W VCDSie 11.11.4 który był przez tydzień ściągalny ze strony Ross Techa plik 1T0-035-680.clb czyli z opisami kodowań do RNS510 względem pliku z 11.11.3 urósł około 2 kilobajty, przypuszczam że dopisali tam jakieś dodatkowe bity w kodowaniu.
NAVI RNS-510
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez datoZamieszczone przez KędziorZamieszczone przez EnriquezAktualny firmware to 4020.
Mapę masz natomiast najnowszą, niestety ma ona to do siebie, że ma błąd i gada dziwnie na rondach. Musiałbyś wgrać starszą, lub wyłączyć mu głos navi (który i tak jest do bani prawdę mówiąc).
Problem leży w sofcie ! a nie w mapach.
Nowy soft - SW 4120 wyeliminowal ten problem ( krzaczki na maxidocie i mówienie nieznanym językiem ) Teraz nawigacja mówi normalnie łącznie z "jedź w kierunku warszawa, czy też inna miejscowość"
Doszła funkcja "radio text"
Ogólnie program jest bardzo stabilny, szybki , ma nowe logo skody.
Jak znajde chwile umieszczę go gdzieś na necie.
Coś tak zamilkł ? Urlop ? Czy w ciągu byłeś 2 tygodnie ? :szeroki_usmiech
A tak na serio to działają własne poi ?
Komentarz
-
-
Kędzior, giwit tu mi! :food :lol: :wink:
[ Dodano: Czw 09 Sie, 12 14:58 ]
Nowy soft - SW 4120 wyeliminowal ten problem ( krzaczki na maxidocie i mówienie nieznanym językiem ) Teraz nawigacja mówi normalnie łącznie z "jedź w kierunku warszawa, czy też inna miejscowość"
Doszła funkcja "radio text"
Ogólnie program jest bardzo stabilny, szybki , ma nowe logo skody.
Jak znajde chwile umieszczę go gdzieś na necie.
Komentarz
-
-
ja juz sie pogubilem z tym wszystkim. Ostatnio czytalem o sofcie 4020 teraz jeszcze nowszy jest. Jak robilem update do 3810 a mialem juz problemy z wgraniem go. Czy wogole mam jakas pewnosc ze jak sprobuje ktorys z nowszych grac nie posypie sie cos znowu? Moja navi to 3t0035680B HW to H05.
Na stroni my gti znalazlem ze "•Revision B and C units can be upgraded however there may be issues (A units may be upgraded but not recommended)."
tzn moga byc jakies problemy i upgrade nie jest zalecany wiec kurcze mam dylemat. Ostatnio jak probowalem zrobi upgrade do 3810a wgral mi sie soft ale moglem korzystac tylko z radia i cale menu bylo na czerwone jak w vw. Chybe po wypaleniu z 30 plyt i ciaglych probach udalo mi sie wgrac odpowiedni soft i chcialbym tego uniknac tym razem. Oplaca sie wogole to wgrywac panowie?
Komentarz
-
-
Tu są bajty kodowania RNS510, potwierdzi ktoś ich zgodność?
Na przykład bajt 7 bit 6 włącza kompas na licznikuhttp://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ganzalja juz sie pogubilem z tym wszystkim. Ostatnio czytalem o sofcie 4020 teraz jeszcze nowszy jest. Jak robilem update do 3810 a mialem juz problemy z wgraniem go. Czy wogole mam jakas pewnosc ze jak sprobuje ktorys z nowszych grac nie posypie sie cos znowu? Moja navi to 3t0035680B HW to H05.
Na stroni my gti znalazlem ze "Revision B and C units can be upgraded however there may be issues (A units may be upgraded but not recommended)."
tzn moga byc jakies problemy i upgrade nie jest zalecany wiec kurcze mam dylemat. Ostatnio jak probowalem zrobi upgrade do 3810a wgral mi sie soft ale moglem korzystac tylko z radia i cale menu bylo na czerwone jak w vw. Chybe po wypaleniu z 30 plyt i ciaglych probach udalo mi sie wgrac odpowiedni soft i chcialbym tego uniknac tym razem. Oplaca sie wogole to wgrywac panowie?
A Kto Ci powiedzial ze ty masz Revision B? 1Z0 035 680 B to nie jest 3TO 035 680 B !
Sprawdzac nalezy hardware w menu serwisowym, a nie numer czesci. Wydaja mi sie jednak ze w tym swoi,m LED masz napewno nowszy hardwaere cos z c8.
Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez datoSłuchajcie jest to czyjeś zaangażowanie i społeczne dłubanie, chyba nie mają większego sensu takie pretensje ? Pożartować można, ale póki nie ma i na innych forach nie ma i zachodnich nie ma to może trzeba się uzbroić w cierpliwość po prostu ?
chyba sprawia mu to przyjemność jak ktoś go prosi i czeka na jego powrót jak pies na właściciela
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KozoZamieszczone przez datoSłuchajcie jest to czyjeś zaangażowanie i społeczne dłubanie, chyba nie mają większego sensu takie pretensje ? Pożartować można, ale póki nie ma i na innych forach nie ma i zachodnich nie ma to może trzeba się uzbroić w cierpliwość po prostu ?
chyba sprawia mu to przyjemność jak ktoś go prosi i czeka na jego powrót jak pies na właściciela
dla takich ludzi jak Kozo czy też świeżo zarejestrowanych użytkowników nie będę dawał linka do softu !!
ja poświecam swój czas a ktoś myśli że mu się należy :evil: więc koniec z tym !
widzę że mam miękkie serce i twardą d...ę.
P.S
dodam że soft jest przerobiony aby również działał na starszych jednostkach.
Komentarz
-
-
Soft chodzi jak burza, polecam.
Jak widać warto się czasem podlizać, się nie qrwuje, się ma :lol:
Jedna ciekawostka - "zniknęła" mi swego czasu opcja wyświetlania ograniczeń prędkości - okazuje się, że przy kodowaniu columbusa zaznaczyłem "na małpę" opcję "Traffic sign recognition active" (albo podobnie, piszę z pamięci) w VCDS. Zostawiłem, bo nie zgłaszało błędów, ale to bzdura - kamery z przodu nie mam więc i tak nie zadziała, a po przekodowaniu z WYŁĄCZONĄ tą konkretnie opcją do menu wróciła mi opcja wyświetlania ograniczenia prędkości.
Może komuś się przyda, bo ja dłuższą chwilę się zastanawiałem co się stało...
Kędzior =>
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KędziorZamieszczone przez KozoZamieszczone przez datoSłuchajcie jest to czyjeś zaangażowanie i społeczne dłubanie, chyba nie mają większego sensu takie pretensje ? Pożartować można, ale póki nie ma i na innych forach nie ma i zachodnich nie ma to może trzeba się uzbroić w cierpliwość po prostu ?
dla takich ludzi jak Kozo czy też świeżo zarejestrowanych użytkowników nie będę dawał linka do softu !!
ja poświecam swój czas a ktoś myśli że mu się należy :evil: więc koniec z tym !
widzę że mam miękkie serce i twardą d...ę.
P.S
dodam że soft jest przerobiony aby również działał na starszych jednostkach.
tak i znowu : jaki ja jestem biedny, proście mnie "poświecam swój czas" - no faktycznie to jest mnóstwo roboty aby gdzieś to z uploadować mniej więcej tyle samo zajmuje twoje użalanie się nad sobą na tym forum....łaski bez jak nie dzisiaj to będzie jutro, wolę poczekać niż prosić się takiego poznańskiego skąpca...
p.s ciekaw jestem skąd znajdziesz czas na siedzenie przed komuterem i odpisywanie na każdego PW ??
Komentarz
-
Komentarz