jago7270, jesteś w ich posiadaniu może?
NAVI RNS-510
Zwiń
X
-
Panowie, trochę z innej beczki. Jak rozwiązaliście problem dwóch anten FM w O2 przed FL? Chciałbym poprawić jakość odbioru radia przez Columbusa. Może jakiś adapter pod gniazdo i jakaś antena pod szybę? :?:Była Octavia 2001' 1,9 TDI AGR...oczywiście z virusem Była O2 KOMBI DSG ELEGANCE RS LOOK ... Jest BMW E91 LCI
Komentarz
-
-
Sprawa wygląda nieco inaczej jak mieszkasz obok największej sztucznej hałdy na świecie, kopalni i pajęczynie linii wysokiego napięcia :wink:
[ Dodano: Wto 16 Lut, 10 16:55 ]
a może taki adapter: http://www.allegro.pl/item891394756_..._wtyk_kat.html
plus antena: http://www.allegro.pl/item910490554_...acniaczem.htmlByła Octavia 2001' 1,9 TDI AGR...oczywiście z virusem Była O2 KOMBI DSG ELEGANCE RS LOOK ... Jest BMW E91 LCI
Komentarz
-
-
A może udało się już komuś zakodować przez VAG sterowanie kierownicy O2 przed FL, aby działały przyciski zmiany stacji radiowych/utworów? Rozmawiałem jakiś czas temu z Martinem i potwierdził mi, że już wie jak to zrobić.Była Octavia 2001' 1,9 TDI AGR...oczywiście z virusem Była O2 KOMBI DSG ELEGANCE RS LOOK ... Jest BMW E91 LCI
Komentarz
-
-
Czy może wie ktoś gdzie można kupić z legalnego źródła Columbusa z _fakturą_ i _gwarancją_ + legalnymi mapami - poza siecią sprzedaży Skody w Polsce?
Może zna ktoś jakiś sklep internetowy sprzedający oryginalne navi - może być w Czechach - byle wysłali do PL i wystawili fakturę.
Cena w Skoda Auto Polska jest z ..... wiadomo skąd wzięta.
Komentarz
-
-
No właśnie w międzyczasie też znalazłem ten sklep - kupował tam ktoś cokolwiek?
Wyglądają prawdę mówiąc mało profesjonalnie jak na Polskie standardy handlu przez internet
Żadnego kontaktu "w realu", żadnego konkretnego regulaminu, rejestracja... mailem... strach przelewać taką kasę.
A wbrew pozorom ta cena jest... jak dla mnie OK. Jeżeli była by na to faktura to po odpisaniu VAT i wrzuceniu w koszty realnie wychodzi to ok 3350zł przy liczeniu korony po 0,16zł.
Nie mówiąc o tym, że w ogóle w przeliczeniu na PLN cena to 50% tego co życzy sobie SAP :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez martinexA wbrew pozorom ta cena jest... jak dla mnie OK. Jeżeli była by na to faktura to po odpisaniu VAT i wrzuceniu w koszty realnie wychodzi to ok 3350zł przy liczeniu korony po 0,16zł.
Pozdrawiam
Rafał
Komentarz
-
-
No, dokladnie :twisted:
Ja nie kumam po co ludzie chca faktury, jak nawet kwota netto w 99% przypadkow jest wieksza od ceny MartinaByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
No kolego ale nie dalej jak 2 dni temu dowiadywałem się ile kosztuje Columbus w SAP.
Aktualna cena to 9000zł netto - 10980zł brutto (!!!)
Przy zakupie z autem w konfiguratorze Octavii przy wersji Ambiente dopłata to 10200 brutto, przy Elegance 6900 zł brutto.
A ja kupiłem auto bez radia - więc wyjściowo obowiązuje mnie 9000zł netto - nie wykluczam negocjacji itp. ale bazuję na cenie "oficjalnej".
Czy nie napisałem wcześniej, że ceny Columbusa SAP ma z d.... wzięte???
A do kolegi który nadziwić się nie może, że ktoś woli zapłacić ok. 3400zł zamiast 2900zł u Grygiego odpowiadam:
Owszem jest drożej nawet po odpisie VAT i wrzutce w koszty ale:
- sprzęt jest nowy i na gwarancji
- mapy są legalne (jeżeli auto jest na firmę - może mieć to znaczenie)
- dysponując fakturą można Columbusa dodać do polisy ubezpieczeniowej jako dodatkowe wyposażenie (!)
Szczerze? Chętnie "przepłacę" te kilkaset złotych za ww. korzyści - ale moja rozrzutność ma oczywiście swoje granice - stąd też cenę 9000zł netto w SAP traktuję jako niesmaczny żart :?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez martinexOwszem jest drożej nawet po odpisie VAT i wrzutce w koszty ale:
- sprzęt jest nowy i na gwarancji
- mapy są legalne (jeżeli auto jest na firmę - może mieć to znaczenie)
- dysponując fakturą można Columbusa dodać do polisy ubezpieczeniowej jako dodatkowe wyposażenie (!)
2) Mapy nie sa na plytach tylko wgrane w sama navi - zaden niebieski czy inszy drogowy pędrak Ci tego nie sprawdzi, czy sa albo czy nie sa legalne. Takze samo ma sie sprawa majac firme.
3) Ok, ten argument mnie przekonuje - aczkolwiek jesli nie masz faktury, doubezpieczasz radio po cenie rynkowej i kazdy ubezpieczyciel ma Ci prawo za nie pozniej zwrocic pieniadze.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wro3) Ok, ten argument mnie przekonuje - aczkolwiek jesli nie masz faktury, doubezpieczasz radio po cenie rynkowej i kazdy ubezpieczyciel ma Ci prawo za nie pozniej zwrocic pieniadze.
[ Dodano: Czw 18 Lut, 10 14:16 ]
A tak poza nawiasem Panowie, jak kto woli, przecież każdy wydaje własną kasę :-)
[ Dodano: Czw 18 Lut, 10 19:45 ]
a co sądzicie o tym??
Na zadane pytania:
1. Na zdjęciu jest ona przystosowana do VW, czy macie równiez do SKODY, z napisem COLUMBUS< SKODAAUTO?
2. Jaki jest rok produkcji tego urządzenia?
3. jaki jest numer softu?
4. jaka jest wersja mapy?
5. Jak wygląda gwarancja? ile trwa, czy jest to gwarancja producenta?
6. Czy posiadacie również ramki do OCTAVI II FL (2010r.)?
Padły takie odpowiedzi:
1. zdjecie jest tylko pogladowe. Colubmbusy mamy w ciaglej sprzedazy.
2. 29.09.2009
3. soft wgramy jaki sobie klient zyczy. przewaznie dobieramy soft do samochodu bo nie kazdy pasuje
4. mape wgramy najnowsza
5. gwarncja 24 m-ce nasza. producenta tez jest ale w czechach bo polskie salony niestety jej nie honorują
6. ramki posiadamy. nowe cena okoła 180 zl zelezy czy klimatronic jedna strefa dwie itd. srebrna czy czarna...
Wracam do pytania, co sądzicie???????
Komentarz
-
-
wsystko fajne.Zapytaj sie jescze goscia, jaka jest roznica v navi s literkou C i B?Chcial bym wiedziec co on napisze.Naklejki i piecontki niesa problem zrobic=)Teraz mialem jednej navi od jendego z OCP, chcial dvd free zrobic przesz soft, no i co?? NAvi ladna-Ramka tzn caly przod NOWY COLUMBUS i v srodku dolna sw plyta z roku 2006,to Columbusa jescze niebylo=). I dvd poprostu niedzala=((Druga rzec-jak s gwaranciou?
Ma v domu gosc sw dolne plyty??wyswitlacze?plyty na wyswietlacze?dvd czytniki?
Komentarz
-
-
cześcć , mam problem z e52 . chcę ja podłączyć jako drugi telefon do bt premium i :
za każdym razem telefon mnie pyta czy chce nawiązać połaczenie z rsap
nie pokazuje książki telefonicznej , na rns pisze że książka nie availabile czy jakoś tak
:?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz