Ostatnio wygluszylem przednie rdzwi matami "boll" i musze powiedziec ze roznica jest powalajaca. Oczywiscie podczas montazu nie obylo sie bez ofiar (opalarka sztuk 1) ale pomimo zuzytego czasu, podrapanych rak i cichych dni z kobieta warto bylo. Myslalem zmienic glosniki z przodu ale poki co jest dobrze. Jedyne co mnie boli to chec wytlumienia calej budy... I jeszcze jedna rzecz!! Podczas wygluszania uwazajcie na kable w drzwiach bo ja nie moglem dosc do ladu z alarmem... :shock: ponizej jest mala dokumentacja moich wypocin
Wyciszenie drzwi z przodu-jak to zrobic??
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez JanuszSzlucasmay, Zamiast tego plastikowego badziewia załóż panele z MDF-u.
Komentarz
-
-
Ten "klej na gorąco" to wogóle jest kiepski pomysł ( szczególnie w trzęsącym samochodzie ), bo jest za mało elastyczny i może się z czasem odlepić ( szczególnie od gładkiej powierzchni tego dystansu). Albo specjalny elestyczny klej albo zwykły neutralny silikon...
P.S. Wg mnie te barwione kleje ( np. czarny ) są bardziej płynne po podgrzaniu niż te standardowe przezroczyste ( lepiej wypełniają szczeliny ), ale po wystygnięciu są twardsze i bardziej kruche... A może po prostu tak trafiałem...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecTo mowisz, ze czarny wytrzymuje wieksze temp. ?
Ten "klej na gorąco" to wogóle jest kiepski pomysł ( szczególnie w trzęsącym samochodzie ), bo jest za mało elastyczny i może się z czasem odlepić ( szczególnie od gładkiej powierzchni tego dystansu). Albo specjalny elestyczny klej albo zwykły neutralny silikon...
Nie ma żadnego problemu, mam przymocowane np. zwrotnice w drzwiach albo teraz stelaż pod wzmaki, klei w zasadzie wszystko i wszędzie
Nawet w motorze coś tam podklejałem i się trzyma :twisted:
Komentarz
-
-
ziutsane, Stanalem...
Mialem plany, ale sytuacja sie troche pozmieniala, odsprzadalem kumplowi wzmaka A6, u mnie bezczynnie lezy sub`ik Hert`za - nie mam pod co go podpiac... a wszystko przez to ze niedlugo musze odstawic Octavke do Polski i bede jezdzil innym autem z kierownica po prawej stronie... chyba dopiero w przyszlym roku zaczne kombinowac z car audio jak juz zjade do PL na stale.
Komentarz
-
-
wlasnie ten "plastikowy badziew" ma byc tylko na jakis czas. Wiem ze nie jest to dobry pomysl a wrecz sztukancki ale niebawem zamiezam zmienic naglosnienie i wtedy chce zamontowac dystanse z mdf'u. Troche nie po kolei ale maty juz mialem i nie moglem na nie patrzec jak leza i sie kurza ale pomimo tego orgimalnego dystansu i naglosnienia roznica jest makabryczna. dzwiek jakis taki pelen jak nigdy dotad... Jezeli chodzi o ten klej to mozliwe ze splynie. Bralem to pod uwage ale jakos nie mialem nic sensowniejszego wrzuce jeszcze kilka fotek jak wymienie to naglosnienie i dystanse.
Komentarz
-
-
Panowie...może ktoś podpowiedziec/sprostowac...rozbieram prawy boczek przednich drzwi, z tej strony niema panelu kontoli, tylko skosna "rączka" do trzaskania drzwiami, pod nią są 2 sruby z tego co wyczytałem na forum...ten element składa sie z 2 czesci, ta wierzchnia powinna zejśc...ale nie chce :/:/:/ już "popaprałem" tapicerke srubakiem i nic....
Moje pytanie czy jest jakis sposób na zdjęcie tego w sposób "bezstratnny" ???
dzieki z góry !!!SKODA OCTAVIA I 1.9 TDI ALH 66 kW/90 KM
UNIDEN PRO 520 XL + SIRIO ML 145
Komentarz
-
-
podkleje sie z pytankiem uscislijmy jesli chodzi o temat mat bitumicznych...lepszy bedzie ten Boll czy Soudal z castoramy?? bo chyba cena podobna.bede wygluszal drzwi ale nie chce ladowac duzo kasy..były:
L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
jest:
Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r
Komentarz
-
-
mysle, ze jedno i drugie to bardzo podobne produkty... najlepiej gluszyc czyms w stylu dynamat extreme lub stinger roadkill ale to troszke drozsza zabawa wiec mysle, ze soudal i boll w cenie to dobry pomysl...Radio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
Komentarz