Panowie, trochę z innej beczki. Jak rozwiązaliście problem dwóch anten FM w O2 przed FL? Chciałbym poprawić jakość odbioru radia przez Columbusa. Może jakiś adapter pod gniazdo i jakaś antena pod szybę? :?:
Była Octavia 2001' 1,9 TDI AGR...oczywiście z virusem Była O2 KOMBI DSG ELEGANCE RS LOOK ... Jest BMW E91 LCI
ja u siebie bazuje na 1 antenie i odbiór jest zadawalający,można pod drugie gniazdo zamontować inną antenę,którą puścisz lużno gdzieś pod deską rozdzielczą i powinno sprawę rozwiązać :szeroki_usmiech
A może udało się już komuś zakodować przez VAG sterowanie kierownicy O2 przed FL, aby działały przyciski zmiany stacji radiowych/utworów? Rozmawiałem jakiś czas temu z Martinem i potwierdził mi, że już wie jak to zrobić.
Była Octavia 2001' 1,9 TDI AGR...oczywiście z virusem Była O2 KOMBI DSG ELEGANCE RS LOOK ... Jest BMW E91 LCI
No właśnie w międzyczasie też znalazłem ten sklep - kupował tam ktoś cokolwiek?
Wyglądają prawdę mówiąc mało profesjonalnie jak na Polskie standardy handlu przez internet
Żadnego kontaktu "w realu", żadnego konkretnego regulaminu, rejestracja... mailem... strach przelewać taką kasę.
A wbrew pozorom ta cena jest... jak dla mnie OK. Jeżeli była by na to faktura to po odpisaniu VAT i wrzuceniu w koszty realnie wychodzi to ok 3350zł przy liczeniu korony po 0,16zł.
Nie mówiąc o tym, że w ogóle w przeliczeniu na PLN cena to 50% tego co życzy sobie SAP :evil:
A wbrew pozorom ta cena jest... jak dla mnie OK. Jeżeli była by na to faktura to po odpisaniu VAT i wrzuceniu w koszty realnie wychodzi to ok 3350zł przy liczeniu korony po 0,16zł.
Grygy sprzeda Ci to za 2900 z DVD FREE, więc chyba bardziej jest to opłacalne :-)
misiek^wro, Bo wliczacz CALOSC w koszty, a nie wyjmujesz z portfela cene netto. Wiesz jednym zalezy na tym innym nie, jak to mowia nie kazdy potrzebuje generowac koszty co miesiac.
No kolego ale nie dalej jak 2 dni temu dowiadywałem się ile kosztuje Columbus w SAP.
Aktualna cena to 9000zł netto - 10980zł brutto (!!!)
Przy zakupie z autem w konfiguratorze Octavii przy wersji Ambiente dopłata to 10200 brutto, przy Elegance 6900 zł brutto.
A ja kupiłem auto bez radia - więc wyjściowo obowiązuje mnie 9000zł netto - nie wykluczam negocjacji itp. ale bazuję na cenie "oficjalnej".
Czy nie napisałem wcześniej, że ceny Columbusa SAP ma z d.... wzięte???
A do kolegi który nadziwić się nie może, że ktoś woli zapłacić ok. 3400zł zamiast 2900zł u Grygiego odpowiadam:
Owszem jest drożej nawet po odpisie VAT i wrzutce w koszty ale:
- sprzęt jest nowy i na gwarancji
- mapy są legalne (jeżeli auto jest na firmę - może mieć to znaczenie)
- dysponując fakturą można Columbusa dodać do polisy ubezpieczeniowej jako dodatkowe wyposażenie (!)
Szczerze? Chętnie "przepłacę" te kilkaset złotych za ww. korzyści - ale moja rozrzutność ma oczywiście swoje granice - stąd też cenę 9000zł netto w SAP traktuję jako niesmaczny żart :?
Owszem jest drożej nawet po odpisie VAT i wrzutce w koszty ale:
- sprzęt jest nowy i na gwarancji
- mapy są legalne (jeżeli auto jest na firmę - może mieć to znaczenie)
- dysponując fakturą można Columbusa dodać do polisy ubezpieczeniowej jako dodatkowe wyposażenie (!)
1) ZTCW to Grygy ma tez nowe ( choc wiekszosc jego sprzetu jest uzywanego, badz prawie nowego - wygladajacego i majacego te same wlasciwosci co nowy )
2) Mapy nie sa na plytach tylko wgrane w sama navi - zaden niebieski czy inszy drogowy pędrak Ci tego nie sprawdzi, czy sa albo czy nie sa legalne. Takze samo ma sie sprawa majac firme.
3) Ok, ten argument mnie przekonuje - aczkolwiek jesli nie masz faktury, doubezpieczasz radio po cenie rynkowej i kazdy ubezpieczyciel ma Ci prawo za nie pozniej zwrocic pieniadze.
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
3) Ok, ten argument mnie przekonuje - aczkolwiek jesli nie masz faktury, doubezpieczasz radio po cenie rynkowej i kazdy ubezpieczyciel ma Ci prawo za nie pozniej zwrocic pieniadze.
Z fakturą czy bez, ubezpieczalnia ma obowiązek ubezpieczenia wyposażenia dodatkowego jeżeli sobie tego zażyczysz - więc tak naprawdę decydując się na poniesienie wyższych kosztów decydują raczej względy typu "ja wolę ...."
[ Dodano: Czw 18 Lut, 10 14:16 ]
A tak poza nawiasem Panowie, jak kto woli, przecież każdy wydaje własną kasę :-)
wsystko fajne.Zapytaj sie jescze goscia, jaka jest roznica v navi s literkou C i B?Chcial bym wiedziec co on napisze.Naklejki i piecontki niesa problem zrobic=)Teraz mialem jednej navi od jendego z OCP, chcial dvd free zrobic przesz soft, no i co?? NAvi ladna-Ramka tzn caly przod NOWY COLUMBUS i v srodku dolna sw plyta z roku 2006,to Columbusa jescze niebylo=). I dvd poprostu niedzala=((Druga rzec-jak s gwaranciou?
Ma v domu gosc sw dolne plyty??wyswitlacze?plyty na wyswietlacze?dvd czytniki?
Komentarz