CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • YubY
    Drive
    • 2006
    • 74

za dawnych czasów było jeszcze "99" , ale to starzy radiowcy (krótkofalowcy) pamiętają
    drzewnij radia były lampowe i hasło "99" oznaczało "przepalenia lamp" a wiadomo przy jakich okazjach życzy sie takich dziewiątek :diabelski_usmiech
    Octavia Combi Tour Plus 1,9 TDI ASV '05
    President Harry II Clasic + DV 27 S w dziurce po fm-owej + spliter (ale myslę nad drugą dziurką na fm-ową)

Komentarz

• lukas_ig
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2006
      • 230

Pochwale się że właśnie dołączyłem do tego zaszczytnego grona . Po dokładnym przestudiowaniu tego topicu na pokładzie zagościł uniden 520xl i wilson litle will. Może to nie jest topowy zestaw ale analizując moje potrzeby wydaje się być odpowiedni.
      PerfectService by

Komentarz

• YubY
        Drive
        • 2006
        • 74

- co do slangu CB, słyszałem jeszcze o "blądynkach" lub "koleżankach"

zasłyszane:
        - i dokąd wieziesz te blądynki?
        - ... do rzeźni :diabelski_usmiech

no i ciężko się jeździ bez węglowego filtra przeciwpyłkowego za tymi blądynkami - wierzcie mi
        Octavia Combi Tour Plus 1,9 TDI ASV '05
        President Harry II Clasic + DV 27 S w dziurce po fm-owej + spliter (ale myslę nad drugą dziurką na fm-ową)

Komentarz

• lukas_ig, twój zestaw to topowy jest duzo ludzi ma tą antenę bo o radiu nie wspomne bo to "klubowy" zestaw.

Komentarz

• Babka_Kiepska
            Rider
            S_OCP Member
            • 2007
            • 315

lukas_ig, Wg. mnie zestawik jak najbardziej OK, za nie wygórowana cenę i parametrach do zaakceptowania. Używam tylko sporadycznie przy wypadach za miasto oraz podczas naszych Wrocławskich spotów, gdy robimy objazd po mieście :szeroki_usmiech i podobno słychać mnie bardzo wyraźnie. Sigma_74, może to potwierdzić.
            Wystroić dobrze antenkę i tylko się cieszyć.
            Poza tym całość gdy nie używana ląduje do kufra i nie korci lepkich rączek na parkingach.
            Sąsiad tez zadowolony, bo czasem jak ma jakiś dalszy wyjazd wali jak w dym do mnie w celu użyczenia.
            Nie żałuje zakupu i naprawdę polecam ...

Zamieszczone przez YubY
            no i ciężko się jeździ bez węglowego filtra przeciwpyłkowego za tymi blądynkami - wierzcie mi
            YubY,
            Raczej w tym przypadku jedynie ratuje obieg wewnętrzny, bo i filtr też nie daje rady. Miałem już takie spotkania na drodze ... tragedia, ale jak usmażone, uwędzone lub z grilla to pycha ... :diabelski_usmiech
            O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil

SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'S k

Komentarz

• Zamieszczone przez Babka_Kiepska
              podobno słychać mnie bardzo wyraźnie. Sigma_74, może to potwierdzić.
              podobno , hmmm kolega żartuje sobie mówiac podobno, słychac go bardzo dobrze, zrozumiale.

wcvzoraj leciałem do rodzinnego miasta i zapodałem pare cyferek:
              np: 73, lasce krzyknąłem 88 takie tam co pamiętałem to wiecie jaki ruch był na radiu, aż facet się zgłosił ze stweirdził ze ze starym CB radiowcem pogada że teraz to małolaty mają i że zero kultury i takie tam, ale miło nieraz zaskoczyc kogoś ...
              nieźle ...

Komentarz

• wisnia
                Drive
                • 2007
                • 57

witam

bardzo długo zastanawiałem się gdzie umieścić cb-radio w moim szkodniku. pod radiem było za widoczne na boku tunelu (przy skrzyni biegów) też z lewej strony pod włącznikiem świateł - nie wygodnie. i wreszcie wylądowało o tu.....

co sądzicie o takim rozwiązaniu?? ma tylko jedną wadę trzeba zainwestowałem w zewnętrzny głośnik. :P

pozdrawiam.
                -=Wiśnia®=-

Komentarz

• deespe
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1468

wisnia, to cebe masz tak po prostu wsadzone czy przykręcone?? jak z przejazdem fotela pasażera??
                  :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• Adrian
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 662
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

wisnia, jak je tam wkładasz to fotel podniesiony jest do góry czy jak?? bo ja jakoś swojego nie mogę tam wcisnąć a też by mi to miejsce odpowiadało. Tylko że coś mi się zdaje że ja mam inny plastik na dole siedzenia.
                    PerfectService by DGW
                    Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
                    Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
                    Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

• deespe
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 1468

fotel jest chyba na maxa podniesiony z tego co wywnioskowałem na fotce
                      :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• wisnia
                        Drive
                        • 2007
                        • 57

deespe, radyjko jej po prostu wsadzone. trzyma się dobrze dzięki uskokowi w podłodze w który idealnie wchodzi kabel antenowy. fotel się przesuwa ale trochę ciężej. ale jak się zastanawiałem nad tym to ostatni raz był przesuwany jak z salonu wyjechała.:P

Adrian, fotel przedni nie jest regulowany. a ten plastyk to może wydawać się inny bo go trochę radyjko podgięło.
                        -=Wiśnia®=-

Komentarz

• Adrian
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 662
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez wisnia
                          ale jak się zastanawiałem nad tym to ostatni raz był przesuwany jak z salonu wyjechała
                          to żeby Ci do głowy nie przychodził pomyśl smarowania go WD :wink:
                          PerfectService by DGW
                          Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
                          Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
                          Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

• wisnia
                            Drive
                            • 2007
                            • 57

ale radia czy fotela?? :P
                            -=Wiśnia®=-

Komentarz

• ryhO
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 1302

właśnie! może warto sprawdzić WD zamiast filterków na zakłócenia -> WD i SQ nie będzie potrzebne buahahaha

Komentarz

• Babka_Kiepska
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 315

Zamieszczone przez Adrian
                                wisnia, jak je tam wkładasz to fotel podniesiony jest do góry czy jak?? bo ja jakoś swojego nie mogę tam wcisnąć a też by mi to miejsce odpowiadało. Tylko że coś mi się zdaje że ja mam inny plastik na dole siedzenia.
                                No właśnie mam ten sam problem, nijak nie chce tam w ten sposób wejść. Tez mam koło fotelu pasażera , ale znacznie z przodu, koło wajchy do przesuwania siedziska.
                                Muszę pokombinować z max podniesionym do góry, zwłaszcza że nie chcę montować na stałe.

Komentarz

• misiek^wro
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 8321

Babka_Kiepska, masz do mnie rzut kamieniem, podjedz i zobaczysz jak ja zamontowalem sobie ten uchwyt "na stale".

Jest tak, ze po zastosowaniu patentu z opuszczeniem schowka, nikt nie wie, ze mam radyjko :diabelski_usmiech
                                  Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                  Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                  ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Babka_Kiepska
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 315

Zamieszczone przez misiek^wro
                                    Jest tak, ze po zastosowaniu patentu z opuszczeniem schowka, nikt nie wie, ze mam radyjko :diabelski_usmiech
                                    Mhmmm to ciekawe. Może faktycznie jeszcze przed wyjazdem na wakacje podjadę i zobaczę co wymyśliłeś. W tej chwili niby jest ok, ale jak pamiętasz podczas powrotu ze spota z Katowic, przy ostrych heblach leci wszystko pod nogi pasażera. Grrrr ... :?

Komentarz

• zamontujcie jak i ja mam i chyba misiek^wro, też tak ma tylko głębiej schowane

Komentarz

• misiek^wro
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8321

Sigma_74, ja zastosowalem metode na umiejscowienie w poziomie, a nie w pionie, ale wybralem prawo to samo miejsce co Ty.

Przykrecilem ten metal zaraz do takiego miekkiego plastiku pod schowkiem. Miejsce genialne, bo jak zdemontuje CB, nikt dziur widziec nie bedzie :diabelski_usmiech
                                        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• zrób foty, obadany

i zmien podpis, bo już masz ideał :szeroki_usmiech

Komentarz

• wisnia
                                            Drive
                                            • 2007
                                            • 57

a mam jeszcze takie pytanko czy ma ktoś jakiś patent na lejąca się wodę w miejscu gdzie wchodzi kabel od anteny do wnętrza samochodu?? wczoraj jechałem w deszcz i antenkę miałem na dachu (magnetyczna) kabel wchodzi przez klapę bagażnika do środka. Na postoju kiedy otworzyłem bagażnik to spotkała mnie nie miła niespodzianka ponieważ wszystko było zalane. :/ czy ma ktoś jakiś pomysł jak następnym razem tego uniknąć??
                                            -=Wiśnia®=-

Komentarz

• zrób U na kablu i po sprawie, mi sienie leje

Komentarz

• cook
                                                Ambiente
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 181

Panowie ile mozna dać żeby nie przepłacić za nową sirio turbo 2000 z podstawą 160mm?

a może ktoś chce sprzedać?? :szeroki_usmiech
                                                Były posiadacz 1.8 Turbo

Nikt nie tańczy na trzeźwo, chyba że oszalał..

Komentarz

• wisnia
                                                  Drive
                                                  • 2007
                                                  • 57

Sigma_74, wielkie dzięki o tym nie pomyślałem.
                                                  -=Wiśnia®=-

Komentarz

• wisnia, zawsze najprostsze rozwiązania najtrudniej przychodzą

cook, przekop allegro tam ceny są rożne .. i zawsze średnia można wyciągnąć.

Komentarz

Pracuję...