komentarz