NAVI RNS-510

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kędzior
    Ambiente
    • 2007
    • 207

Zamieszczone przez Kozo
    Zamieszczone przez adamzg
    Ten jest sprawdzony przeze mnie na sw od 3800 - 3980 i dziala dvd free podczas jazdy w 3 minuty
    http://www.megaupload.com/?d=CRROR7DR
    a gdzie można znaleźć soft 3980 ?
    Narazie nie jest dostępny na internecie

Narazie testuje go

Postarm się go wrzucić jak najszybciej

[ Dodano: Pon 04 Lip, 11 22:54 ]
    Zamieszczone przez marekmm
    Zamieszczone przez adamzg
    Ten jest sprawdzony przeze mnie na sw od 3800 - 3980 i dziala dvd free podczas jazdy w 3 minuty
    http://www.megaupload.com/?d=CRROR7DR
    No niestety mi na sofcie 3970 odblokowuje tylko menu serwisowe a dvdfree niestety nie.

pozdr.
    Niestety niektóre Columbusy są uparte jak piorun.

Spróbój użyć tego.

Jak narazie na 3 testowanych Columbusach na których też był ten prblem działa poprawnie

Komentarz

• marekmm
      Classic
      • 2010
      • 22

Kędzior Wielkie Dzięki. Dopiero teraz po wgraniu tego pliczku wszystko jest OK. Mam pytanie do Ciebie, czy jest duża różnica pomiędzy softem 3970 a 3980 bo rozumiem że taki masz???

pozdr.
      Marek
      Pozdrawiam
      Marek

Komentarz

• Kędzior
        Ambiente
        • 2007
        • 207

Kędzior Wielkie Dzięki. Dopiero teraz po wgraniu tego pliczku wszystko jest OK. Mam pytanie do Ciebie, czy jest duża różnica pomiędzy softem 3970 a 3980 bo rozumiem że taki masz???

pozdr.
        Marek
        Ja przesiałem się z 3810 więc różnice są jeżeli chodzi o szybkość działania itd. Szybiej wylicza trasy, szybciej załacza się i lepiej reaguje na dotyk.

W 3980 został poprawiony equalizer bo niektóre skody dziwnie reagowały na podgłaszanie itd.

Komentarz

• marekmm
          Classic
          • 2010
          • 22

Zamieszczone przez Kędzior

pozdr.
          Marek
          Ja przesiałem się z 3810 więc różnice są jeżeli chodzi o szybkość działania itd. Szybiej wylicza trasy, szybciej załacza się i lepiej reaguje na dotyk.

W 3980 został poprawiony equalizer bo niektóre skody dziwnie reagowały na podgłaszanie itd.
          No nic to czekam aż się pojawi i zobaczymy wtedy. Jeszcze raz dzięki.

pozdr.
          Pozdrawiam
          Marek

Komentarz

• misiek^wro
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8321

Kędzior, a Ty masz 3970 czy 3980 ?

Bo ja bym chetnie zapodal nowy soft + nowe mapy.
            Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
            Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
            ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Kędzior
              Ambiente
              • 2007
              • 207

Zamieszczone przez misiek^wro
              Kędzior, a Ty masz 3970 czy 3980 ?

Bo ja bym chetnie zapodal nowy soft + nowe mapy.
              Ja mam 3980 - wstawiłem fotkę mojego Columbusa wyżej

Komentarz

• marbab
                RS
                • 2009
                • 4713
                • Fiat
                • BMM 2.0 TDI 140 KM

Kędzior, w jaki sposob mozna wyswietlic te informacje o wersji :?: Probowalem u siebie przytrzymujac nieco Setup ale nic takiego nie mialem, moze nie tedy droga :?:
                Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• Kędzior
                  Ambiente
                  • 2007
                  • 207

Zamieszczone przez marbab
                  Kędzior, w jaki sposob mozna wyswietlic te informacje o wersji :?: Probowalem u siebie przytrzymujac nieco Setup ale nic takiego nie mialem, moze nie tedy droga :?:
                  Musisz mieć odblokowane Secret menu ale jeżeli wgrałeś odblokowanie Vidoe tam również było odblokowane tgo menu. Trzeb przytrzymać ok 10 -15 sekund setup - dobra droga

Komentarz

• marbab
                    RS
                    • 2009
                    • 4713
                    • Fiat
                    • BMM 2.0 TDI 140 KM

Kędzior, DVD Free mam sprzetowe, w jaki sposob zatem odblokowac secret menu, posiadasz odpowiedni soft :?:
                    Marek

Komentarz

• Kędzior
                      Ambiente
                      • 2007
                      • 207

Kędzior, DVD Free mam sprzetowe, w jaki sposob zatem odblokowac secret menu, posiadasz odpowiedni soft :?:
                      Nie ma problemu z softem ale jak masz VCDS możesz też to zrobić.

[ Dodano: Sro 06 Lip, 11 08:20 ]

pozdr.
                      Marek
                      Ja przesiadłem się z 3810 więc różnice są jeżeli chodzi o szybkość działania itd. Szybciej wylicza trasy, szybciej załacza się i lepiej reaguje na dotyk.

W 3980 co najważniejsze wg mnie został poprawiony equalizer bo niektóre skody dziwnie reagowały na podgłaszanie ( skoki głośności ) itd.
                      No nic to czekam aż się pojawi i zobaczymy wtedy. Jeszcze raz dzięki.

pozdr.

Tak jak obiecałem poniżej link do najnowszego softu czyli SW 3980

Komentarz

• maxpaynemm
                        RS
                        • 2008
                        • 1764
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kędzior, skąd bierzesz te softy?? naviforum?? Tak z czystej ciekawości pytam

[ Dodano: Sro 06 Lip, 11 08:37 ]
                        Ps. orientujesz się może jak na tym nowym sofcie wygląda sprawa maxidota i kierownicy MF w autach przed FL??
                        Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Kędzior
                          Ambiente
                          • 2007
                          • 207

Zamieszczone przez maxpaynemm
                          Kędzior, skąd bierzesz te softy?? naviforum?? Tak z czystej ciekawości pytam
                          Niech to będzie tajemnica Jakn bym brał z tamtąd to teraz powinein tam już być - a go nie ma

Zamieszczone przez maxpaynemm
                          [ Dodano: Sro 06 Lip, 11 08:37 ]
                          Ps. orientujesz się może jak na tym nowym sofcie wygląda sprawa maxidota i kierownicy MF w autach przed FL??
                          Z tego co wiem zawsze była łatka jak miało to działać więc i pewnie do tego też trzeba będzie wgrać.

Komentarz

• marbab
                            RS
                            • 2009
                            • 4713
                            • Fiat
                            • BMM 2.0 TDI 140 KM

maxpaynemm, widze ze bedziesz probowal z 3980 Zatem czekam na wyniki.

Kędzior, moglbys mnie naprowadzic jak VCDSem odblokowac secret menu.
                            Marek

Komentarz

• Salt
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 178

ale 3980 to to badziewie ustawiające po instalacji pozycję na mapie gdzieś w kraju krzyżackim, bez ikonki do ustawienia mapy w aktualnej pozycji gps:-(

z innej beczki ponawiam pytanie: może ktoś wrzucić link do jakiejś nowej wersji mapy West Europe?
                              andrzejwojnar.pl
                              alchemiaswiatla.blogspot.com

Komentarz

• Kędzior
                                Ambiente
                                • 2007
                                • 207

Zamieszczone przez Salt
                                ale 3980 to to badziewie ustawiające po instalacji pozycję na mapie gdzieś w kraju krzyżackim, bez ikonki do ustawienia mapy w aktualnej pozycji gps:-(
                                Chyba kolego nie wiesz co mówisz :evil:
                                1. SW 3980 jest specjalna wersja pod Columbusy eliminujaca problem z MPG czyli niestabilnoscią podgłaszania itd. występującą np w 3810 czy tez innych.
                                2. W porównaniu z poprzednimi jak np 3810 o wiele szybciej reaguje na doty itd.
                                3. Każda navigacja "budzi" się w niemczech bądz innym miejscu po update
                                4...

Jeśli masz zamiar pisać takie rzeczy to daj sobie spokój i nie wprowdzaj ludzi w bład że to badziewny sw.

z innej beczki ponawiam pytanie: może ktoś wrzucić link do jakiejś nowej wersji mapy West Europe?
                                Jeszcze nie jest dostępny na internecie żeby ktoś wrzucił linki. A może kolega sam się porozgląda na necie i coś podrzuci.

Napewno ostatni raz coś tu wrzucilem czy to mapy czy soft. Nie mam zamiaru czytać takich rzeczy jak pisze np Salt

Komentarz

• maxpaynemm
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 1764
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kędzior, spoko zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony co się nie zna na temacie i bredzi Jak coś to wrzuć coś na pw

marbab, pewnie że przetestuję a co!! A Ty?? Czemu nie testujesz.. boisz się?? :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :twisted: :wink:

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• pirometr
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 16

Jestem nowy, nie posiadam dużej wiedzy i doświadczenia, a chciałbym do mojego Columbsa zainstalować soft 3980, na co musze zwrócić uwagę przy instalacji, jakie problemy mogą powstać i czy można to ewentualnie naprawić jak coś pojdzie nie tak. Columbusa mam z literka B (przeczytałem w ukrytym menu) soft tak jak pisze to 3804. Wszelkie uwagi i pomoc przy instalacji mile widziane.

Pozdrowienia
                                    Pirometr

Komentarz

• Ostlander
                                      Ambiente
                                      • 2009
                                      • 163

1. SW 3980 jest specjalna wersja pod Columbusy eliminujaca problem z MPG czyli niestabilnoscią podgłaszania itd. występującą np w 3810 czy tez innych.
                                      Mam soft 3814. Czy ten 3980 ma lepszy kompas wskazujący prawidłowo , lepiej pokazuje aktualna pozycję na mapie? W moim jest taki efekt , że mijam skrzyżowanie a na mapie dopiero do niego dojeżdżam.
                                      Są jakieś dodatkowe funkcje np ostrzeganie dźwiękowe o fotopstryku? Napisz Kędzior więcej tych zmianach w sofcie. :bow
                                      Dzięki za wstawki.
                                      Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...

Komentarz

• marbab
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 4713
                                        • Fiat
                                        • BMM 2.0 TDI 140 KM

maxpaynemm, troche cykam Nigdy tego nie cwiczylem, ale w koncu trzeba bedzie sie przelamac
                                        Marek

Komentarz

• maxpaynemm
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 1764
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

marbab, spoko za tydzień lecę do Karwii jak chcesz to wpadnij na browara to pomogę

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Salt
                                            Ambiente
                                            • 2009
                                            • 178

Zamieszczone przez Salt
                                            4...

Jeśli masz zamiar pisać takie rzeczy to daj sobie spokój i nie wprowdzaj ludzi w bład że to badziewny sw.

Jeszcze nie jest dostępny na internecie żeby ktoś wrzucił linki. A może kolega sam się porozgląda na necie i coś podrzuci.

Napewno ostatni raz coś tu wrzucilem czy to mapy czy soft. Nie mam zamiaru czytać takich rzeczy jak pisze np Salt
                                            Nie wiem czemu się tak kolego miotasz. Atakujesz mnie personalnie bez najmniejszego powodu. Bo ja ani słowem nie wspomniałem o Tobie w swoim poście, tylko wypowiedziałem się o sofcie, który zainstalowałem i który wciąż po upływie całej nocy powoduje, że wskaźnik pozycji stoi w zachodnich niemczech. Twierdzenie jakoby każdy soft ustawiał taką pozycję wskaźnika jest wierutną bzdurą i wspomnianym wprowadzaniem w błąd. Obrażanie się i odgrażanie że nie umieścisz już niczego na forum, to głębokie przedszkole. Na pewno bez Ciebie i Twoich wstawek zginiemy marną śmiercią... Mamy Ci ołtarzyk wybudować czy co???

Swoją drogą stałem z Tobą jakiś czas temu po jednej stronie w ostrej dyskusji z walecznym kolegą z tego wątku podzielając Twoje zdanie i otrzymując od tegoż kolegi bynajmniej nie pojednawcze PW. Ale po takiej odzywce do mnie po opinii na temat softu (bo przeciez nie Ciebie!) zaczynam się zastanawiać kto wtedy rzeczywiście ten konflikt wywołał...

A mityczną nieosiągalność tego softu w necie i jakoby kosmiczną wartość tego linku powyżej wykreowanego w pocie czoła dla nas maluczkich niech zilustruje ten link:
                                            andrzejwojnar.pl
                                            alchemiaswiatla.blogspot.com

Komentarz

• Kędzior
                                              Ambiente
                                              • 2007
                                              • 207

Zamieszczone przez Salt
                                              Zamieszczone przez Salt
                                              4...

Nie wiem czemu się tak kolego miotasz. Atakujesz mnie personalnie bez najmniejszego powodu. Bo ja ani słowem nie wspomniałem o Tobie w swoim poście, tylko wypowiedziałem się o sofcie, który zainstalowałem i który wciąż po upływie całej nocy powoduje, że wskaźnik pozycji stoi w zachodnich niemczech. Twierdzenie jakoby każdy soft ustawiał taką pozycję wskaźnika jest wierutną bzdurą i wspomnianym wprowadzaniem w błąd. Obrażanie się i odgrażanie że nie umieścisz już niczego na forum, to głębokie przedszkole. Na pewno bez Ciebie i Twoich wstawek zginiemy marną śmiercią... Mamy Ci ołtarzyk wybudować czy co???

Swoją drogą stałem z Tobą jakiś czas temu po jednej stronie w ostrej dyskusji z walecznym kolegą z tego wątku podzielając Twoje zdanie i otrzymując od tegoż kolegi bynajmniej nie pojednawcze PW. Ale po takiej odzywce do mnie po opinii na temat softu (bo przeciez nie Ciebie!) zaczynam się zastanawiać kto wtedy rzeczywiście ten konflikt wywołał...

A mityczną nieosiągalność tego softu w necie i jakoby kosmiczną wartość tego linku powyżej wykreowanego w pocie czoła dla nas maluczkich niech zilustruje ten link:
                                              http://gpsunderground.com/forum/volk...sw-3980-a.html
                                              tylko wypowiedziałem się o sofcie, który zainstalowałem i który wciąż po upływie całej nocy powoduje, że wskaźnik pozycji stoi w zachodnich niemczech. Twierdzenie jakoby każdy soft ustawiał taką pozycję wskaźnika jest wierutną bzdurą i wspomnianym wprowadzaniem w błąd
                                              Wg mnie można wypowiedzieć się na temat softu np pytając " czy u was też tak jest że wskaźnik ...... a nie od razu pisać to co napisałeś.

Na pewno nie jest to wierutną bzdurą że soft po instalacji wstaje w innym kraju - na tyle co już miałem wgrywanych softów kazdy wstawął w Niemczech itd. Kwestia chwil aż znajdzie pozycję.

Proponuję ci zrobić restart navi i spróbowac wyznaczyć jakiś cel i navi powinna wrócić w aktualne miejsce w którym jesteś.

Na pewno bez Ciebie i Twoich wstawek zginiemy marną śmiercią... Mamy Ci ołtarzyk wybudować czy co???
                                              Nie powiedziałem niczego takiego i nie prosze o budowania ołtarzyka. Ale czasami warto było by napisać dzięki za wsawke lub coś w tym stylu.

http://gpsunderground.com/forum/volk...sw-3980-a.html
                                              Nie wiem o co ci chodzi ja napisałem ci o poszukaniu CD 7476 w necie a nie czekanie na podesłanie linków. To że teraz umieściłeś link do softu niczego nie zmienia. Zobacz o której był utworzony tam post - zapewniam cię że pierwszy raz w necie ukazał się soft własnie tutaj. Dużo ludzi nawet z zagranicy czyta forum itd. Poprostu skopiowali to od nas i wrzucili na sówj serwer.

Na koniec

Nie mam nic do ciebie personalnie tylko tak jak napisałem wyżej nie oceniaj czegoś jeżeli u ciebie w tym momencie coś jest nie halo, czasami poproś o pomoc lub też podziękuj ze niektórzy coś chcą robić dla forum.

Myślę że nie mamy co zaśmiecać tego wątku takimi pogaduchami i proponuję zakonczyć ta konwersację.

PS. Jak będziesz miał w dalszym ciagu problem z Navi odezwij się to ci pomogę .

Komentarz

• marbab
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 4713
                                                • Fiat
                                                • BMM 2.0 TDI 140 KM

maxpaynemm, dzieki

Kędzior, to jak z tym SecretMenu i VCDS :?:
                                                Marek

Komentarz

• Kędzior
                                                  Ambiente
                                                  • 2007
                                                  • 207

maxpaynemm, dzieki

Kędzior, to jak z tym SecretMenu i VCDS :?:
                                                  Procedura :
                                                  VCDS
                                                  Potem 37 ( Navigation )
                                                  Kanał 50 ustawic na 1 ( bedzie 0 jak nie masz właczonego tajnego menu)
                                                  Kliknąć TEST i SAVE

Po kodowaniu wyłaczyć Navi na chwilę( łącznie z wyjęciem kluczyka ) potem znowu właczyć przytrzymać przycisk SETUP przez około 10-15 sekund

[ Dodano: Czw 07 Lip, 11 21:57 ]
                                                  maxpaynemm, troche cykam Nigdy tego nie cwiczylem, ale w koncu trzeba bedzie sie przelamac
                                                  Jak nie wiesz jaką do końca masz navi ( czy nową czy starą ) to nie instaluj. Nie z wszystkimi navi sw moze działać.

Komentarz

• rafik11
                                                    Rider
                                                    • 2009
                                                    • 448

czytałem instrukcje obsługi i nic nie znalazłem i stąd moje pytanie-czy w columbusie da się wyświetlić temperaturę zewnętrzną oraz tą ustawioną na klimatroniku tak jak to się ustawia w swingu? Chodzi mi o to ze ma się wyświetlać jak gra radio, godzinę wiem ze da się zrobić aby sie wyświetlała.

Komentarz

Pracuję...