Zamieszczone przez leszekmw
NAVI RNS-510
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Maciek_HZamieszczone przez GrygyJuz jest sw 2724-teraz go wgralem, szprubuje co jest v nim nowego.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koskiZamieszczone przez Maciek_HZamieszczone przez GrygyJuz jest sw 2724-teraz go wgralem, szprubuje co jest v nim nowego.Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
-
W starym sofcie miałem syndrom Regensburga. Zrobiłem update do 2724 i niby jest wszystko ok, ale czasami po starcie systemu, gps ma problem ze zlokalizowaniem satelitów i navi trochę błądzi po okolicznych uliczkach, czasami nawet do 10 minut (antenta jest podłączona i prawidłowo umieszczona).
Czy u Was navi zawsze od razu łapie poprawny sygnał?
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez gieuCzy u Was navi zawsze od razu łapie poprawny sygnał?
Komentarz
-
Zamieszczone przez gieuCzy u Was navi zawsze od razu łapie poprawny sygnał?- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koskiZamieszczone przez adamzgI co wgral juz ktos to polskie menu jakie wrażenia? To menu PL jet juz od tygodnia w sieci i jest to sw 1200
poczekam na następną wersję.
A czy nie dało by się wykorzystać chociażby samego lektora z tej wersji 1200 poprzez podmianę plików do wersji aktualnej np 2724? Podmiana całego katalogu "SPEECH" bądź samych plików UVO" ?
Czy ktoś już próbował tego typu modyfikacji?
Najchętniej sam bym tego spróbował, ale auto jest w ciągłej eksploatacji i nie mogę sobie pozwolić na nie powodzenie w razie wpadki.
z racji świąt, życzę wszystkim Ciepłych i pogodnych Świąt Wielkanocnych.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PerfeeU mnie Columbus przy wyłączonym silniku wyłącza się po ok 20 minutach... Wiatraczek pracuje dalej... On nie ma odpoczynku nigdy :diabelski_usmiech
- Aby mieć logo Skody podczas załączania auta / radia należy wyłączac radio "z kluczyka"
- Wystarczy otworzyć drzwi ( nawet bez odgryglowywania centralnego) i Columbus który był wyłączony już startuje i przechodzi do standby więc jeżeli się zwleka z uruchomieniem auta to może być tak że Columbus jest już gotowy i uruchomi sie potem szybko bez logo Skody.
Komentarz
-
-
U mnie wystarczy otworzyc fizycznie drzwi ktore nie byly zamkniete centralnym.
Pod pojeciem startuje rozumiem nie samo wlaczenie sie radia tylko przejscie do stanu standby z ktorego pozniejsze wlaczenie jest juz szybkie.
Ograniczenie Columbusa jakie widze to opoznienie wyswietlania informacji z czujnikow parkowania w przypadku pelnego startu z : no power .
Niestety wtedy trzeba chwile poczekac. Tego w Streamie nie bylo.
Na szczescie dzwiek przy parkowaniu jest dostepny momentalnie.
Zanim sprzet wystartuje w pelni i pokaze sie wyswietlacz to potrafi tez wczesniej zalaczyc dzwiek z radia czy innego wlaczonego zrodla. Natomiast najdluzej z no power startuje nawigacja.
Komentarz
-
-
Coś dobrego dla właścicieli O2 przed liftem, navi w wersji A (np: 1Z0035680A), gateway w wersji < 1K0907530L
Specjalnie spreparowany soft:
Sprawdzone na sobie, działa.
w ściągniętym obrazie należy zamienić pqtable z sktable, co by maxidot się nie wieszał.
efekt:
- działa maxidot
- wersja A staje się wersją C
- nie wybija baterii i nie trzeba zmieniać gateway'a
- nie występuje syndrom regensburg'a
(edit: jednak występuje, ale fix'a łapie po 15-30 sek, stąd na początku w ogóle tego problemu nie zauważyłem. Dopiero po przełączeniu na mapę od razu po włączeniu, po komunikacie "navigation starting up" widać, że startuje w Regensburg. Ale jak pisałem, fix jest błyskawiczny 15-30 sek.)
- aktywne testmenu
- mamy najnowszy soft 2724 z jego wszystkimi zaletami
wady:
- nie działają mapy z bmw
ps. wiem też jak pozbyć się gateway error 202, tak jak pisał grygi - tylko softem.
wystarczy wyciąć aktualizację gateway'a z pliku wsadowego EcuOrder.txt, ew. spróbować tego SWL recovery CD (aczkolwiek ja tej płytki nie próbowałem, użyłem 1ego sposobu).
[ Dodano: Nie 11 Kwi, 10 16:44 ]
Zamieszczone przez gieuCzy ktoś się spotkał z takim przypadkiem, że po dołożeniu kierownicy multifunkycjnej nie działa przycisk/pokrętło do ustawiania głośności. W samochodzie (O2 FL Elegance) zamontowany jest Columbus i BT Premium III.
Działają przyciski do zmiany utworu/stacji, do obsługi maxi-dota, do przechodzenia między radiem/cd/hdd. Po przyciśnięciu pokrętła do ustawiania głośności aktywuje się sterowanie głosowe, ale samo kręcenie tym przyciskiem nie wywołuje żadnej reakcji w Columbusie :-(
SW 2664
Jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić? Grygy może Ty?
Z góry dzięki za pomoc.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rufasWitam mam pytanie posiadam rns z usa i jak wkladam mu europejski soft i nasze mapy wypluwa plyte czy zna kots jakis sposob aby przykja soft i mapki?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez miron75Coś dobrego dla właścicieli O2 przed liftem, navi w wersji A (np: 1Z0035680A), gateway w wersji < 1K0907530L
w ściągniętym obrazie należy zamienić pqtable z sktable, co by maxidot się nie wieszał.
efekt:
- działa maxidot
(edit: jednak występuje, ale fix'a łapie po 15-30 sek, stąd na początku w ogóle tego problemu nie zauważyłem. Dopiero po przełączeniu na mapę od razu po włączeniu, po komunikacie "navigation starting up" widać, że startuje w Regensburg. Ale jak pisałem, fix jest błyskawiczny 15-30 sek.)
- aktywne testmenu
wady:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamzgZamieszczone przez miron75Coś dobrego dla właścicieli O2 przed liftem, navi w wersji A (np: 1Z0035680A), gateway w wersji < 1K0907530L
efekt:
- działa maxidot
- aktywne testmenu
wady:
szczególnie dotyczy to posiadaczy wersji A urządzenia, normalnie nie da się zupgrade'ować wersji A do softu 27xx. W porównaniu do wersji 26xx dostajemy szybszy fix gps i brak problemów z wywalaniem baterii. Poza tym przy mapach BMW chyba traci się lane guidance co akurat dla mnie jest ważne za granicą.
Komentarz
-
-
Jako że na całe szczęście nie zdążyłem wymienić gateway wgrałem soft z linków Miorna75.
Miałem SW 1200, nowy soft działa bez problemu, znaczna poprawa w działaniu nawigacji i jej szybkości i reakcji, jedyny brak możliwości blokady dvd i oglądania podczas jazdy.
Zero problemu z rozładowaniem baterii !! - i oto chodziło
Co do map używam 6.1 i uważam że jest wystarczająca, bo żadna mapa nie zwalnia z myślenia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maciek_HSterownik mojej kierownicy to: 1K0 953 549 CF a kodowanie: 0000732. Drugi komponent kierownicy to: 3T0 959 537 - E221__MFL-URO, kodowanie: 00000130.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nutiJako że na całe szczęście nie zdążyłem wymienić gateway wgrałem soft z linków Miorna75.
Miałem SW 1200, nowy soft działa bez problemu, znaczna poprawa w działaniu nawigacji i jej szybkości i reakcji, jedyny brak możliwości blokady dvd i oglądania podczas jazdy.
Zero problemu z rozładowaniem baterii !! - i oto chodziło
Co do map używam 6.1 i uważam że jest wystarczająca, bo żadna mapa nie zwalnia z myślenia
No ale do czasu wymiany można wymiatać na tym zmodowanym sofcie.
Komentarz
-
Komentarz