A coś z mniejszych anten, do 1 m. Może jakiś President?
Jak chcesz 1 m to bierz Hustlera - tylko orginał -
Zalety:
Dorba
Tania
odgręcany bat
bardzo dyskretna
Przede wszystkim cicha na co należy zwrócić uwagę - bo niektóre z dużymie cewkami lub grubymi batami powoduja duży świst
jeszcze ani razu mie nie spadła przy max. prędkościach
NIe musisz sie martwić że ci ją ukradną
Z uniedenem XL 520 idealny duet
O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
No mi się kilka razy przydała informacja o wypadku i korku z tego wynikającym - mogłem odpowiednio wcześnie znaleźć objazd i dojechać bez spóźnienia na spotkanie.
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
Po co mi cb-radio jak jadę na 8.00 do roboty ??? Albo do leklerka na zakupy ?
Tak jak koledzy piszą - w drodze do pracy najczęściej mi się ono przydaje :roll: Z tym, ze do pracy jadę o 5.00, a miski dopiero co się przebudziły i wyłażą z krzaków na polowania... I to prawie codziennie. I jak na złość codziennie zmieniają miejsca czatowania... Poza tym, w ciągu dnia jeżdżąc po Katowicach i okolicach mam "podgląd" na najbardziej zakorkowane ulice, skróty, pozamykane przejazdy kolejowe, stłuczki blokujące ruch, itp...
A na trasę? Na trasę wystarczy mi moja krótka antenka; gdy wyjeżdżając z domu np. na Mazury pytam jak tam ścieżka na Częstochowę, dowiaduje się na którym kilometrze w Piotrkowie suszą.... Tak że realnie Triflex dostarcza mi informacji z odległości 250km... :diabelski_usmiech
Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.
Po lekturze Waszych porad, zawęziłem swój wybór do opcji:
- President Johnny III + Sirio AS100 - opcja ekonomiczna za 574 PLN,
- President Johnny III + Missouri - opcja za 673 PLN,
ewentualnie
- President Harry III + Sirio AS100 - 615 PLN.
W waszej opinii jest sens dopłacać do Harrey'ego?
2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Oczywiście, że jest sens Choćby dla modulacji FM.
AS-100 miałem i chwaliłem. Zresztą nie tylko ja. Jeśli będziesz brał na magnesie, to kombinuj tak, żeby był on jak największy (ja miałem coś ok. 15cm średnicy).
Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.
Opcja nr.1 zdecydowanie lepiej będzie działać niż opcja nr.2.
Co do opcji nr.3 to podobno w Polsce ma zostać zmieniona modulacja na której działa CB (czy jak to się tam zwie) z obecnej AM na FM. A w opcji nr.3 masz obie modulacje wbudowane.
Jeśli będziesz brał na magnesie, to kombinuj tak, żeby był on jak największy (ja miałem coś ok. 15cm średnicy).
Mam ofertę z magnesem o średnicy 9,5 cm! Ile można śmigać z taką chorągiewką?
Odpuść go sobie, nawet gdybyś musiał dychę dopłacić do większego magnesu. I nie chodzi tu tylko o prędkość, którą antena wytrzyma. Istotniejsza wydaje mi się być powierzchnia styku, czyli "masa" (czy jak to tam w przypadku magnesówki zwać...). Wydaje mi się, że nawet z 1/2m2 nie byłoby za dużo , ale to już temat dla fachowców, a nie dla mnie - użytkownika amatora.
A coś z mniejszych anten, do 1 m. Może jakiś President?
Jak chcesz 1 m to bierz Hustlera - tylko orginał -
Zalety:
Dorba
Tania
odgręcany bat
bardzo dyskretna
Przede wszystkim cicha na co należy zwrócić uwagę - bo niektóre z dużymie cewkami lub grubymi batami powoduja duży świst
jeszcze ani razu mie nie spadła przy max. prędkościach
NIe musisz sie martwić że ci ją ukradną
Z unidenem XL 520 idealny duet
Wszytko się zgadza. Miałem w poprzednim aucie Unidena 520 XL PRO + Hustler IC-100. Polecam ten zestawik. Raz antena mi spadła przy 180 km/h przy wymijaniu z tirem.
Obecnie w Skodzie mam Harrego II ASC + jakaś tam antena Presidenta (spadek po poprzednim właścicielu). Radyjko w użytkowaniu bardzo podobne do Unidena, bardzo fajna funkcja ASC, poza tym nie widzę przewagi nad tańszym Unidenem.
Widzę że wiele osób używa Triflexa, jak się sprawuje? Z tego co wiem to ta antena nie ma najlepszych opinii.
Szukam jescze opinii na temat anten:
- Sirio Turbo 1000
- Sirio Omega 27 MAG
Już byłem prawie zdecydowany na Sirio AS100 a ktoś mi zasiał ziarenko niepewności.
Szukam jeszcze opinii na temat anten: Sirio Omega 27 MAG
Niezbyt trwała konstrukcja. W robocie u kolegów wywaliłem już dwie sztuki - dociągają do roku czasu i padają same z siebie (brak możliwości zestrojenia w zasadzie nie wiadomo dlaczego). Wymieniłem na ML-ki i machają do dzisiaj bez najmniejszych kłopotów...
Szukam jeszcze opinii na temat radyjka Stabo XM3003. Podobno to Harry II z inną nazwą i pudełkiem.
Oglądałem go ostatnio i przekonuje mnie gabarytami, prostotą obsługi i jakością wykonania.
Ktoś używa tego radyjka na forum?
czto, mam xm3001. Działa i tyle. Nawet ASC jako tako sobie radzi poza totalnym pier...kiem w eterze pt centrum.
Obsługa oczywiście genialnie prosta. Mieści się do schowka po lewej stronie :idea:
Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Pożyczyłem ostatnio od kumpla Johnny'ego III + Sunker co by się trochę obyć z tematem i powiem szczerze, że w mieście (Kraków) wyłaczam radio bo można dostać rozstroju nerwowego!! Poza centrami miast nawet jest ok.
Prawie się zdecydowałem na Harrego III + Sirio AS100, jednak jak zacząłem analizować gdzie i kiedy mam zamiar używać radyjka, czyli tylko na wyjazdach kilka razy w m-cu, to zastanawiam się czy jest sens wydawać ponad 6 stów na zestaw. Dlatego szukam tańszej alternatywy.
Komentarz