[O2FL] Zasilanie w aucie rejestratora wideo 5V 1A - jak?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • giiiienek
    Ambiente
    • 2007
    • 242

Ja również podłączyłem pod lampkę tylko że całe gniazdo i pod to podłączyłem ładowarkę.
    Problem polega na tym że radio mi troche teraz szumi.
    Jeszcze pytanie po jakim czasie po zamknięciu powinno odłączyć się zasilanie.

Komentarz

• Enriquez
      RS
      • 2009
      • 7685
      • Superb III (3V3)

kilka sekund
      Pozdrawiam
      Marcin

Komentarz

• giiiienek
        Ambiente
        • 2007
        • 242

No to u mnie nie odcina zasilania.

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

giiiienek, trochę wcześniej podawałem rozwiązanie tego problemu ( dodatkowa dioda lub przekaźnik ).
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• giiiienek
            Ambiente
            • 2007
            • 242

Podłączyłem zasilacz od nawigacji MIO i ona odcina prąd.

Komentarz

• Zbyhoo
              Ambiente
              • 2012
              • 112

Panowie, podacie konkretny model zasilacza, który odcina prąd i nie sieje na radio?
              Fabryczny od Prestigio, który mam zamontowany nie odcina prądu i sieje na radio (normalne, nie CB!)
              Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

Komentarz

• mattyah4x4
                Rider
                • 2013
                • 664

a numerów na najbliższe lotto nie potrzebujesz ? 8)
                Diesel Service Śmietana
                43-210 Kobiór
                ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16

uwaga
                nie robimy pompowtryskiwaczy

Komentarz

• Zbyhoo
                  Ambiente
                  • 2012
                  • 112

Zamieszczone przez mattyah4x4
                  a numerów na najbliższe lotto nie potrzebujesz ? 8)
                  Potrzebuje, ale o to pytam na forum lotto. Na forum Octavii probuje sie dowiedzieć, czy długa dyskusja dotycząca Octavii skonczyla się konkretnym wnioskiem, bo się go nie doszukałem.
                  Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

Komentarz

• kowal 2002
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 5161

Zbyhoo, wniosek jest taki, że nie masz 100% pewności. Wystarczy, że producent zmieni dostawcę "bebechów" do ładowarki i może być źle. Ale, żeby nie było ja mam TAKĄ i zero problemów.
                    Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                    Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Zbyhoo
                      Ambiente
                      • 2012
                      • 112

Zamieszczone przez kowal 2002
                      Zbyhoo, wniosek jest taki, że nie masz 100% pewności. Wystarczy, że producent zmieni dostawcę "bebechów" do ładowarki i może być źle. Ale, żeby nie było ja mam TAKĄ i zero problemów.
                      No i to jest konkretna odpowiedz
                      Dzięki

Komentarz

• obrus
                        Elegance
                        • 2011
                        • 783
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Możesz też od Samsunga Omnia 2 i ten ericssonn z poprzedniej strony. Z obu korzystam i żadna nie zakłóca CB

Komentarz

• bishop
                          L&K
                          • 2012
                          • 1430

Zamieszczone przez Zbyhoo
                          Fabryczny od Prestigio, który mam zamontowany nie odcina prądu i sieje na radio (normalne, nie CB!)
                          Chińczykom brakuje powtarzalności produkcji ,mam fabryczny prestigio /z tego roku/ , odcina prąd i nie zakłoca radia :szeroki_usmiech

Komentarz

• adriand
                            Drive
                            • 2008
                            • 85

Pytanie dotyczy S2 ale może podobnie jest w O2. Mam już zdjęte oświetlenie w podsufitce i sprawdziłem i mam napięcie które znika po zamknięciu auta. Nie byłem jednak w stanie przejść pilotem (drut) w kierunku lusterka. Jaki sposób na to znaleźliście?

Komentarz

• mattyah4x4
                              Rider
                              • 2013
                              • 664

znaczy w O2 jest zupełnie niepodobnie - bo przewodem w kierunku lusterka (i szyby) przechodzi się pod podsufitką spokojnie...
                              Diesel Service Śmietana
                              43-210 Kobiór
                              ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16

uwaga
                              nie robimy pompowtryskiwaczy

Komentarz

• adriand
                                Drive
                                • 2008
                                • 85

Dzięki za info.
                                To chyba nie będę walczył i zrobię inne podejście

Komentarz

• rhpl
                                  Classic
                                  • 2014
                                  • 5

Witam
                                  Próbuje podłączyć w O2 rejestrator do lampek podsufitką mam następujący problem:

Podłączyłem + przetwornicy do czerwonego przewody od lampek następnie - od przetwornicy do brązowego przewodu od lampek wszystko działa do momentu zamknięcia samochodu, słychać jakieś cykanie z okolicy bezpieczników, lampki gasną a przetwornica nie.
                                  Dodam jeszcze, z jeżeli jest ustawiony przycisk w lampkach na ciągłe świecenie w kabinie problem ten nie występuje, przetwornica normalnie gaśnie po zamknięciu samochodu.

Próbowałem jeszcze podpiąć masę pod ten szary kabel przy lampkach lecz po przekręceniu kluczyka brak zasilanie.
                                  z góry dzięki za pomoc

Komentarz

• Lesiu34
                                    Ambiente
                                    • 2010
                                    • 159
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Gdyby ktoś potrzebował

Pojawił się na rynku zasilacz nie zakłócający CB radia. Nie impulsowy tylko transformatorowy. Zero siania. Daje 5v maksimum 3A na wyjściach. Wadą jest niestety rozmiar, ale można go podłączyć na stałe. Są 2 wersje - z zabezpieczeniem przed rozładowaniem akumulatora i bez.
                                    Szczegóły tu: http://soft-serwis.eu/sklep/pl/226-u...a-do-samochodu

Komentarz

• Rosomak
                                      L&K
                                      • 2011
                                      • 1365
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Lesiu34, fajnie, ale weź to zamontuj w samochodzie do zasilania kamerki... bezsens - wielki jak magnetowid VHS...

[ Dodano: Wto 30 Gru, 14 16:47 ]
                                      rhpl, dlaczego nie chcesz pociągnąć przewodów bezpośrednio ze skrzynki bezpieczników?
                                      Powinno znaleźć się jakieś wolne miejsce gdzie jest 12V po zapłonie. Jak nie to można zastosować by-pass i wtedy w jedno gniazdo można zapodać 2bezpieczniki (jeden dla pierwotnego obwodu, drugi dla kamerki).
                                      Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
                                      http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
                                      Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• misza_zabrze
                                        L&K
                                        • 2013
                                        • 1371
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • BLR 2.0 FSI 150 KM

rhpl, opcja szukaj

Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
                                        Obecnie -> Seicento 900+LPG
                                        Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
                                        Bylo ->GOLF 3 1.8

Octavia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87045

Seicento http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461776#1461776

Komentarz

• Lesiu34
                                          Ambiente
                                          • 2010
                                          • 159
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Rosomak wiem wiem, że to wielkie bydlę. Ale u siebie będę montował takie coś na stałe z wyprowadzeniami na kamerkę i do ładowania telefonu. Przynajmniej nie ma problemów z zakłóceniami.

Komentarz

• rhpl
                                            Classic
                                            • 2014
                                            • 5

Rosomak
                                            Podłączenie pod lampki w podsufitce wydawało się prostszym rozwiązaniem.
                                            Swoją drogą nie spodziewałem się że będą jakieś problemy z tym podłączeniem, ale jak to bywa za prosto być nie może.

A tak apropo te cykanie z (chyba jakiegoś przekaźnika) czym jest spowodowane ?

Komentarz

• Rosomak
                                              L&K
                                              • 2011
                                              • 1365
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

rhpl, ja osobiście nie wiem skąd biorą się te cyrki u ciebie po podłączeniu, dlatego na temat podłączenia pod lampkę się nie wypowiadam.
                                              Z uwagi na czasowe świecenie lampki po zamknięciu drzwi oraz jej jakby "wygasanie" za co zapewne odpowiada moduł komfortu - nie próbowałem pod nią podłączać.
                                              Podłączyłem do bezpieczników w Skodzie w wolne miejsce. W Pandzie żony przez tzw. by-pass w skrzynce pod bezpiecznik świateł cofania i już tyle czasu działa i jest OKi.

Zobacz http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80816 kolega zrobił poprzez by-pass tak jak ja...
                                              Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• jamesbondzio
                                                L&K
                                                • 2009
                                                • 1174
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Zamieszczone przez Lesiu34
                                                Gdyby ktoś potrzebował

Pojawił się na rynku zasilacz nie zakłócający CB radia. Nie impulsowy tylko transformatorowy. Zero siania. Daje 5v maksimum 3A na wyjściach. Wadą jest niestety rozmiar, ale można go podłączyć na stałe. Są 2 wersje - z zabezpieczeniem przed rozładowaniem akumulatora i bez.
                                                Szczegóły tu: http://soft-serwis.eu/sklep/pl/226-u...a-do-samochodu
                                                Lesiu.
                                                Nie da się wzbudzić transformatora stałym +5 bez impulsu ;-)
                                                Takie prawa fizyki.
                                                Może jest lepiej wykonany niż różne cuda za 30 zł z marketu co nie zmienia faktu że przetwornice też posiada.
                                                kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0

teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597

Komentarz

• rhpl
                                                  Classic
                                                  • 2014
                                                  • 5

Rosomak, po podłączeniu pod wolne gniazdo w bezpiecznikach (nr 30) problem zniknął, wszystko działa jak należy. Wielkie dzieki

Komentarz

• Rosomak
                                                    L&K
                                                    • 2011
                                                    • 1365
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

rhpl, spoko, tylko zabezpiecz obwód zasilania najlepiej bezpiecznikiem max.3A jak najbliżej skrzynki bezpieczników.
                                                    Ja u siebie podłączyłem zasilanie kamerki pod wolne +12V po zapłonie w gnieździe bezpieczników, dałem bezpiecznik 3A masa z okolic bezpieczników i kabel przeciągnąłem pod dywanikiem, za pedałami dalej za zespołem nagrzewnicy na drugą stronę (pasażera) i zakończyłem gniazdem po wyjęciu zaślepki z boku deski (tak jak bezpieczniki, tylko z prawej strony). Do tego gniazda mam podpięte na stałe zasilacz od kamerki i kabel przeprowadzony pod prawym plastikiem słupka, podsufitką w okolice lusterka i tam podłączone już do kamerki.
                                                    Nic nie widać, żadnego kabla, tylko kawałek od podsufitki za lusterkiem do rejestratora. Włączenie i wyłączenie automatycznie po zapłonie.

Komentarz

Pracuję...