oolsztyniak, spoko to że dla Ciebie wystarcza nie oznacza że i dla mnie musi poprostu wyrażam swoje zdanie miałem przyjemność testować kilka radyjek i najbardziej jak dla mnie wypadł Uniden PC 68 Elite (nie ze względu na wygląd tylko przez ustawienia i filtry) sprowadzany z USA a w nocy przepiękny widok coś cudownego dla oka a i daje minus za wielkość radyjka ale coś za coś
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Cross, radio niema nic do zasięgu liczy się antenka a i jeszcze jedno to co Ty słyszysz tzn z jakich odległości to świadczy tylko i wyłącząnie o Tym że ten kto nadaje musi mieć dobrą antekne Ja na sowim zestawie bez strojenia na dzień dobry osiągłem 28kmNavi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez SuchyXJa na sowim zestawie bez strojenia na dzień dobry osiągłem 28km
poza tym ja nie ide na odległość tylko na jakośc wiecej mi wystarczy 10 km i tele.
a twoje wywowdy troszkesa kontrowersyjne ale ok, nie wnikam.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Crossoolsztyniak, szczegolnie ze jezdzisz na tak skreconym radiu ze ja swoim marnym zestawem ostatnio mialem wiekszy zasieg od Ciebie :P :PByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Sigma_74, chyba mało miałeś do czynienia z antenami ok 2m miałem okazje testować President Texas i śmiem twierdzić że Sirio Performer 5000 jest lepszy mimo iż jest krótszy o 10 cm a co do mojej odległości jak mi nie wierzysz to zapraszam na www.cb-radio.pl tam są opisane odległości na jakich antenkach mobile osiągają i to na niższych niż Sirio P5000 ludzie potrafią osiągnąć dłuższe odegłości. Także widze że zgóry zakładasz że 28km nie jest realne do osiągnięcia jest to bardziej niż myślisz. 28km miałem na myśli nie w lini prostej tylko odełgościowo od miejscowości do miejscowości a ile to jest w lini prostej to nie wiem. Chcesz to sprawdź:
skierniewice - huta zawadzkaNavi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Komentarz
-
-
Dobra chłopaki nie kłóćcie sie - macie najlepszy sprzet, anteny itp :!:
Powiedzcie mi lepiej jaka antene i jaki spliter wybrac (czy spliter moze nie ma znaczenia jaki) zeby odbierac i CB i zwykle radio na jednej, dachowej antenie. Bo w sumie skoro juz dziura jest i antena jest to tylko wkrecic dłuzsza, zlaczyc spliterem CB i zwykle radio i juz mozna ruszac w drogePresident Johnny II ASC + President Florida
_,.-*'`'*-.,_Dark side on the Octavia_,.-*'`'*-.,_
Komentarz
-
-
Sigma_74
SuchyX, to co piszą to jedno a rzeczywistośc drugie, akurat miałem parę anten i każda około 170 cm - 2 m wiec wiem co móie,
wiesz na 2 m mozna ściągnąć nawet 150 km dalej, kwestia wzmacniacza, tylko kto ci odpowie....
to tyle.
pozdrawiam
73+15 dla Ciebie.
Komentarz
-
Dowiedzialem sie, zeby zastosowac antene Sirio T-27 (taka jak samochodowa)
Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.
to musze zmieniac kabel z radiowego na cb i potem na spliter i do cb i radia samochodowego - nie pojdzie na zwyklym kablu antenowym - musi byc CB?President Johnny II ASC + President Florida
_,.-*'`'*-.,_Dark side on the Octavia_,.-*'`'*-.,_
Komentarz
-
-
W miniony weekend po raz pierwszy przejechałem ładny kawał Polski z radyjkiem. Mogę się podzielić taką oto obserwacją. W trasie cb jest niezastąpionym towarzyszem podróży. Tam w pełni objawia się sens jego używania. Jednak miasta to porażka. Miałem okazję przejeżdżać przez trzy większe i czułem się jakbym nie wyjeżdżał z wawy. W trasie rozmowy drogowe. W mieście - "koledzy sprawdzam radio, jak mnie słychać?" Do wyrzygania! Można odnieść wrażenie, że w miastach ludzie nie przemieszczają się. Siadają w samochodzie, włączają radio i testują zasięgi. Przypomina mi to pseudo profesjonalne fora fotograficzne, gdzie ludzie kupują wypasiony sprzęt i pstrykają tylko tablice testowe. Porażka! Szkoda, że nie da się jeździć tylko w trasie.
Ponury
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ponury"koledzy sprawdzam radio, jak mnie słychać?"Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Ano wczoraj błym w Warszawie i powiem tak z lekka się w qur.... i wyłączyłem radio co chciwla te same pytania co jak radio itd. itp. oraz nakładające się na siebie stacje buu..... zero pomyślunku. Warszawa jest porażką jeśli chodzi o CBNavi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Komentarz
-
-
SuchyX, ale w wiekszosci miast tak jest. Jedne krzyczy przez drugiego, nakładają sie na siebie wypowiedzi ciągłe pytanie "koledzy jak mnie słychać", mobilki jak ścieżka na.... ale trzeba się do tego przyzwyczaić albo wyłączać radio tak jak robiłeś to TyByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SuchyXAno wczoraj błym w Warszawie i powiem tak z lekka się w qur.... i wyłączyłem radio co chciwla te same pytania co jak radio itd. itp. oraz nakładające się na siebie stacje buu..... zero pomyślunku. Warszawa jest porażką jeśli chodzi o CB
Pomyślunkiem byłaby strefizacja Warszawy - np część wschodnia idzie np. na kanale 38, część zachodnia na 28 itd... albo wszyscy używają skrótów... no i używanie FM byłoby w takich sytuacjach bardzo wskazane - z powodu jego olbrzymiej selektywności.
Komentarz
-
-
ZipY, u mnie antena jak i radio już są na swoim miejscu pozostaje się u mnie do zrobienia kabel antenowy tzn poskładać go do kupy oraz schować go pod wykładziną ale to już potrzeba cieplejszych dni żeby można było przed garażem poszaleć Także życze powodzenia w projekcie.Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Komentarz
-
Komentarz