Zamieszczone przez soszek81
CB mam i ja :)
Zwiń
X
-
A i ja, se zapodałem zestaw z Norauto.
Skośnooki Chińczyk "tti", wraz z anteną na magnes, za całe 281 zł.
i co ciekawe gada i to na AM i FM :shock:
Może to i bidne, ale nie jestem fanem "szczekania w tutkę" :diabelski_usmiech
a i również okazyjnego zbieractwa punktów, co przy mym temperamencie, jest raczej nie do uniknięcia
Tak więc dodatkowy puzel w Adeli, to nic tylko, taki sobie, dupochron
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasZamieszczone przez soszek81jak mi MLka siądzie, to właśnie to założę.
Komentarz
-
-
Witam,
Panowie chcę kupić wynalazek o nazwie SIRIO Twin car. W mieście używałbym krótkiej anteny a na trasę dłuższej.
Wyczytałem, że może być problem ze wzmacniaczem anteny radiowej o co chodzi dokładnie może mi ktoś wyjaśnić. Jednego jestem pewien to to, że mam separator antenowy przy radiu czy to jest ten wzmacniacz?
Czy antena Sirio AS 100 będzie można zamontować "plug and play" zamiast krótkiej - nie nam się na standardach.
Komentarz
-
-
Chciałbym wszystkich przestrzec przed wynalazkami typu triflex itp.
Szkoda pieniędzy na półśrodki. Wydasz kase efekt marny, a i tak w końcowym rozrachunku po rozczarowaniach gdy nikt ci nie będzie opdowiadał lub ty będziesz słabo odbierał zainwestujesz w porządny zestaw CB. Polecam antene ok 60-100cm która wszędzie się mieści(parkingi podziemne, niskie wiadukty, podjazd pod MC driva itp) i w miarę dobrej jakości radio (żadne TTI-przerabialem zarówno TTI 880 i TTI 770).
Co do chowania anten teraz już tak nie kradną jak jeszcze 3-4 lata temu.
Jeszcze raz powtarzam szkoda pieniędzy i nerwów na pół środki. Przerabiałem to wspólnie z kilkoma znajomymi.
Komentarz
-
-
Prawdopodobnie po chyba ponad 5 latach padła mi antena w CB. Miałem starego dobrego Hustlera IC.
Co teraz możecie polecić ? Nie chce triflexa. Nie mam zamiaru wydawać na antenę więcej niż 100zł. Maksymalnie 100cm, i dobrze by była aby magnes nie miał więcej jak 10cm średnicy. Zysk - nie mniej niż 4dB
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jacek Wo.Zamieszczone przez djczasZamieszczone przez soszek81jak mi MLka siądzie, to właśnie to założę.
Ech....
JacekWo. - ja MAM już MLkę 145 od 2005 roku. Gdy mi się ona popsuje, dopiero kupię triflexa.
A może na wiosnę zakupię triflexa do MLki - jeszcze zobaczę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EvilMaksymalnie 100cm, i dobrze by była aby magnes nie miał więcej jak 10cm średnicy. Zysk - nie mniej niż 4dB
czasami dłubię w CB radiach
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szparaZamieszczone przez EvilMaksymalnie 100cm, i dobrze by była aby magnes nie miał więcej jak 10cm średnicy. Zysk - nie mniej niż 4dB
http://www.sirioantenne.it/prodotti_...8171169&idp=61
Mój błąd, nie patrzę na zysk bo czytają specyfikacje tych anten to byle gdzie, byle jak pisze. Dzięki.
Komentarz
-
-
Panowie powiedzcie mi czy majac radio z FMem mozna na 19 kanale byc na Fmie i czy to cos zmienia w jakosci czy nie???? Zastanawiam sie wlasnie nad Johnnym albo Harrym ale jezeli to nic nie daje to po co przeplacac- zaznaczam ze uzywam tylko 19 kanalu i nic innego
i druga sprawa jaka do tego antenke na magnesie wybrac zeby byla max 1m wysokosci zeby mozna bylo wszedzie wjechac bezproblemowo??? odrazu mowie ze nie chce triflexa...
[ Dodano: Pon 29 Sie, 11 15:52 ]
czy Wilson Little Will to dobra antenka??? chodzi tez o to ze ona ma 5m kabla wiec bezproblemowo sobie zaloze radyjko pod schowkiem
[ Dodano: Pon 29 Sie, 11 15:53 ]
czy moze sirio as100
????
[ Dodano: Pon 29 Sie, 11 15:58 ]
czy president ohio- tego akurat mam wiec nie musze kupowac, ale moge sprzedac na allegro i wziasc tamte??? tyle ze ten ma krotki troche kabel a do combiaka troche moze byc malo
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BartekDChciałbym wszystkich przestrzec przed wynalazkami typu triflex itp.
Szkoda pieniędzy na półśrodki. Wydasz kase efekt marny, a i tak w końcowym rozrachunku po rozczarowaniach gdy nikt ci nie będzie opdowiadał lub ty będziesz słabo odbierał zainwestujesz w porządny zestaw CB. Polecam antene ok 60-100cm..
Zamieszczone przez BartekDCo do chowania anten teraz już tak nie kradną jak jeszcze 3-4 lata temu.
Zamieszczone przez BartekDJeszcze raz powtarzam szkoda pieniędzy i nerwów na pół środki.
Przerabiałem to wspólnie z kilkoma znajomymi.
ps. A cała kupa forumowiczów jeździ z tym badziewiem i nawet sobie sprawy nie zdaje, jakie to nieużyteczne paskudztwo... Kilku, to nawet przy zmianie auta założyło sobie kolejnego Triflexa , tacy tępi, hehe...
Komentarz
-
-
Zygal, na jerozolimskich jak jedziesz w stronę pruszkowa to na stacji Orlen masz speców od CB - http://allegro.pl/my_page.php?uid=7249177
Komentarz
-
Komentarz