Czy w Octavii I po lifcie można w ten sposób podpiąć rejestrator?
[O2FL] Zasilanie w aucie rejestratora wideo 5V 1A - jak?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kabanosCzy w Octavii I po lifcie można w ten sposób podpiąć rejestrator?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mattyah4x41 góra 1,5 mm2
Zasilanie z lampki podsufitki mam i ja 15 min roboty 8)
Dodatkowo zamontowałem ładowarkę z dwoma portami usb, jeden dla rejestratora a drugi dla telefonu/nawigacji, dzięki temu nie ma plątaniny kabli w aucie a gniazdo zapalniczki nadal wolne
Komentarz
-
-
Zajebisty patent do ogarnięcia w kilkanaście minutek :diabelski_usmiech
...mam i ja
[ Dodano: Sro 26 Lut, 14 21:09 ]
...cholercia wszystko poszło gładko ...zbyt gładko :lol: (+) czerwony przewód ze środka kostki (-) brązowy od lewej strony koski i kamera nie wyłącza się :roll: tylko dlaczego :idea:
Ja na ten przykład zastosowałem dołączoną do kamery ładowarkę. Po jej rozebraniu wsadziłem płytkę w termokurcza i dałem bezpiecznik coby samą przetwornicę chronił ...i tak dupa ...jutro pogmyram bo zwykle radio czy oświetlenie drzwi wyłącza się po kilkunastu-dziesięciu minutach bezczynnościLepSze jUtRo bYłO wCzOraJ...
Komentarz
-
-
WojtaSpider, a światełko gaśnie ( po tych powiedzmy 10 min )?
Bo w pewnych warunkach ( gdy zastosowana przetwornica/ładowarka 12V/5V ma specyficzny układ zasilania ) może pojawić się taki objaw, że po tych 10 minutach światełko ( zasilanie sekcji oświetlenia ) zostaje wyłączone i po ok. 0,5-1sek znów się pojawia. Jest to spowodowane "wracaniem" napięcia resztkowego z przetwornicy do instalacji samochodu, co powoduje ponowne załączenie zasilania na sekcję oświetlenia. Rozwiązaniem tego problemu jest dołączenie szeregowej diody na zasilaniu przetwornicy lub dodatkowego przekaźnika odłączającego przetwornicę po zaniku zasilania od strony instalacji auta.
Ewentualnie coś się dzieje z samym rejestratorem i po zaniku zasilania nie wyłącza się ( pracuje nadal na wewnętrznej baterii ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Chodzi mi o to jak to technicznie zrobic ,kiepski ze mnie elektryk:
"WojtaSpider, a światełko gaśnie ( po tych powiedzmy 10 min )? Bo w pewnych warunkach ( gdy zastosowana przetwornica/ładowarka 12V/5V ma specyficzny układ zasilania ) może pojawić się taki objaw, że po tych 10 minutach światełko ( zasilanie sekcji oświetlenia ) zostaje wyłączone i po ok. 0,5-1sek znów się pojawia. Jest to spowodowane "wracaniem" napięcia resztkowego z przetwornicy do instalacji samochodu, co powoduje ponowne załączenie zasilania na sekcję oświetlenia. Rozwiązaniem tego problemu jest dołączenie szeregowej diody na zasilaniu przetwornicy lub dodatkowego przekaźnika odłączającego przetwornicę po zaniku zasilania od strony instalacji auta."
Komentarz
-
Komentarz