Zamieszczone przez _tm_
NAVI RNS-510
Zwiń
X
-
Witam Wszystkich. Stałem się właśnie szczęsliwym posiadaczem Octavi II FL. Mam w środku Columbusa i o czywiście odrazu wrzuciłem soft 2660pl i wszystko śmiga. Problem mam z polskim lektorem w mapach ( posiadam wbudowane jakieś stare mapy a ściągnąłem 6.1 EAST i zastosowałem tymczasowo). Przegrzebałem całe forum i nikt jednoznacznie nie mówi czy jest możliwość dogrania jezyka polskiego do nowych map. A może jest inny sposób. Pomóżcie proszę nowemu. PozdrawiamPozdrawiam
Marek
Komentarz
-
-
Poczytałem troszkę, nie ukrywam, że zaryzykowałem i... udało się.
Info dla tych co chcą mieć nowszy soft w modelach przed FL, gdzie mają starszy sterownik i znają problem rozładowującego się akumulatora.
Przytoczę instrukcję kolegi "Oskar2002" z navi-forum.pl, na pewno się przyda:
Witam, chce podać informacje odnośnie softu przerobionego własnoręcznie 2660 PL. Mam Tourana 2004 Nawigacja pod 1T0035680 B HW:H04 SW:1100. Pobrałem soft wersji C 2660PL W oryginale wyskakuje pod koniec instalki BŁĄD! Pobawiłem się trochę i skopiowałem pliki z softu najnowszego 1200 pliki 4sztuki kolejno z folderu-VUCI\B101\RNSMIDEC\PROG. Te pliki to-GATEWAY.FLI , GWBOOTL.FLI ,PQTABLE.FLI , TOTABLE.FLI Pliki wklejamy i potwierdzamy zamianę wszystkie 4szt w tym samym kolejno folderze w sofcie 2660 PL czyli VUCI\B101\RNSMIDEC\PROG.
Tak zmieniony soft wypalamy na płycie najlepiej DVD . Działa, nawet komendy głodowe!!! Oczywiście te funkcje można wyłączyć Vagiem(ja używam Vag Can Pro) ja tak zrobiłem bo nie mam mikrofonu i nie ma potrzeby by nowe nie używane funkcje zabierały mi dostępne przyciski Wszystko działa stabilnie limit prędkości, wygaszanie wyświetlacza komendy głosowe(tego nie sprawdziłem, ale przyciski nowe były dostępne) itd. Wszystko bod nasze stare nawigacje B. I ta wersja jest jedyna która można przerobić bod nawigacje B z tego rocznika auta bez zmiany STEROWNIKA POKŁADOWEGO. Pozdrawiam i życzę udanej zabawy.
Przypominam tym którzy instalują soft 2660 PL by zmienili pliki o których pisałem wyżej!!! Wcześniej używałem tego softu w wersji angielskiej (nie spolszczonej przez pół roku) teraz zaciągnąłem spolszczenie i zrobiłem to samo z podmianką plików-wcześniej i teraz nie rozładowuje akumulatora, czytnik czyta SD 32gb i oczywiście po polsku menu. Te pliki to konfiguracja właśnie komputera pokładowego odnośnie rns 510, dlatego trzeba je skopiować z softu najlepiej najnowszego 1200.
Jak by ktoś potrzebował mam już przerobiony ten soft.Pozdrawiam JaCeK
Komentarz
-
-
hmmm.. to ja nie wiem co mam ...
mam O2 2007 , columbus , ostanio dostałem coś od Grygiego żeby przerobić columbusa na trinaxa , nie wiem jaką mam wersję tego softu bo mi zginęła płyta, natomiast mam już te fotele jak się ustawia fadera i balans... . gruźlik czy mogę do tego wgrać tą Twoja polską wersję? coś mi się wydaje że i jak mam tą 2660 tylko bez pl ..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
leszekmw, Hmm, ciężko mi powiedzieć, czy masz stary sterownik czy nowszy. Wg. mnie i moich domysłów, jeśli Grygy przerabiał Ci na Trinaxa to wychodzi na to, że masz stary sterownik i tak jak ja, nie możesz mieć wyższego softu niż 1200. Więc ten soft co wgrałem u siebie, również u Ciebie powinien się sprawdzić,...ale wiesz teoria tutaj a praktyka,... tam:/
Metoda prób i błędów, jest nie do ominięcia.Pozdrawiam JaCeK
Komentarz
-
-
http://allegro.pl/item1148753907_rns...s510_mfd3.html tu się ogłaszają z polskim lektorem :roll:
Komentarz
-
-
gruzlik, jest możliwe żebyś przesłał mi płytę z ta polską navi ? możliwe że niedługo będę się wybierał troche dalej , przydało by mi się żebym się nie szarpał z tym angielskim bo nie za bardzo jestem jego nauczony..
czy sa w tych rns mapy np. chorwacji ?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Sluchajcie jak jest z gwarancja po montazu RNS510 do Skody? Ewentualnie golfa. Bo bije sie z myslami. Czy wymieniac od razu po zakupie radio na nawigacje, czy tez lepiej tego nie robic? Zreszta w Skodzie troche komplikuje pakiet biznes, bo tam juz daja lepsze radio czyli Bolero, kieronice (wolalbym sportowa, ale takiej nie daja) oraz GSM II.
Dlatego tez mam pytanie czy jest jakas prakjtyczna roznica miedzy radiami bolero i swing, jesli chodzi o wymiane tego pozniej na RNS510 do skody? Moze np. ramka bedzie pasowala od Bolero, w odroznieniu do Swinga?
Prosze o info. Poza tym nie mam bladego pojecia ile taka ramka moze kosztowac..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EvaldA ile taka kierownica z montazem moglaby kosztowac?
Ceny kierownic sa uwarunkowane od wypasu jaki chceszByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
[shadow=red:8e3fad35e4]Zapraszam wszystkich chętnych na darmowe POLSKIE MENU w nawigacji RNS 510 (Columbus) na nasze forum !!!
[/shadow:8e3fad35e4]
[glow=orange:8e3fad35e4][/glow:8e3fad35e4]www.navi-forum.pl - POLSKIE MENU ZA FREE !!!
NIE PŁAĆ ZA COŚ CO MOŻESZ MIEĆ ZA DARMO !!!
Nie udzielam porad na PW, od tego jest forum.
Komentarz
-
Komentarz