Już testowałem świeżo kupione CB Lafayette Atena z Sirio Omega 27 i ......jestem rozczarowany bardzo słabym odbiorem,W W-wie nic nie słychać i podejżewam,że albo radio albo antena jest "walnięte".Stroiłem oczywiście wszystko i jak narazie baaardzo słabo.w poniedziałek postaram się sprawdzić dokładnie co jest nie tak i napiszę jakie wnioski!? Czytałem o Atenie sporo dobrych opinii i nie wiem co jest nie TAK??? Niektórzy sprzedawcy też polecają taki zestaw CB Atena+ Sirio Omega.
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Jasiek68, ja mam dokładnie taki zestaw i śmiga miodzio!kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-
-
Po zmianie auta na skode myslalem po co mi cb :P ale jak poczulem jej moc i dostałem od smerfika taki ladny papierek to stwierdziłem że czas coś z tym zrobic i że taniej wyjdzie mi radio kupic niz placic :P po dlugim zastanawianiu sie nad radiem i rodzajem montowania anteny kupilem President Johnson II (ponieważ ma wbudowany glosnik i do niego antenke sirio 170 cm która chcialem przymocowac na uchwycie do klapy ale jak to uslyszał facet co mi podlaczał radio (na stałe) to pokazał mi auto co ma taki patent i piekne pofalowana blachę i by tego uniknac zaryzykowałem dziure w dachu co nie było łątwa decyzja ale powiem szczerze ze nie zaluje to bylo w lutym wiec potem pogoda nie oszczedzała jej i nic sie nie działo nawet kropli wody nie przepuscilo to i dzieki temu nie plataja mi sie nigdzie kable bo wszystko leci pod podsufitką i pod ta listwa co jest przy przedniej szybcie i tam dołem a radio zamontowałem w szufladzie pod radiem (nie mialem w niej tego fajnego radia z wypasionym wielkim ekranem) i wyglada to calkiem fajnie. jak bede miał kiedys chwile to wrzuce foteczki
wszystkim bojacym sie wiercenia mowie, że nie ma sie czego bać ale pod warunkiem,że bedzie to robione przez specjaliste.
Tym z okolic gliwic polecam faceta co zaklada w biskupicach w zabrzu (numer moge na pw wyslac)
jak mowilem podpinam fotki :
to moja dziura w dachu co kosztowała mnie sporo nerwów :
i radyjko :
akurat antena została w garażu bo dziś po mieście sie kręciłem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauNa czym polega poprawienie działania ASC w radiu Stabo 3001e, bo widzę na alle aukcje właśnie z dopiskiem "poprawione ASC"? I w ogóle poprosił bym kogoś o opinie o tym radiu.
A jeśli chodzi o opinie to Johny II ma dobre
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauMam pytanko.
Na czym polega poprawienie działania ASC w radiu Stabo 3001e, bo widzę na alle aukcje właśnie z dopiskiem "poprawione ASC"? I w ogóle poprosił bym kogoś o opinie o tym radiu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauI w ogóle poprosił bym kogoś o opinie o tym radiu.
Aha, z triflexem smigam, więc z dłuższymi antenami powinno być jeszcze lepiej.
Jakbyś chciał kupić, to chłopaki, co urzędują tam, gdzie kiedyć masters mieli dobre ceny (jak wspomniesz, że z alle....).
Jakbyś miał niedaleko do Ursusa to PW i możesz zobaczyć jak działa
Mieści się ładnie w schowku po lewej stronie konsoli (dla mnie przeogromny plus).Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BartekDZamieszczone przez MihauMam pytanko.
Na czym polega poprawienie działania ASC w radiu Stabo 3001e, bo widzę na alle aukcje właśnie z dopiskiem "poprawione ASC"? I w ogóle poprosił bym kogoś o opinie o tym radiu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZipY...jestem (...) zwolennikiem ręcznego nastawiania SQ oraz (...) ustawiania RF Gain w zależności od "zagęszczenia" stacji nadających na danym obszarze.
Maszyna często wycina słaby sygnał z wyraźnym tekstem (choć cichutkim), a przepuszcza "silne" śmieci, w postaci nałożonych na siebie zakłóceń...
Komentarz
-
-
triflex + wzmaniacz
OffTopic :roll:
Ja również potwierdzam, że jeżeli ktoś chce założyć triflexa to niezbędne jest dodanie wzmacniacza antenowego do sygnału FM :!:
Triflex bez wzmacniacza daje błąd radia - anteny (VCDS):
00856 - Radio Antenna
011 - Open Circuit
Freeze Frame:
Fault Status: 01101011
Fault Priority: 5
Fault Frequency: 7
Reset counter: 233
Mileage: 0 km
Time Indication: 0
Po dodaniu wzmacniacza (radio od razu widzi, że AN1 jest ON) - należy dodatkowo skasować ten błąd VCDS ręcznie (sam nie zniknie )
Szczegóły w http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50215
Pozdrawiam
Tomek
Komentarz
-
-
Kiedyś ktoś pisał o uszczelnieniu triflexa z tego co pamiętam to używali sylikonu.
musisz poszukać.Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Komentarz
-
Komentarz