darmozjad70, zrób hard reset i jeszcze raz zapodaj soft. Najlepiej zapodaj go ze zwyklej płyty CD.
RNS510 - sw5274_c6_josi
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Nie pomogą żadne resety niestety
Ma wgrany za wysoki soft do jego navi dlatego na chwilę obecną nikt "kumaty" nie oferuje 5118 dla wersji A bo wychodzą różne problemy i często można uwalić navi do końca.
Musi zejść do 4120 lub 4120A ( w zależności jaką ma navi ) i będzie ok
[ Dodano: Pon 10 Gru, 12 19:43 ]
Zamieszczone przez rrobertpodział znajduje sie w pliku
katalog - HDD\HDD_20GB\RNSMIDEC\CONFIG\Dlscipt.txt
wpis MULTI_VERIFY_HDD 3 3 50 2 25 3 25 0 0 zmieniamy na np
MULTI_VERIFY_HDD 3 3 70 2 15 3 15 0 0 - bedzie podział 70% 15% 15%
potem za pomocą programu do wyliczania sumy kontrolnej wiliczamy sume
program easyhash - typ sumy crc16-ccitt (zmodem)
poprawiamy sume i to tyle.
poszukam linka do strony gdzie były gotowe przykłady z suma juz policzona
tą sumę kontrolna można policzyć jak pisałeś ( i nie ma z tym żadnego problemu ) ale pamiętaj że trzeba jeszcze zmienić sumę kontrolną w Version.txt żeby aktualizacja ruszyła a to inna para kaloszy
z tego co wiem w Polsce tylko jedna osoba może to zrobić
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez datoA masz jakieś dobre źródło z często aktualizowanymi radarowymi POI na Europę czy wracamy do tematu TomTom ?
Wertowalem masakrycznie duzo w sieci i jest ok ale np na PL tylko na Spain itp
umiescilem kilka na moim chomiku rodreso...
Ale nadal nic dobrego na cala Europe od UK do PL
Prosze o wsparcie w sobote wielka podroz
Moje linki wygrzebane w sieci
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Kędzior, miło że znów jesteś z nami :wink:
Mam do Ciebie pytanie. Pisałem ci juz na PW ale pewno skrzynkę masz zawaloną. Zainstalowałem w swoim przed FL aucie kierownicę i moduł CH po FL Wcześniej miałem starą kierę i wszystko grało po wgraniu łatek Po zainstalowaniu samej kiery i modułu na sofcie z łatką działło mi:
1. Następny utwór
2. poprzedni utwór
3. Kliknięcie lewej rolki jako MUTE
4. Długie przytrzymanie > lub < działało jako przewijanie utworów.
Niestety nie działało podgłaszanie rolką
Wgrałem więc na czysto soft 4120 i podgłaszanie zaczeło działać ale przestało działać dłuższe przytrzymanie strzałek jako - przewijanie utworów.
Wydaje mi się że to kwestia softu - czy możesz coś w tym temacie pomóc???
Byłbym Ci bardzo wdzięczny!! :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
A to ja wam powiem przygode z POI, jechałem teraz do Włoch, pobrałem sobie z europy CPN-y, sklepy, MC Donaldy i takei tam. Wgrałem do ulubionych i jade a na mapie zadnego CPNu przy autostradzie. Mijam jeden, drugi, kolejny, a na mapie zadnego, tylko same Fast Food. Wyłaczyłem ikone FastFood (a zostawiłem kilka kolejnych) i pokazały sie CPN-y. jak to jest jak pod jedną lokalizacją na mapie są np 3 rózne kategorie ? albo powiedzmy 3 rózne CPN-y ? 3 ikony się wyświetlą obok siebie, czy jedna na drógiej ?
Komentarz
-
-
W kwestii POI wszelakich to ja robię np. tak:
1. Zasssssysam wybraną kategorię POI ze stronek: POIHandler, POIPlaza i POIPoint.pl (np. w formacie Garmina) - wszystkich 3-ech na raz, żeby jasność była
2. Wrzucam wszystkie na raz do POIConverter 1.1.7
3. Usuwam duplikaty (funkcją w powyższym programie)
4. Zapisuję całość w jednym pliku (format np. Garmina ponownie).
5. Wrzucam na stronkę http://www.volkswagen.de/de/navigati...-sammlung.html i konwertuję do formatu RNS'a.
I POI gotowe
Mam tak utworzoną bazkę z rodzimymi fotoradarmi (tylko stacjonarne), bankomatami Euronet, McDonalds i Burgerg King oraz stacjami Lukoil i Neste. Jak ktoś zainteresowany to pisać na PV.RS Rulez !
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rodresoZamieszczone przez spacewalkerZamieszczone przez KędziorIdą zimowe wieczory więc może coś ogarnę
Na polske podalem Wam super POI na Niemcy rowniez ale na cala Europe juz ciezko ogarnac mi temat
Czekamy
Tak jak napisał Michalux - prosto i bez problemów
Komentarz
-
-
Mam pytanko , mianowicie nie mogę połączyć przez bluetooth nowego iphona z rns 510 i pytanie jest takie czy po zmianie softu ten problem zniknie dodam że radio jest z 2010 roku czyli stary soft .Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Najprawdopodobniej masz moduł tylko premium (rSap) bez obsługi trybu "zwykłego", a japka nie obsługują rSap... Poszukaj w japkowym sklepie czy są jakieś rozszerzenia systemu - o rSap - swego czasu w androidzie był to dodatek, od dłuższego czasu jest wszyte w system
Alternatywa to zmiana słuchawki lub modułu BT w aucie.
Komentarz
-
-
z telefonem to raczej wszystko OK bo w nowszych autach ten problem nie występuje , a dodam że ten problem dotyczy tak właściwie mojej kuzynki i jej auta ,no ale to nie ważne . Więc zostaje zamiana słuchawki lub modułu BT ?Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Nazwy HFP mi brakowało, to jest Hands Free Protocol czyli najprostszy na świecie standard komunikacji ze słuchawką do ucha czy zestawem głośnomówiącym po BlueTooth. Starsze moduły "Premium" go nie miały, miały tylko "lepszy" rSap, który "wypożycza" kartę sim z telefonu i "dzwoni" moduł w aucie. Nowsze "Premium" obsługują oba standardy, moduły "Standard" tylko HFP.
Zmiana modułu lub słuchawki lub nauczenie japka obsługi rSap. Chyba, że masz inny problem, ale stawiam zakład o tanią flaszkę, że o to właśnie chodzi.
Komentarz
-
-
no to spróbujemy na razie dziękiSebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Dobra to może ten soft jednak wymaga zmiany ?Sebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmKędzior, miło że znów jesteś z nami :wink:
Mam do Ciebie pytanie. Pisałem ci juz na PW ale pewno skrzynkę masz zawaloną. Zainstalowałem w swoim przed FL aucie kierownicę i moduł CH po FL Wcześniej miałem starą kierę i wszystko grało po wgraniu łatek Po zainstalowaniu samej kiery i modułu na sofcie z łatką działło mi:
1. Następny utwór
2. poprzedni utwór
3. Kliknięcie lewej rolki jako MUTE
4. Długie przytrzymanie > lub < działało jako przewijanie utworów.
Niestety nie działało podgłaszanie rolką
Wgrałem więc na czysto soft 4120 i podgłaszanie zaczeło działać ale przestało działać dłuższe przytrzymanie strzałek jako - przewijanie utworów.
Wydaje mi się że to kwestia softu - czy możesz coś w tym temacie pomóc???
Byłbym Ci bardzo wdzięczny!! :szeroki_usmiech
Która łatkę wgrałeś ?
Komentarz
-
Komentarz