kajacek, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...asc&start=1725 na dole strony moje fotki jak miałem radyjko w 01
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piotrek_oskajacek, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...asc&start=1725 na dole strony moje fotki jak miałem radyjko w 01
Jeszcze pytanie: czy z tyłu jest dość miejsca na podłączenie anteny i jak podłączyłeś zasilanie - bezpośrednio do akumulatora?
Komentarz
-
-
panowie a co powiecie na takie radio jest to podobno odpowiednik unidena 510 na rynek niemiecki http://www.allegro.pl/item941750697_...nt_m_3044.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kajacekZamieszczone przez piotrek_oskajacek, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...asc&start=1725 na dole strony moje fotki jak miałem radyjko w 01
Jeszcze pytanie: czy z tyłu jest dość miejsca na podłączenie anteny i jak podłączyłeś zasilanie - bezpośrednio do akumulatora?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CIS73panowie a co powiecie na takie radio jest to podobno odpowiednik unidena 510 na rynek niemiecki http://www.allegro.pl/item941750697_...nt_m_3044.html
2. Jakieś ono dziwne.......
Komentarz
-
-
Triflexa sirio mam i ja, dzisiaj zmieniłem orgy, na tri i bardzo mi się podoba. Wcześniej był Midland ML 145 na magnesie, ale już mnie ta walka z kablem zaczynała wkur...ć, dlatego wymieniłem. Z dzisiejszych nasłuchów w Stolycy jestem zadowolony, zobaczymy w trasce, póki co jest fajniePOZDRAWIAM AWIATER
było: 105 KM i 249 Nm
mod1: 131 KM i 335,7 Nm
mod2: 147 KM i 352 Nm:-)
i stówka pękła
Nowa miłość:
XL 1000 Varadero
Komentarz
-
-
hm...no to się pochwalę....od wczoraj jestem w posiadaniu radia President Johnny II wraz z anteną Wilsona (potem mam nadzieję zmienić tą antenę).....wrażenia takie jak myślałem....sporo szumów itp ...szukam jeszcze pomysłu na montaż....schowek po lewej stronie, czy na tunelu po prawej....hm?
...budżet został znacznie przekroczony....
pozdrawiamTomek
Komentarz
-
-
No i ja sie pochwale
Na poczatku jakies dwa tygodnie tem zagoscilo radyjko CB Albrecht AE 5280, niestety nie wytrzymalo proby uderzeniowej zafundowanej przez mojego trzy letniego syna
Dzisiaj pod strzechy zagoscilo radyjko Midlanda Alan 199-A z antena Sirio AS 100 MAG,
P.S. nie bede zakladac nowego watku tylko sie tutaj zapytamczy te radyjko jest dobre :?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez woma1Witam.
No więc, jak już wcześniej pisałem, założyłem ponownie Triflexa. Jak na razie wszystko OK. Uszczelka przylega idealnie. Mam jednak pewien problem z radiem. Chodzi o President Johnson II ASC. I z ASC jest teraz coś nie tak! W zasadnie to praktycznie nie filtruje żadnych sygnałów. Czasem zablokuje coś na poziomie 2-3, ale w większości nawet i to przepuszcza. Wszystkie szumy, przydźwięki itd. Wcześniej działało bez zarzutów. Słyszałem tylko silnie modulowane sygnały. Teraz praktycznie cały czas mi coś szumi! Nie widzę tu jakiegoś związku z anteną, chyba że ten egzemplarz jest lepiej wykonany (lub zamontowany) i zbiera więcej sygnałów. Tak czy siak, czy wie ktoś jak samemu podregulować ASC? Do Częstochowy nie będę wysyłał, bo już raz tam radio było (jeszcze na gwarancji) i nic go nie wyregulowali.
DUDSPozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wkowal10Zamieszczone przez AwiaterDlatego w bagażniku czeka ML. W traskę wrzucę na dach, a tak w mieście wisegda gatow:-)
Radio CB będzie działało na ML, a radio FM będzie działało z trifcia, bo w triflexie są osobne końcówki do CB i FM.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez smerZamieszczone przez wkowal10Zamieszczone przez AwiaterDlatego w bagażniku czeka ML. W traskę wrzucę na dach, a tak w mieście wisegda gatow:-)
Radio CB będzie działało na ML, a radio FM będzie działało z trifcia, bo w triflexie są osobne końcówki do CB i FM.
Komentarz
-
-
Witajcie!
Od jakiegoś czasu jeżdże z anteną ale mam pewne obawy. Za każdym razem jak myję auto i ściągam antenę z dachu (magnesówka oczywiście) to pozostaje w tym miejscu doś widoczny ślad. Szczególnie widoczny jak auto jest mokre bo woda w tym miejscu inaczej się "układa" na lakierze - mam tu na myśli że układa się w takie pierścienie okrągłe jak podstawa anteny. Mam tu zasadniczo kilka pytań:
1. Czym to jest spowodowane ?
2. Czy jest ryzyko że ten ślad zostanie na stałe?
3. Jak zapobiec temu? (poza oczywiście pozbyciem sie anteny)
pozdrawiam
Komentarz
-
-
jankos31
Moje radyjko (JohnsonII) było w serwisie Presidenta w Częstochowie jeszcze na gwarancji. Coś tam podregulowali, i z ASC było w miarę OK. Teraz nie da się korzystać bo praktycznie wszystko przepuszcza. Muszę go jakoś wyregulować, ale w Krakowie. Może ktoś da namiar! Byłem w paru serwisach CB, ale oni nie chcą się czymś takim zająć. W sumie to w Krakowie nie ma jakiegoś naprawdę dobrego i profesjonalnego serwisu CB. Te które są ograniczają się standardowego założenia radyjka i anteny oraz zestrojenia. Jak coś ponad szablon to już ponad ich możliwości.
DUDUS
Komentarz
-
-
Chciałbym kiedyś posłuchać radia z "dobrze ustawionym" ASC, tzn. tak ustawionym, żeby przepuszczał wszystkie rozmowy i tłumił wszystkie/większość zakłóceń. Ciekawe czy to w ogóle możliwe? Niektórzy zapewniają, że tak właśnie mają... i że filtr nie produkuje im tych charakterystycznych urywanych strzępów rozmów.....
Komentarz
-
-
smer
Powiem szczerze, iż przedtem tak miałem. No oczywiście, że czasem przebiły się jakieś szumy czy strzępy rozmów. Ale dość sporadycznie. Myślę że antena była źle zamontowana i zbierała dość słabo sygnał. Teraz, po zmianie anteny zauważam dużo większy zasięg i czułośc radia. No ale ten ASC mnie całkiem dobija. Może ktoś wie jak samemu wyregulować ASC? No muszą tam gdzieś być jakieś podkówki do tego, ale nie chcę grzebać tak na "czuja".
DUDUS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez smerChciałbym kiedyś posłuchać radia z "dobrze ustawionym" ASC, tzn. tak ustawionym, żeby przepuszczał wszystkie rozmowy i tłumił wszystkie/większość zakłóceń. Ciekawe czy to w ogóle możliwe? Niektórzy zapewniają, że tak właśnie mają... i że filtr nie produkuje im tych charakterystycznych urywanych strzępów rozmów.....
Możliwe.
Powiem tak, urywane strzępy rozmów i przepuszczanie szumów itp. historie były normą przed poprawą. Właściwie ASC był przeze mnie nie używany. Po poprawie ASC i RF GAIN praktycznie zawsze jest włączone. Nie twierdzę, iż nigdy nic nie pożądanego się nie przedostanie szczególnie w mieście,ale są to pojedyncze przypadki. Jak dla mnie radyjko jest teraz bardzo komfortowe w użytkowaniu, tylko szkoda,że producent nie postarał się o wyregulowanie tego w procesie produkcyjnym, bądź co bądź nie taniego przecież radia.
[ Dodano: Czw 01 Kwi, 10 23:55 ]
Zamieszczone przez woma1jankos31
Moje radyjko (JohnsonII) było w serwisie Presidenta w Częstochowie jeszcze na gwarancji. Coś tam podregulowali, i z ASC było w miarę OK. Teraz nie da się korzystać bo praktycznie wszystko przepuszcza. Muszę go jakoś wyregulować, ale w Krakowie. Może ktoś da namiar! Byłem w paru serwisach CB, ale oni nie chcą się czymś takim zająć. W sumie to w Krakowie nie ma jakiegoś naprawdę dobrego i profesjonalnego serwisu CB. Te które są ograniczają się standardowego założenia radyjka i anteny oraz zestrojenia. Jak coś ponad szablon to już ponad ich możliwości.
DUDUSPozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez woma1Powiem szczerze, iż przedtem tak miałem. No oczywiście, że czasem przebiły się jakieś szumy czy strzępy rozmów. Ale dość sporadycznie.
Jedyna metodą exploracji eteru na maxa jest zaniechanie stosowania filtrów; co najwyżej można sobie skręcić RF Gaina.
Komentarz
-
Komentarz