Ale sa radia ktore nadaja w jednym i drugim, to co mam wtedy przelacznik wyrwac :diabelski_usmiech
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MaicroftAle sa radia ktore nadaja w jednym i drugim, to co mam wtedy przelacznik wyrwac :diabelski_usmiech
Cytat z jednego forum tematycznego CB:
"w Austrii obowiązuje podstawowa 40, wyłącznie FM, '5', moc nie większa niż 4W. Co może być dla nas istotne, dozwolone są tam wyłącznie radyjka posiadające wyłącznie dozwolony zakres. Jeżeli więc nasze radyjko posiada modulację AM (choćby obok FM) lub inne kanały niż podstawowa 40, wówczas jego użytkowanie w Austrii jest nielegalne"
Die Einfuhr, die Errichtung und der Betrieb von CB Funkanlagen...
czyli "Wwóz, instalacja i użytkowanie CB...", a zatem już samo przewiezienie radia z AM przez austriacką granicę stanowi naruszenie prawa....."
Komentarz
-
-
smer, tzn, ze w herbercie musze markerem zamazac znaczek AM w guziczku AM/FM
W sumie to kazdy Polak wjezdzajacy z radiem juz narusza prawo bo radio nadaje w "0" a oni maja "5"VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez dylan80koledzy, jaki wy zasięg macie na tych triflexach? bo sie przymierzałem, ale dla mnie poniżej 5 km to za mało troche.... to jak z tym zasięgiem?
Komentarz
-
-
dylan80, Tyle co teraz jezdzi aut z antenkami cb to nie ma problemu sie dowiedziec o droge. ja od 11 lat mam cb i dawniej np w niedziele był problem teraz zupełnie go juz nie ma. Jak dla mnie ten triflex do strzał w "10" i zdania nie zmienie. Jak juz pisałem lepiej sie sprawuje niz florida. A co do praktyczność to juz nie ma dyskusji....wjazd do garazu, parkingi etc. Ale skoro ktos lubi kilka razy na dzień machac klapą od bagaznika zeby chowac antenke to jego sprawa...a jak nie schowa to ukradna (juz mi 2 poszły)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldammój budżet to 300 zł.
Z ta antenka i tak juz przekroczyłem o 30zł , więc niestety na presidenta nie mam kasy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamtych nie brałem pod uwage. Moge wiedzieć dlaczego nie TTI
Komentarz
-
-
Osobiście używam TTI 770 i nie narzekam Na tej stronce:
Filmowa prezentacja trzech najciekawszych zestawów CB Radio. Zobacz który z nich najlepiej spełnia Twoje oczekiwania.
model 770 jest polecany na równi z Presidentem Johnny lub Harry dla osób ceniących sobie niewielkie rozmiary Plusem jest dobre wyposażenie m.in. RF-gain, mic-gain oraz możliwość przełączania kanałów w gruszce.
Komentarz
-
-
Hi...
Zamieszczone przez aldamA może jest to kwestia dostrojenia po autko?
Co do strojenia - generalnie jest tak że magnesówka może inaczej się zestroić po każdy postawieniu na dachu.
Pozdrawiam..Kwiatek...
Komentarz
-
-
Albo dużo szpachli na dachu nie no, żartuje sobie... A tak na poważnie to słyszałem o przypadkach, że niektóre radia łapią przebicia z instalacji elektrycznej samochodu (wycieraczki, spryskiwacze, pompy wtryskowe...) i sieją tym wszystkim po eterze.
A ode mnie chciałem polecić wszystkim antene President Gamma 90. Łączności rzędu 15 - 20 KM a do tego nie zbiera śmieci. I ten oldschool'owy wyglądSkodżitsu AGR+ by Dynosoft
Komentarz
-
Komentarz