Zamieszczone przez lend
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
Uniden 520 + SIRIO AS-100
Dojrzewam do zakupu CB ,czy używa ktoś zestawu Uniden 520 + SIRIO AS-100, jak się sprawuje ,ciekaw jestem waszych opinii, CB dla mnie do potrzeba informacji o 'zagrożeniu na drodze przede wszystkim ze strony misiaków z suszarkami "1.9 TDI ALH 2004
UNIDEN PRO 520XL + Wilson Little Will
Komentarz
-
-
marcink_1, Ja ma triflexa bez dokładania wzmacniacza. Czytałem dużo tutaj o tym jak to tragicznie odbiera radio w takim przypadku. Jadąc z Raciborza do Ustki był test na zasięg RFM FM i powiem że po całej trasie odbiór był dobry bez zakłóceń trzeszczenia czy zanikania odbioru. Mam dodatkową antenę szybową (combi) Dodatkowo nie wyskakuje mi błąd anteny jak podobno niektórym (kropek sprawdzał podczas kodowania ledów w dziennych) chyba że mu się coś omsknęło bo był bardzo zapracowany :szeroki_usmiech To info jest jednak możliwe do zweryfikowania :!:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez smerJeśli już zamierzasz raz wybulić i kupić porządne radio, to weź Harrego. FM może się przydać.
A może by tak rozpętać kampanię społeczno-uświadamiającą na rzecz używania modulacji częstotliwości?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kaczkaloloa to co np w johnnym nie ma głosnikaPresident George+Maas KM 1820 ze zmiana kanałów +HFS-12+PA +Sirtel SE 300 165cm.Helikal na uchwycie na relingu w Renault Megane kombi
Komentarz
-
-
Ja mam swojego Georga zabudowanego we własnej roboty kieszeni ,i mam właśnie głośniczek Nokia HFS 12.EXTRA sprawa ,polecam wszystkim komu miłe jest Cymbał Radio :shock:President George+Maas KM 1820 ze zmiana kanałów +HFS-12+PA +Sirtel SE 300 165cm.Helikal na uchwycie na relingu w Renault Megane kombi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SP9XWWA może by tak rozpętać kampanię społeczno-uświadamiającą na rzecz używania modulacji częstotliwości?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maciejjeremyBo magnez odpada z powodu odparzenia czy odbarwieniu lakieru
W O1 jeżdżę z anteną magnesową już 18 miesięcy i nic z lakierem się nie dzieje.
Fakt że brud na mokro łatwiej przylega w tym miejscu, ale przy myciu schodzi bez śladu.
W poprzednim aucie stawiałem antenę (tą samą notabene) przez 4 lata w tym samym miejscu (auto mam wciąż) i nic się dalej nie dzieje z tym miejscem.
Kluczem jest umiejętne "zdejmowanie" anteny magnesowej. I tyle.
Zima czy lato. Nieraz antena na dachu po kilka dni bez zdejmowania - NIC.
Jeśli się obawiasz - to są takie naklejki pod magnesówki - jeśli jednak wiesz jak taką antenę zdjąć poprawnie - nie ma takiej konieczności.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soszek81Zamieszczone przez maciejjeremyBo magnez odpada z powodu odparzenia czy odbarwieniu lakieru
W O1 jeżdżę z anteną magnesową już 18 miesięcy i nic z lakierem się nie dzieje.
Fakt że brud na mokro łatwiej przylega w tym miejscu, ale przy myciu schodzi bez śladu.
W poprzednim aucie stawiałem antenę (tą samą notabene) przez 4 lata w tym samym miejscu (auto mam wciąż) i nic się dalej nie dzieje z tym miejscem.
Kluczem jest umiejętne "zdejmowanie" anteny magnesowej. I tyle.
Zima czy lato. Nieraz antena na dachu po kilka dni bez zdejmowania - NIC.
Jeśli się obawiasz - to są takie naklejki pod magnesówki - jeśli jednak wiesz jak taką antenę zdjąć poprawnie - nie ma takiej konieczności.
Pozdrawiam
Pozniej wrzuce zdjecia to zobaczysz o czym mowie.
Jednak dalej prosze kolegow o podpowiedz jaki uchwyt na klape do o1 w kombi kupic.
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz