Ludzie, nie sciagajcie najnowszych map, bo Was szlag trafi na rondach, przy skretach itd.
NAVI RNS-510
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez _tm_Zamieszczone przez misiek^wroLudzie, nie sciagajcie najnowszych map, bo Was szlag trafi na rondach, przy skretach itd.był PASSAT B5 3BG 101 KM AVB
jest Octavia II FL - 1,9 TDI
Komentarz
-
-
Octavia2Limited, jak bedziesz potrzebował mapki (mam najnowsza to daj znać, bedę w piątek w warszawce w pracy samochodem to sobie podjedziesz i zapodasz
[ Dodano: Wto 29 Maj, 12 11:18 ]
Zamieszczone przez Octavia2Limited17 GB zajmuje firmware i mapa ?
Najnowsza mapa i firmware zajmuje max 5GB można by było jeszcze mniej ale nowy firmware rezerwuje sobie "sporo" miejsca na POI. No chyba że ktoś ze sprzedajacych przekombinował coś z dyskiem i ma on mniej miejsca niż standardowe 18GB. Jak wiemy "Polak potrafi"
Komentarz
-
-
Do kogo się można zglosić po zakup Columbusa wraz z montażem i kalibracją z klimatronikeim oraz parrkotronikiem?
Mam O2 2008 rokMy "Silver"
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66739
Pimpness Car Detailing - renowacja lakieru, pranie tapicerki, renowacja skóry, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej, renowacja reflektorów, powłoka kwarcowa, kompleksowe czyszczenie pojazdów.
Komentarz
-
-
Chyba u zaprzyjaźnionego Czecha się nie rozczarujesz
Zadzwoń i zapytaj jak to widzi - ja jestem zadowolony z usługi i zamierzam za chwilę znów skorzystać. Da się kapkę taniej, ale tu masz pewniaka, a jeśli chcesz to dostaniesz nowy sprzęt, z gwarancją i FV (VAT 0%) w koronach - mina księgowej - bezcenna
Komentarz
-
-
dzięki, już dzwoniłem, cena przyjazna.
mam nadzieje że w O2 przed FL da się zintegrować panel climatronic i parkotronic z Columbem żeby się wyświetlało na radiu wszystkoMy "Silver"
Pimpness Car Detailing - renowacja lakieru, pranie tapicerki, renowacja skóry, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej, renowacja reflektorów, powłoka kwarcowa, kompleksowe czyszczenie pojazdów.
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Myślę, że to nie zadziała, jeśli problemem miałby być gateway i / lub moduł komfortu - chyba, że zmieni każdy z tych elementów + panel :diabelski_usmiech
Ale ja się nie znam - miałem tegoroczne i w te dyskusje się nie zagłębiałem - po prostu uważam, że powyższa rada może być lekko "od czapy" jeśli problemem będą moduły sterowników, których nie da się pod radio zaprogramować. Jak się da to ok i wymiana panelu będzie może też potrzebna. Jak się nie da - to wymiana panelu IMHO na to nie pomoże
Myślę, że jest to sprawa do ogarnięcia przez Martina. Na pewno ramka będzie potrzebna, a czy coś więcej ??? Grygy będzie wiedział...
Z tego co pamiętam problem sprowadzał się do dobrania odpowiednich wersji softu stacji do kodowania sterowników i nie miał nic wspólnego ze zmianą panelu. Ale - jeszcze raz - nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem
Komentarz
-
-
Poradźcie mi jak skutecznie wypalić płytkę z mapami do Columbusa. Kiedyś robiłem to kilka razy, nigdy nie miałem z tym problemu. Teraz po wgraniu najnowszego firmwaru muszę wgrać mapy od nowa i szlag mnie trafia. Ściągam je z kilku źródeł, palę płytkę CD Burnerem XP lub Ashampoo, różne metody zapisu, prędkość nawet 1x, weryfikacja zawsze OK. Po włożeniu płytki do navi mam ciągle komunikat: "Błędna płyta CD/DVD" i płytka wyjeżdża. Inne płyty, nie z mapami, czyta poprawnie. Podpowiedzcie co robię źle bo wpadnę w depresję i wydam majątek na czyste płytki DL. :cry:
Komentarz
-
-
Grygy mówi że musimy gatewaya zrobić do Parka, ma się jeszcze zorientować co z panelem klimatronica i jak to zaintegrować żeby wszystko miało ręce i nogiMy "Silver"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andoranmam nadzieje że w O2 przed FL da się zintegrować panel climatronic i parkotronic z Columbem żeby się wyświetlało na radiu wszystko
W zasadzie opcja jest jedna - wymiana na nowy panel i modyfikacja wiązki ( zasilanie i sygnały z klap ) - informacje nt tej operacji są dostępne na forum.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AndoranGrygy mówi że musimy gatewaya zrobić do Parka, ma się jeszcze zorientować co z panelem klimatronica i jak to zaintegrować żeby wszystko miało ręce i nogi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez datoGrygy się zorientuje i sobie poradzi, jeśli Ty się zgodzisz za to zabulić
Co do operacji OPS'a w przed FL - sam grygy załozyl tu watek z odpowiednim manualem na forum - wiec nie rozumiem ciagle pytan w tym temacie. To trzeba napietnowacByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
misiek^wro, być może źle sformułowałem zdanie. Panel i tak chce wymienić bo jest przyjaźniejszy dla oka nie ukrywam. Wymiana jest nieunikniona. tylko czy zagra Columb z parkiem i resztą. Grygy mówi że bez problemu więc czekam na koszta..
jeżeli macie inne sugestie bądź uwagi chętnie wysłuchamMy "Silver"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zamlynnyPoradźcie mi jak skutecznie wypalić płytkę z mapami do Columbusa. Kiedyś robiłem to kilka razy, nigdy nie miałem z tym problemu. Teraz po wgraniu najnowszego firmwaru muszę wgrać mapy od nowa i szlag mnie trafia. Ściągam je z kilku źródeł, palę płytkę CD Burnerem XP lub Ashampoo, różne metody zapisu, prędkość nawet 1x, weryfikacja zawsze OK. Po włożeniu płytki do navi mam ciągle komunikat: "Błędna płyta CD/DVD" i płytka wyjeżdża. Inne płyty, nie z mapami, czyta poprawnie. Podpowiedzcie co robię źle bo wpadnę w depresję i wydam majątek na czyste płytki DL. :cry:
1. Pobrałem mapę z chomikaa (spakowana rar.).
2. Po rozpakowaniu ukazał się gotowy obraz.
3. Gotowy obraz czyt. Mapa otworzyłem przez UltraISO.
4. Kliknąłem na ikonkę Utwórz obraz CD.
5. Poniżej zaznaczyłem opcję Standard ISO i wypaliłem.
* płytka Verbatim DVD+R.
Te same czynności zrobiłem przez Nero i wszystko pięknie działa.
Pozdrawiam* CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
* AUDI A3 Sportback 3.2 V6 (250 KM) "RS3"
Komentarz
-
-
A... Misiek, racja w 100%.
Ja nie o tym - mnie tylko chodziło o podpowiedź u kogo zamówić do zrobienia, bo wiesz, każdy ocenia bazując na sobie - ja się na tym znam jak świnia na gwiazdach i sam (nawet po podpowiedziach z forum) raczej bym nie działał.
Podpowiedziałem jak umiałem i nie sądzę, żeby kolega się zawiódł - czy skorzysta ? To już indywidualna decyzja. Jak skorzysta to imho będzie miał ogarnięte.
Pozdro.
Komentarz
-
-
Andoran, musisz kupic :
- dodatkowy glosniczek
- can gatewaya ( AA AD )
- wtyczke glosniczka, 2x pin ( ale mozna zabrac ze starych z tylu )
- szybkozlaczki do panelu newiewu, albo lutownice
- panel po FL pasujacy zestawienien do Twojego
- po FLowy sterownik parktronika
- ramka klimy po FL na Columbusa
Powyższe graty gwarantują rogal po przeprowadzonej operacji
Generalnie skala trudnosci, dla kogos kto chociaz troche rozumie natura odkrecania srub i sciagania plastikow - jest banalna, a jak umiesz zrolowac, zlutowac i zaizolowac kable elektryczne, to nie widze sensu fatygowania Martina - odznaki skałtowskie zbieranie na moim aucie są dla mnie bezcenneByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz