NAVI RNS-510

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maru 123
    RS
    • 2008
    • 4660

jago7270, jesteś w ich posiadaniu może?
    1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• jago7270
      Elegance
      • 2008
      • 815

niestety nie ops:
      Jacek

Komentarz

• lukas220
        Ambiente
        • 2006
        • 120

Panowie, trochę z innej beczki. Jak rozwiązaliście problem dwóch anten FM w O2 przed FL? Chciałbym poprawić jakość odbioru radia przez Columbusa. Może jakiś adapter pod gniazdo i jakaś antena pod szybę? :?:
        Była Octavia 2001' 1,9 TDI AGR...oczywiście z virusem Była O2 KOMBI DSG ELEGANCE RS LOOK ... Jest BMW E91 LCI

Komentarz

• jago7270
          Elegance
          • 2008
          • 815

ja u siebie bazuje na 1 antenie i odbiór jest zadawalający,można pod drugie gniazdo zamontować inną antenę,którą puścisz lużno gdzieś pod deską rozdzielczą i powinno sprawę rozwiązać :szeroki_usmiech
          Jacek

Komentarz

• Maru 123
            RS
            • 2008
            • 4660

lukas220, a co masz kiepską jakość odbioru? u mnie wszystko bangla bez problemu :roll:
            1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• lukas220
              Ambiente
              • 2006
              • 120

Sprawa wygląda nieco inaczej jak mieszkasz obok największej sztucznej hałdy na świecie, kopalni i pajęczynie linii wysokiego napięcia :wink:

[ Dodano: Wto 16 Lut, 10 16:55 ]
              a może taki adapter: http://www.allegro.pl/item891394756_..._wtyk_kat.html
              plus antena: http://www.allegro.pl/item910490554_...acniaczem.html
              Była Octavia 2001' 1,9 TDI AGR...oczywiście z virusem Była O2 KOMBI DSG ELEGANCE RS LOOK ... Jest BMW E91 LCI

Komentarz

• jago7270
                Elegance
                • 2008
                • 815

obojętnie jaka antena ale z tą niebieską końcówką w tym adapterze
                Jacek

Komentarz

• lukas220
                  Ambiente
                  • 2006
                  • 120

A może udało się już komuś zakodować przez VAG sterowanie kierownicy O2 przed FL, aby działały przyciski zmiany stacji radiowych/utworów? Rozmawiałem jakiś czas temu z Martinem i potwierdził mi, że już wie jak to zrobić.

Komentarz

• Grygy
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 223

Lukasz, juz to kodowanie tu podalem, wyszle ci jescze link na GG.

Komentarz

• martinex
                      Drive
                      • 2009
                      • 87

Czy może wie ktoś gdzie można kupić z legalnego źródła Columbusa z _fakturą_ i _gwarancją_ + legalnymi mapami - poza siecią sprzedaży Skody w Polsce?

Może zna ktoś jakiś sklep internetowy sprzedający oryginalne navi - może być w Czechach - byle wysłali do PL i wystawili fakturę.

Cena w Skoda Auto Polska jest z ..... wiadomo skąd wzięta.

Komentarz

• jago7270
                        Elegance
                        • 2008
                        • 815

Może zna ktoś jakiś sklep internetowy sprzedający oryginalne navi - może być w Czechach - byle wysłali do PL i wystawili fakturę.
                        ,
                        Jacek

Komentarz

• bzyq_74
                          RS
                          • 2008
                          • 3467
                          • Volkswagen
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                          • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Cena wypas :diabelski_usmiech
                          MARCIN
                          Mój szkodnik

Komentarz

• martinex
                            Drive
                            • 2009
                            • 87

No właśnie w międzyczasie też znalazłem ten sklep - kupował tam ktoś cokolwiek?

Wyglądają prawdę mówiąc mało profesjonalnie jak na Polskie standardy handlu przez internet
                            Żadnego kontaktu "w realu", żadnego konkretnego regulaminu, rejestracja... mailem... strach przelewać taką kasę.

A wbrew pozorom ta cena jest... jak dla mnie OK. Jeżeli była by na to faktura to po odpisaniu VAT i wrzuceniu w koszty realnie wychodzi to ok 3350zł przy liczeniu korony po 0,16zł.

Nie mówiąc o tym, że w ogóle w przeliczeniu na PLN cena to 50% tego co życzy sobie SAP :evil:

Komentarz

• POOK
                              Classic
                              • 2010
                              • 33

Zamieszczone przez martinex
                              A wbrew pozorom ta cena jest... jak dla mnie OK. Jeżeli była by na to faktura to po odpisaniu VAT i wrzuceniu w koszty realnie wychodzi to ok 3350zł przy liczeniu korony po 0,16zł.
                              Grygy sprzeda Ci to za 2900 z DVD FREE, więc chyba bardziej jest to opłacalne :-)

Pozdrawiam
                              Rafał

Komentarz

• misiek^wro
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8321

No, dokladnie :twisted:

Ja nie kumam po co ludzie chca faktury, jak nawet kwota netto w 99% przypadkow jest wieksza od ceny Martina
                                Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

misiek^wro, Bo wliczacz CALOSC w koszty, a nie wyjmujesz z portfela cene netto. Wiesz jednym zalezy na tym innym nie, jak to mowia nie kazdy potrzebuje generowac koszty co miesiac.
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• voltar
                                    L&K
                                    • 2009
                                    • 1107
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BZB 1.8 TSI 160 KM

No właśnie w międzyczasie też znalazłem ten sklep - kupował tam ktoś cokolwiek?

Nie mówiąc o tym, że w ogóle w przeliczeniu na PLN cena to 50% tego co życzy sobie SAP :evil:
                                    Jak ty to policzyles ? ok 5 tys brutto do 6,9 tys PLN brutto to chyba nie 50 % ?

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• martinex
                                      Drive
                                      • 2009
                                      • 87

No kolego ale nie dalej jak 2 dni temu dowiadywałem się ile kosztuje Columbus w SAP.

Aktualna cena to 9000zł netto - 10980zł brutto (!!!)

Przy zakupie z autem w konfiguratorze Octavii przy wersji Ambiente dopłata to 10200 brutto, przy Elegance 6900 zł brutto.

A ja kupiłem auto bez radia - więc wyjściowo obowiązuje mnie 9000zł netto - nie wykluczam negocjacji itp. ale bazuję na cenie "oficjalnej".

Czy nie napisałem wcześniej, że ceny Columbusa SAP ma z d.... wzięte???

A do kolegi który nadziwić się nie może, że ktoś woli zapłacić ok. 3400zł zamiast 2900zł u Grygiego odpowiadam:

Owszem jest drożej nawet po odpisie VAT i wrzutce w koszty ale:

- sprzęt jest nowy i na gwarancji
                                      - mapy są legalne (jeżeli auto jest na firmę - może mieć to znaczenie)
                                      - dysponując fakturą można Columbusa dodać do polisy ubezpieczeniowej jako dodatkowe wyposażenie (!)

Szczerze? Chętnie "przepłacę" te kilkaset złotych za ww. korzyści - ale moja rozrzutność ma oczywiście swoje granice - stąd też cenę 9000zł netto w SAP traktuję jako niesmaczny żart :?

Komentarz

• misiek^wro
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8321

Owszem jest drożej nawet po odpisie VAT i wrzutce w koszty ale:

- sprzęt jest nowy i na gwarancji
                                        - mapy są legalne (jeżeli auto jest na firmę - może mieć to znaczenie)
                                        - dysponując fakturą można Columbusa dodać do polisy ubezpieczeniowej jako dodatkowe wyposażenie (!)
                                        1) ZTCW to Grygy ma tez nowe ( choc wiekszosc jego sprzetu jest uzywanego, badz prawie nowego - wygladajacego i majacego te same wlasciwosci co nowy )

2) Mapy nie sa na plytach tylko wgrane w sama navi - zaden niebieski czy inszy drogowy pędrak Ci tego nie sprawdzi, czy sa albo czy nie sa legalne. Takze samo ma sie sprawa majac firme.

3) Ok, ten argument mnie przekonuje - aczkolwiek jesli nie masz faktury, doubezpieczasz radio po cenie rynkowej i kazdy ubezpieczyciel ma Ci prawo za nie pozniej zwrocic pieniadze.
                                        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• POOK
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 33

Zamieszczone przez misiek^wro
                                          3) Ok, ten argument mnie przekonuje - aczkolwiek jesli nie masz faktury, doubezpieczasz radio po cenie rynkowej i kazdy ubezpieczyciel ma Ci prawo za nie pozniej zwrocic pieniadze.
                                          Z fakturą czy bez, ubezpieczalnia ma obowiązek ubezpieczenia wyposażenia dodatkowego jeżeli sobie tego zażyczysz - więc tak naprawdę decydując się na poniesienie wyższych kosztów decydują raczej względy typu "ja wolę ...."

[ Dodano: Czw 18 Lut, 10 14:16 ]
                                          A tak poza nawiasem Panowie, jak kto woli, przecież każdy wydaje własną kasę :-)

[ Dodano: Czw 18 Lut, 10 19:45 ]

a co sądzicie o tym??

Na zadane pytania:

1. Na zdjęciu jest ona przystosowana do VW, czy macie równiez do SKODY, z napisem COLUMBUS< SKODAAUTO?

2. Jaki jest rok produkcji tego urządzenia?

3. jaki jest numer softu?

4. jaka jest wersja mapy?

5. Jak wygląda gwarancja? ile trwa, czy jest to gwarancja producenta?

6. Czy posiadacie również ramki do OCTAVI II FL (2010r.)?

Padły takie odpowiedzi:

1. zdjecie jest tylko pogladowe. Colubmbusy mamy w ciaglej sprzedazy.

2. 29.09.2009

3. soft wgramy jaki sobie klient zyczy. przewaznie dobieramy soft do samochodu bo nie kazdy pasuje

4. mape wgramy najnowsza

5. gwarncja 24 m-ce nasza. producenta tez jest ale w czechach bo polskie salony niestety jej nie honorują

6. ramki posiadamy. nowe cena okoła 180 zl zelezy czy klimatronic jedna strefa dwie itd. srebrna czy czarna...

Wracam do pytania, co sądzicie???????

Komentarz

• jago7270
                                            Elegance
                                            • 2008
                                            • 815

strona 28 tego tematu powinna Ciebie zainteresować i dać odpowiedż- co sądzimy??????
                                            Jacek

Komentarz

• Grygy
                                              Ambiente
                                              • 2007
                                              • 223

wsystko fajne.Zapytaj sie jescze goscia, jaka jest roznica v navi s literkou C i B?Chcial bym wiedziec co on napisze.Naklejki i piecontki niesa problem zrobic=)Teraz mialem jednej navi od jendego z OCP, chcial dvd free zrobic przesz soft, no i co?? NAvi ladna-Ramka tzn caly przod NOWY COLUMBUS i v srodku dolna sw plyta z roku 2006,to Columbusa jescze niebylo=). I dvd poprostu niedzala=((Druga rzec-jak s gwaranciou?
                                              Ma v domu gosc sw dolne plyty??wyswitlacze?plyty na wyswietlacze?dvd czytniki?

Komentarz

• POOK
                                                Classic
                                                • 2010
                                                • 33

I to są właśnie argumenty dlaczego lepiej kupić sprzęt od Martina :-)

Jeszcze tylko tydzień i jak odbiorę juz samochód to kupuje COLUMBUSA od Martina.

Pozdrawiam

Komentarz

• jago7270
                                                  Elegance
                                                  • 2008
                                                  • 815

Zamieszczone przez POOK
                                                  kupuje COLUMBUSA od Martina
                                                  ,
                                                  bardzo mądra decyzja,polecam
                                                  Jacek

Komentarz

• leszekmw
                                                    RS
                                                    • 2005
                                                    • 5356

cześcć , mam problem z e52 . chcę ja podłączyć jako drugi telefon do bt premium i :

za każdym razem telefon mnie pyta czy chce nawiązać połaczenie z rsap

nie pokazuje książki telefonicznej , na rns pisze że książka nie availabile czy jakoś tak
                                                    :?
                                                    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                                    GVI 1.4TSI
                                                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                                    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

Pracuję...