Mam RNS 510 jest zajefajne tylko ostatnio nie mogę odpalić w nim twardziela.Czy i jak tanio idzie wgrać do niego polskie menu?
NAVI RNS-510
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez fermikjamesbondzio,
Witam kolego pisales ze montowales w swojej skodzie navi kolumbus ,ja wlasnie zamowilem octavie II FL Ambiente z radiem swing i teraz mam dylemat czy zrezygnowac calkowicie z radia i pozniej kupic na allegro oryginalnego columbusa ,tylko jak to jest z gwarancja i czy wtedy czujniki prakowania beda widoczne na ekranie tzn przeszkody, na tyle bede mial czujniki parkowania, bo inne osoby pisza ze zamontowaly, wszystko super tylko nie dzialaja im czujniki prakowania na tym ekranie
z góry dzieki za odpowiedz
pozdro Krzysiek
funkcje SWINGa masz praktycznie wszystkie poza wyswietlaniem temperatury na zewnątrz (na Swingu jest takie pole, columbus nie ma), czujniki chodzą -kolorowy samochodzik, komunikaty z klimy - tez ładne obrazki, kiera mulitifunkcyjna...
moze innym nie działaja czujnki ale to przed FL, doczytaj dokładnie,
u nas ( po FL) Columbus to typowy Plug &Play
pamiętaj o innej ramce.
jak chcesz zobaczyc jak to działa to jedź do salonu Skody i zobacz sobie jakies ewentualnie BOLERO, sam podstawowy interfejs wyglada tak samo.kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-
-
gachul, dzięki za info.Dzwoniłem do jednego niby magika w wawie, aby dowiedzieć czy te rzeczy da się zrobić, i na wszystko mówiłe NIE.A najbardziej zależy mi na działaniu rolera.Byłem w ASO Skody, niby wiedzieli co zmienić (protokół?!) ale nie udało sie to zrobić.
A podświetlenie można zmienić programowo, czy trzeba zmieniać diody?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9gachul, dzięki za info.Dzwoniłem do jednego niby magika w wawie, aby dowiedzieć czy te rzeczy da się zrobić, i na wszystko mówiłe NIE.A najbardziej zależy mi na działaniu rolera.Byłem w ASO Skody, niby wiedzieli co zmienić (protokół?!) ale nie udało sie to zrobić.
A podświetlenie można zmienić programowo, czy trzeba zmieniać diody?
Komentarz
-
-
POOK, ok, sprawdzę
przetestowałem mapę RNS 510 Eastern Europe V7 :szeroki_usmiech i tak ogólnie jeśli chodzi o mój region(Polska północna) to nie ma zbyt wiele poprawionych dróg
,moim zdaniem,opóżnienie jest około 1 roku,w stosunku do tego co się wybudowało i co jest na mapie,trochę dziwna sprawa,bo mapy robione przez NAVTEQ,w nowych mapach(Q4 2010) wydanych na NAVIGON jest tyle zmian(jest już obwodnica Słupska,obwodnica Gdańska z nowymi węzłami i A1 aż pod Toruń),że aż miło popatrzeć,że w Polsce będzie tak dobrze z drogami i to do końca I kwartału 2011,ale tą myśl już przerabialiśmy na forumJacek
Komentarz
-
-
Szkoda, że nie ma jeszcze tego TMC. Może w jakiejś wersji 7.1 uaktualnią potrzebne dane. Asystent pasa ruchu był już w 6.1 na naszych terenach ale teraz może będzie się częściej pojawiał.Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
Komentarz