ja swojej też nie stroiłem i chyba nie będę bo nie widzę sensu Moje oczekiwania spełnia w 100%
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
-
-
oolsztyniak, tak, może ci upalić radio (choć przy długich antenach to trudniejsze, duże rozregulowanie trafia się rzadziej niż przy krótkich bacikach, "ostro" się strojących)
poza tym Ty słyszysz zapewne dobrze lub przynajmniej nieźle, ale nie wiadomo, jak Cię słyszą inni, czasem jechanie w tym samym kierunku w okolicy jakiegoś autka z niedostrojoną anteną CB to konkretna masakra dla uszu... kiedyś miałem taką przyjemność na trasie Kielce-Rzeszów, cieszyłem się jak dziecko, że z Rzeszowa pojechał w inną stronę niż ja....
Komentarz
-
-
czernobyl, tak tak ja słysze dobrze i z tego co wiem to i mnie dobrze słychać bo dość często jeździmi na kilka aut w trase i gadamy między sobą i nikt nie mówi, że jest coś nie tak. W sumie co mi szkodzi sprawdzić SWR :szeroki_usmiechByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniakA powiedz jak spisuje się antenka od daty zakupu?
Ale od jakiegos miesiaca w wilsonie byl gdzies zepsuty kabel i swr byl na 3,7 na 19 kanale wiec teraz co bym nie podpiol to bedzie lepiej :wink:
Ogolnie w miescie musze bardziej skrecac radio niz jak to bylo w stroionym nowym wilsonie.
Podjade na sprawdzenie swr i potestuje moze kiedy w trasie to powiem cos wiecej
A co dokladnie daje rgulacja tymi dwoma srubami ? :roll:
Komentarz
-
-
oolsztyniak, ja akurat zalozylem antene na uchwyt bagaznikowy, sprawdzilem i nie musialem stroic. Przy przekladce aneny z Kadzia do Vento, sprawdzalem a tam niespodzianka bo wskazowka poza skala. Poprawilem lut na wtyczce antenowej i odrazu spadlo. Wszystko poskladalem, sprawdzam na mierniku w radiu a tam kosmiczna wartosc, podpinam miarke i faktycznie znowu wysoki. Okazalo sie tym razem, ze masa raz byla, a raz nie. Trzeba bylo dokrecic srubeczki w uchwycie bardziej do klapy.
Odbierac wiadomosci mozesz bez obaw, jednak bez sprawdzenia SWRa nie nadawalbym dluzej niz 5-8sekund ze wzgledu na grzejaca sie koncowke mocy.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Znalazłem chwilkę czasu na zrobienie fotek mojego CB radia.
Radio CB jest zamontowane na Velcro do podłokietnika, a antena spoczywa w tylniej części dachu. Oczywiście na foliowej podkładce.
Więcej na zdjęciach.
A.Give me your secrets Bring me a sign
Give me a reason To walk the fire
Moje auto:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=16707
http://picasaweb.google.com/havvrane...DIAHFHawranek#
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hawraneka antena spoczywa w tylniej części dachu. Oczywiście na foliowej podkładce.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjmopl...nie lepiej byłoby puścić kabel antenowy do tyłu zaraz obok anteny radiowej i wpuścić go w szparę koło klapy bagażnika - na pewno krótsza cześć kabla by na dachu spoczywała...
A.Give me your secrets Bring me a sign
Give me a reason To walk the fire
Moje auto:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=16707
http://picasaweb.google.com/havvrane...DIAHFHawranek#
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjmopl- nie lepiej byłoby puścić kabel antenowy do tyłu zaraz obok anteny radiowej i wpuścić go w szparę koło klapy bagażnika - na pewno krótsza cześć kabla by na dachu spoczywała
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecNie wiem jak u ciebie, ale u mnie jak tak puszcze kabel to szyba dziala jak gilotyna, kilka razy zamkniesz klape i kabel do wymiany :? Z zewntrz oslona kabla wytrzma dluzej, ale w srodku kabel juz jest rozdarty/pekniety.
Komentarz
-
-
Witam co sądzicie o antenie Sirio TRIFLEXJeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
Wlasnie sprawdzalem ale nie bylo dobrych opini . Tam gdzie chce montowac kazdy ma wlasnie Trifleksy i chwala z tym, ze sprzedawcy nie ma co ufac.Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
Dzieki decyzja zapadła montuje Trifleksa bynajmniej nie zaiwania chyba :lol: Maicroft, a jakie radyjko używaszJeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
Pytanie:
Legalność zakupu i używania CB radia Uniden Pro 510 XL i Uniden Pro 520 XL.
Odpowiedź:
Radia CB marki Uniden model 510 XL i 520 XL nie spełniają wymagań normy zharmonizowanej w zakresie mocy na kanale sąsiednim i emisji niepożądanych nadajnika, dlatego znalazły się na liście wyrobów niezgodnych z wymaganiami zasadniczymi w stosunku, do których Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej wydał decyzje administracyjne zakazujące dalszego przekazywania tych wyrobów: użytkownikom, konsumentom lub sprzedawcom.
Informacje te zostały także przekazane do Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Zakwestionowane urządzenia były wprowadzane do obrotu przez firmy DAK Electronics i CANEX. Badania przeprowadzone w Centralnym Laboratorium Badań Technicznych UKE wykazały niezgodność konkretnych wyrobów pobranych od w/w dostawców.
W przypadku kiedy wymienione CB radia znajdują się w ciągłej sprzedaży prosimy o podanie danych adresowych tych punktów sprzedaży celem podjęcia działań kontrolnych.
W odniesieniu do użytkowników, podczas kontroli, CB radio może zostać zabrane do depozytu celem przeprowadzenia badań i dalszego postępowania (wydanie decyzji o zakazie użytkowania w przypadku niespełnienia wymagań).
Zgodnie z artykułem 41c ust.4 ustawy z dnia 30 sierpnia 2002 r. z póź. zm. o systemie oceny zgodności (Dz.U. Nr 204 poz. 2087 z 2004 r.) organ prowadzący postępowanie (UKE) może nakazać stronie postępowania odkupienie wyrobu na żądanie osób, które faktycznie nim władają. Zastosowanie mają tu także przepisy o rękojmi za wady sprzedanego wyrobu.
Koledzy także widzicie zastanowić się na zakupem tego radyjka.
Jeżeli moge doradzić to tylko radyjka starsze takie jak Super Star 3900, Super Cheetah,
Alan 87, starsze Presidenty.
Pozdrawiam.Mobil.Ford Bus:SUPER STAR 3900 +KPO 531+KLS 120 +Performer5000
Skoda Octavia:SUPER CHEETAH + KPO 452 + PERFORMER 5000
[scroll:eeb0154ae9][/scroll:eeb0154ae9]
Komentarz
-
-
Maicroft wież mi że zabierają. Flaszke ,kolego zaraz byś wylądował w sądzie
Grodzkim, to nie czasy komuny . Pozdrawiam.
[ Dodano: Nie 09 Lis, 08 15:36 ]
Czytam wyżej ,że koledzy kupują radyjko Cobra, to wielki szumofon, odradzam.Mobil.Ford Bus:SUPER STAR 3900 +KPO 531+KLS 120 +Performer5000
Skoda Octavia:SUPER CHEETAH + KPO 452 + PERFORMER 5000
[scroll:eeb0154ae9][/scroll:eeb0154ae9]
Komentarz
-
Komentarz