CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cycek
    Rider
    • 2009
    • 554

Szkoda półki, szukam dobrego rozwiąznia i miejsca na umieszczenie dodatkowych wtyków, ale czuje, że skończy się w półce pod kierownicą.
    Ogrodzenia Panelowe

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

cycek, w 01 miałem porobione przdłużki (wiec kabelki były pochowane)a rozdzielacz pod siedzeniem kierowcy przylepiony do podłogi na przylepce. W 0II tez mam pochowane kabelki do CB, Nawi itd a rozdzielacz idealnie mieści sie w tylniej popielniczce - jaby dla niego było tam miejsce - wiec z kabli to tylko widac troszku przy wtyczce do zapalniczki kole lewarka :evil:
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• cycek
        Rider
        • 2009
        • 554

Nie wiem Piotrze, puszcze pewnie kable prosto od skrzynki w półkę, tam wstawie szybką złączkę do jakiegoś prostego rozdzielacza (na rzep). Chyba tak będzie najlepiej.
        Ogrodzenia Panelowe

Komentarz

• ZipY
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2007
          • 875

cycek, hehhe zawsze miałem na niej swoisty "porządek" więc doszedłem do wniosku, że łatwiej mi będzie zaakceptować jej brak
          http://www.misiak.art.pl http://www.myspace.com/krzysztofmisiak http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Misiak

Komentarz

• cycek
            Rider
            • 2009
            • 554

ZipY, udzielasz się gdzieś radiowo?
            32FM? 27AM? 7AM? 21AM? 25AM? oby nie 6AM
            Ogrodzenia Panelowe

Komentarz

• Awiater
              Ambiente
              • 2009
              • 114

To mam i ja zestaw klubowy U520XL i ML145 :-) Szerokości mobilki
              POZDRAWIAM AWIATER

było: 105 KM i 249 Nm
              mod1: 131 KM i 335,7 Nm
              mod2: 147 KM i 352 Nm:-)

i stówka pękła

Nowa miłość:
              XL 1000 Varadero

Komentarz

• ArturTDI
                Rider
                • 2008
                • 469

ja mam zamontowane wtyki pod kierownica w polce i jestem bardzo z tego zadowolony a tez sie obawiałem że bedzie źle. (ja z tej polki pod kiera nie korzystałem wogóle i mi to lotto )
                Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

DIAGNOSTYKA I ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA

USŁUGI TRANSPORTOWE

TEL: 531-33-55-77

Komentarz

• ZipY
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 875

cycek, generalnie jak wyjeżdżam w trasę to wiszę na 19tym w AM, a tak radio schowane.. Jackson to kawal radia i za każdym razem nie chce mi się go wyciągać
                  http://www.misiak.art.pl http://www.myspace.com/krzysztofmisiak http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Misiak

Komentarz

• smer
                    RS
                    • 2008
                    • 2021
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Ja przede wszystkim postawiłem na wygodę: zestaw bezobsługowy i odpalam nawet wtedy, gdy mam 2 km jazdy
                    Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• chimek11
                      Rider
                      • 2007
                      • 482

Ja mam Alana 102 i antenke sirio.
                      Radyjko na stale przykrecone miedzy fotelami/ nie mam podłokietnika.

przyczepności Koledzy :wink:

Komentarz

• pio.pl
                        Classic
                        • 2010
                        • 10

mobile mobile Uniden 520xl antenka ML 145 - bajka

Komentarz

• fuego_2007
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 230
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Mam dwa pytania.Chcę kupić Uniden 520xl a do tego antene SIRIO AS 100 MAG co o tym myślicie, czy mam się zastanowić nad innym zestawem bo dostać Unidena made in phillipines jest ciężko. I czy ten made in china jest doprawdy gorszy.

Komentarz

• smer
                            RS
                            • 2008
                            • 2021
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez fuego_2007
                            Mam dwa pytania.Chcę kupić Uniden 520xl a do tego antene SIRIO AS 100 MAG co o tym myślicie, czy mam się zastanowić nad innym zestawem bo dostać Unidena made in phillipines jest ciężko. I czy ten made in china jest doprawdy gorszy.
                            1. SIRIO AS 100 MAG - porządna antena.
                            2. Uniden 520xl - hmm.... kupujesz radio na rok, czy na bardzo długo? Bo jeśli np. na 5 lat, to w skali tych pięciu lat różnica w cenie pomiędzy presidentem harry, a jego podróbą Unidenem będzie naprawdę niezauważalna, a komfort w użytkowaniu będzie na pewno zauważalny... Rozważ to.

Komentarz

• fuego_2007
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 230
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez smer
                              1. SIRIO AS 100 MAG - porządna antena.
                              2. Uniden 520xl - hmm.... kupujesz radio na rok, czy na bardzo długo? Bo jeśli np. na 5 lat, to w skali tych pięciu lat różnica w cenie pomiędzy presidentem harry, a jego podróbą Unidenem będzie naprawdę niezauważalna, a komfort w użytkowaniu będzie na pewno zauważalny... Rozważ to.
                              Radio na dłużej niż rok kto wie czy nie na 5 lat, a jeżli bym się miał zdecydować na presidenta to jakiego i czy ta antena jest ok czy inną wybrać.

Komentarz

• Kacza
                                Classic
                                • 2008
                                • 38

fuego_2007, a ja kupiłem Unidena tydzień temu i jestem bardzo zadowolony. Wcześniej jeździłem z 15 letnim Galaxy Mercury (klon Presidenta Taylora) i Uniden wydaje się mniej szumiący.
                                A tekst o podróbach jest śmieszny bo w tym presidencie jest płyta unidena...
                                Poza tym jeździ na tym połowa OCP i jakoś żyją

Edit:
                                źle napisałem. Płyta unidena jest na pewno w Johnym, nie wiem co jest w Harrym.
                                Rzuć okiem na to:
                                Małe porównanie

Komentarz

• KiLeRrosS
                                  Drive
                                  • 2008
                                  • 60

Kacza
                                  Super to porównanie, a zwłaszcza ten fragment:
                                  Kod:
                                  Tu można pochwalić Presidenta za konstrukcję i parametry , i chociaż płyta główna jest Unidena to President pozostawił go daleko w tyle .
                                  Dobry , czuły odbiornik o niskich szumach własnych , wspaniale radzący sobie z silnymi zakłóceniami .
                                  Płyta tego "super unidena" to tylko jeden z wielu elementów President Johnny II.
                                  kropka . przecinek , wykrzyknik ! pytajnik ? średnik ; dwukropek : małpa @

Komentarz

• cycek
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 554

KiLeRrosS, nie czytaj co zezowaty i dziadek z Saxona (pracownicy) piszą.
                                    To papraki.
                                    Ogrodzenia Panelowe

Komentarz

• Kacza
                                      Classic
                                      • 2008
                                      • 38

Uniden podrabia Presidenta co widać po tym, że w Presidencie są płyty Unidena?!?
                                      Może po prostu to ta sama firma robi tylko sprzedaje pod dwoma różnymi markami - tak jak Opel i Vauxhall?

Edit:
                                      Znalazłem:
                                      Uniden became a well known brand in the '70s by manufacturing and marketing millions of CB radios, under the Uniden brand as well as popular private brand labels such as President and Bearcat.
                                      Źródło: Wikipedia

Komentarz

• Viniu
                                        Rider
                                        • 2008
                                        • 517

A ja używam TTi 770 (taki jak w teście powyżej) i jest dobrze... niska cena, przyzwoita jakość i nic mi do szczęścia nie potrzeba
                                        Pozdrawiam

Komentarz

• tryton
                                          Elegance
                                          • 2008
                                          • 935

Zamieszczone przez Viniu
                                          A ja używam TTi 770 (taki jak w teście powyżej) i jest dobrze... niska cena, przyzwoita jakość i nic mi do szczęścia nie potrzeba
                                          No ale kolego nie masz PREZYDENTA a wszystko inne to chińskie badziewie i szumofony SAM UŻYWAM TTI880 i jakoś nie mam problemów z szumami nie potrzebuje dodatkowych głośników bo radio chodzi bardzo dobrze od razu dodam już 3 rok

Komentarz

• cycek
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 554

Kacza, Uniden był przed Presidentem, to bliźniacza firma na rynek europejski. Tak samo jak Stabo na rynku niemieckim.
                                            Ogrodzenia Panelowe

Komentarz

• fuego_2007
                                              Ambiente
                                              • 2009
                                              • 230
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

No panowie, nie bardzo wychodzi ta wasza pomoc :roll:. To jakie te radio brać byle bez przesady cb z anteną do 500 zł.

[ Dodano: Pon 01 Lut, 10 19:25 ]
                                              Albo zobaczcie to http://www.allegro.pl/item899455393_...n_idealny.html
                                              Bym tam zadzwonił tyle że nie wiem o co mam typa zapytać

[ Dodano: Pon 01 Lut, 10 19:27 ]
                                              Albo to http://www.allegro.pl/item904006124_..._cb_radio.html

Komentarz

• bradley
                                                L&K
                                                • 2008
                                                • 1465

fuego_2007, ten harry co dales + ml150 jesli nie chcesz wiercic dziurki, zakladac uchwytow albo pozbywac sie anteny dachowej na rzecz cb. Styknie

Z tym ASC to najlepiej udac sie do serwisu CB zeby go dostroili bo fabrycznie jest skopany i za bardzo czuly i wycina wszystko. No ale mozna jechac tez bez ASC, nie ma problemu W Czestochowie ponoc to robia za darmo jak sie u nich kupuje.
                                                VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                                Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                                Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• ZipY
                                                  Elegance
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 875

Kacza, nigdy nie mówiłem, że Uniden nie ma powiązań i wspólnych korzeni z innymi.. brand i to, że wyprodukowali część podzespołów nie świadczy o tym, że Uniden robi coś lepiej. Jak się przyjrzeć aktualnej produkcji to z tego co zauważyłem uniden produkuje telefony (ale nie radiotelefony ), zatem produkty unidena pojawiające się u nas w handlu wcale nie muszą być produkcji unidena jako takiego. Biorąc pod uwagę kwestię właściwego montażu i dbałości o szczegóły President bije na głowę Unidena pomimo korzystania ze wspólnych części. Warto zauważyć, że w Presidencie bardzo ładnie rozwiązane jest ekranowanie i separacja poszczególnych modułów radia co znacznie wpływa na jakość sygnału zarówno odbieranego jak i przede wszystkim nadawanego i co ważniejsze, dzięki takim zabiegom trzyma bardzo dobrze parametry, będąc jednocześnie bardzo selektywnym odbiornikiem jak i precyzyjnym nadajnikiem..

Ja już dość dawno zakończyłem wywody na temat President i uniden wiedząc, że każdy kupi to co kupi.. tłumaczenie, że homologacja Presidenta i brak jej u unidena to istotna cecha, która dla nas użytkowników daje się odczuć.. też już przerabiałem i jak widać nic z tego nie "pozostało". Między innymi dlatego w większości przypadków moje radio podróżuje właśnie w bagażniku niewłączone, bo to co się dzieje w eterze z powodu tanich, siejących radyjek oraz niezestrojonych zestawów radio-antena skutecznie mnie odstrasza.. co wcale nie znaczy, że nie można mnie czasem usłyszeć

73 dla Was wszystkich i szerokości, mało DX i dalekich czytelnych locali przy Radio i Santiago na max

Komentarz

• smer
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 2021
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez ZipY
                                                    Ja już dość dawno zakończyłem wywody na temat President i uniden wiedząc, że każdy kupi to co kupi.. tłumaczenie, że homologacja Presidenta i brak jej u unidena to istotna cecha, która dla nas użytkowników daje się odczuć.. też już przerabiałem i jak widać nic z tego nie "pozostało". Między innymi dlatego w większości przypadków moje radio podróżuje właśnie w bagażniku niewłączone, bo to co się dzieje w eterze z powodu tanich, siejących radyjek oraz niezestrojonych zestawów radio-antena skutecznie mnie odstrasza..
                                                    Smutne, aczkolwiek prawdziwe...

Komentarz

Pracuję...