NAVI RNS-510

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiek^wro
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8321

Ludzie, nie sciagajcie najnowszych map, bo Was szlag trafi na rondach, przy skretach itd.
    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• _tm_
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 2333
      • Superb III (3V3)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM
      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez misiek^wro
      Ludzie, nie sciagajcie najnowszych map, bo Was szlag trafi na rondach, przy skretach itd.
      Czemu ?
      S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
      Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
      -------------------------------------------------------------------------
      O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
      O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
      O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• volciu
        Drive
        • 2010
        • 60

Zamieszczone przez _tm_
        Zamieszczone przez misiek^wro
        Czemu ?
        bo gada w HGW jakim jezyku do tego wyświetla fajne krzaki na MAXIDotcie np: kra|kuf czy coś w podobie przez f na końcu i pionową kreską w środku i to miał być zjazd na Kraków
        był PASSAT B5 3BG 101 KM AVB
        jest Octavia II FL - 1,9 TDI

Komentarz

• maxpaynemm
          RS
          • 2008
          • 1764
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Octavia2Limited, jak bedziesz potrzebował mapki (mam najnowsza to daj znać, bedę w piątek w warszawce w pracy samochodem to sobie podjedziesz i zapodasz

[ Dodano: Wto 29 Maj, 12 11:18 ]
          Zamieszczone przez Octavia2Limited
          17 GB zajmuje firmware i mapa ?
          to niemożliwe!

Najnowsza mapa i firmware zajmuje max 5GB można by było jeszcze mniej ale nowy firmware rezerwuje sobie "sporo" miejsca na POI. No chyba że ktoś ze sprzedajacych przekombinował coś z dyskiem i ma on mniej miejsca niż standardowe 18GB. Jak wiemy "Polak potrafi"
          Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Mi jakas tam wersja wstecz map w Radomiu na tym duzym rondzie od Kielc gada w jakims dziwnym jezyku i jeszcze gdzies w Polsce
            Spritmonitor.de

Komentarz

• maxpaynemm
              RS
              • 2008
              • 1764
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Maicroft, ona tak generalnie gada na każdym "większym" skrzyżowaniu.

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Andoran
                Rider
                • 2010
                • 356

Do kogo się można zglosić po zakup Columbusa wraz z montażem i kalibracją z klimatronikeim oraz parrkotronikiem?
                Mam O2 2008 rok
                My "Silver"
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66739
                Pimpness Car Detailing - renowacja lakieru, pranie tapicerki, renowacja skóry, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej, renowacja reflektorów, powłoka kwarcowa, kompleksowe czyszczenie pojazdów.

Komentarz

• dato
                  L&K
                  • 2012
                  • 1431

Chyba u zaprzyjaźnionego Czecha się nie rozczarujesz
                  Zadzwoń i zapytaj jak to widzi - ja jestem zadowolony z usługi i zamierzam za chwilę znów skorzystać. Da się kapkę taniej, ale tu masz pewniaka, a jeśli chcesz to dostaniesz nowy sprzęt, z gwarancją i FV (VAT 0%) w koronach - mina księgowej - bezcenna

Komentarz

• Andoran
                    Rider
                    • 2010
                    • 356

dzięki, już dzwoniłem, cena przyjazna.
                    mam nadzieje że w O2 przed FL da się zintegrować panel climatronic i parkotronic z Columbem żeby się wyświetlało na radiu wszystko
                    My "Silver"
                    Pimpness Car Detailing - renowacja lakieru, pranie tapicerki, renowacja skóry, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej, renowacja reflektorów, powłoka kwarcowa, kompleksowe czyszczenie pojazdów.

Komentarz

• dato
                      L&K
                      • 2012
                      • 1431

Mogą być jakieś jazdy z gateway i in modułami, nie śledziłem tego, ale jeśli przy umawianiu się podasz wszystkie parametry auta to jestem pewien, że będziesz miał załatwione jak należy.

Komentarz

• maxpaynemm
                        RS
                        • 2008
                        • 1764
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Andoran, myślę ze taniej i prosciej bedzie wymienic panel climatronika na poliftowy niz bawić się w wymianę geteway itp.

Jak dobrze poszukasz na allegro to wyrwiesz panel za 150zł i ramkę za 50zł. Wtedy to wszystko nawet fajniej wygląda

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• dato
                          L&K
                          • 2012
                          • 1431

Myślę, że to nie zadziała, jeśli problemem miałby być gateway i / lub moduł komfortu - chyba, że zmieni każdy z tych elementów + panel :diabelski_usmiech

Ale ja się nie znam - miałem tegoroczne i w te dyskusje się nie zagłębiałem - po prostu uważam, że powyższa rada może być lekko "od czapy" jeśli problemem będą moduły sterowników, których nie da się pod radio zaprogramować. Jak się da to ok i wymiana panelu będzie może też potrzebna. Jak się nie da - to wymiana panelu IMHO na to nie pomoże

Myślę, że jest to sprawa do ogarnięcia przez Martina. Na pewno ramka będzie potrzebna, a czy coś więcej ??? Grygy będzie wiedział...

Z tego co pamiętam problem sprowadzał się do dobrania odpowiednich wersji softu stacji do kodowania sterowników i nie miał nic wspólnego ze zmianą panelu. Ale - jeszcze raz - nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem

Komentarz

• zamlynny
                            Drive
                            • 2011
                            • 81

Poradźcie mi jak skutecznie wypalić płytkę z mapami do Columbusa. Kiedyś robiłem to kilka razy, nigdy nie miałem z tym problemu. Teraz po wgraniu najnowszego firmwaru muszę wgrać mapy od nowa i szlag mnie trafia. Ściągam je z kilku źródeł, palę płytkę CD Burnerem XP lub Ashampoo, różne metody zapisu, prędkość nawet 1x, weryfikacja zawsze OK. Po włożeniu płytki do navi mam ciągle komunikat: "Błędna płyta CD/DVD" i płytka wyjeżdża. Inne płyty, nie z mapami, czyta poprawnie. Podpowiedzcie co robię źle bo wpadnę w depresję i wydam majątek na czyste płytki DL. :cry:

Komentarz

• dato
                              L&K
                              • 2012
                              • 1431

Imgburn z weryfikacją u mnie działa bez pudła.

Komentarz

• zamlynny
                                Drive
                                • 2011
                                • 81

Zamieszczone przez dato
                                Imgburn z weryfikacją u mnie działa bez pudła.
                                Jutro spróbuję i dam znać czy u mnie poszło. Na wszelki wypadek ściągam mapki z jeszcze dwóch niezależnych źródeł.

Komentarz

• dato
                                  L&K
                                  • 2012
                                  • 1431

Jak weryfikacja imgburn wyjdzie ok to w zasadzie masz pewność, że problem jest w iso, ewentualnie (wątpię) w rodzaju płytki. Nie w Twoim wypalaniu w każdym razie.

Komentarz

• Andoran
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 356

Grygy mówi że musimy gatewaya zrobić do Parka, ma się jeszcze zorientować co z panelem klimatronica i jak to zaintegrować żeby wszystko miało ręce i nogi
                                    My "Silver"

Komentarz

• misiek^wro
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 8321

Zamieszczone przez Andoran
                                      mam nadzieje że w O2 przed FL da się zintegrować panel climatronic i parkotronic z Columbem żeby się wyświetlało na radiu wszystko
                                      Przed FLowy panel nigdy nie zadziała z Columbusem - musicie z tym życ

W zasadzie opcja jest jedna - wymiana na nowy panel i modyfikacja wiązki ( zasilanie i sygnały z klap ) - informacje nt tej operacji są dostępne na forum.

Komentarz

• dato
                                        L&K
                                        • 2012
                                        • 1431

Zamieszczone przez Andoran
                                        Grygy mówi że musimy gatewaya zrobić do Parka, ma się jeszcze zorientować co z panelem klimatronica i jak to zaintegrować żeby wszystko miało ręce i nogi
                                        Grygy się zorientuje i sobie poradzi, jeśli Ty się zgodzisz za to zabulić . Wierzę w Niego w 100%, wie co robi. Twoją decyzją będzie, czy robić po swojemu, czy 100% Martin - może byc różnica w cenie, za to u niego masz pewność co do efektu końcowego

Komentarz

• misiek^wro
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 8321

Zamieszczone przez dato
                                          Grygy się zorientuje i sobie poradzi, jeśli Ty się zgodzisz za to zabulić
                                          Nawet jakby sam robił, to nikt mu gratów za darmo nie da

Co do operacji OPS'a w przed FL - sam grygy załozyl tu watek z odpowiednim manualem na forum - wiec nie rozumiem ciagle pytan w tym temacie. To trzeba napietnowac

Komentarz

• Andoran
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 356

misiek^wro, być może źle sformułowałem zdanie. Panel i tak chce wymienić bo jest przyjaźniejszy dla oka nie ukrywam. Wymiana jest nieunikniona. tylko czy zagra Columb z parkiem i resztą. Grygy mówi że bez problemu więc czekam na koszta..

jeżeli macie inne sugestie bądź uwagi chętnie wysłucham
                                            My "Silver"

Komentarz

• Octavia2Limited
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 322

Zamieszczone przez zamlynny
                                              Poradźcie mi jak skutecznie wypalić płytkę z mapami do Columbusa. Kiedyś robiłem to kilka razy, nigdy nie miałem z tym problemu. Teraz po wgraniu najnowszego firmwaru muszę wgrać mapy od nowa i szlag mnie trafia. Ściągam je z kilku źródeł, palę płytkę CD Burnerem XP lub Ashampoo, różne metody zapisu, prędkość nawet 1x, weryfikacja zawsze OK. Po włożeniu płytki do navi mam ciągle komunikat: "Błędna płyta CD/DVD" i płytka wyjeżdża. Inne płyty, nie z mapami, czyta poprawnie. Podpowiedzcie co robię źle bo wpadnę w depresję i wydam majątek na czyste płytki DL. :cry:
                                              PROSTA SPRAWA - 5 min bez kombinacji jak w MFD2.

1. Pobrałem mapę z chomikaa (spakowana rar.).
                                              2. Po rozpakowaniu ukazał się gotowy obraz.
                                              3. Gotowy obraz czyt. Mapa otworzyłem przez UltraISO.
                                              4. Kliknąłem na ikonkę Utwórz obraz CD.
                                              5. Poniżej zaznaczyłem opcję Standard ISO i wypaliłem.
                                              * płytka Verbatim DVD+R.

Te same czynności zrobiłem przez Nero i wszystko pięknie działa.

Pozdrawiam
                                              * CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
                                              * AUDI A3 Sportback 3.2 V6 (250 KM) "RS3"

Komentarz

• dato
                                                L&K
                                                • 2012
                                                • 1431

A... Misiek, racja w 100%.

Ja nie o tym - mnie tylko chodziło o podpowiedź u kogo zamówić do zrobienia, bo wiesz, każdy ocenia bazując na sobie - ja się na tym znam jak świnia na gwiazdach i sam (nawet po podpowiedziach z forum) raczej bym nie działał.

Podpowiedziałem jak umiałem i nie sądzę, żeby kolega się zawiódł - czy skorzysta ? To już indywidualna decyzja. Jak skorzysta to imho będzie miał ogarnięte.

Pozdro.

Komentarz

• misiek^wro
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 8321

Andoran, musisz kupic :

- dodatkowy glosniczek
                                                  - can gatewaya ( AA AD )
                                                  - wtyczke glosniczka, 2x pin ( ale mozna zabrac ze starych z tylu )
                                                  - szybkozlaczki do panelu newiewu, albo lutownice
                                                  - panel po FL pasujacy zestawienien do Twojego
                                                  - po FLowy sterownik parktronika
                                                  - ramka klimy po FL na Columbusa

Powyższe graty gwarantują rogal po przeprowadzonej operacji
                                                  Generalnie skala trudnosci, dla kogos kto chociaz troche rozumie natura odkrecania srub i sciagania plastikow - jest banalna, a jak umiesz zrolowac, zlutowac i zaizolowac kable elektryczne, to nie widze sensu fatygowania Martina - odznaki skałtowskie zbieranie na moim aucie są dla mnie bezcenne

Komentarz

• dato
                                                    L&K
                                                    • 2012
                                                    • 1431

Komentarz

Pracuję...