Tylko jak odbierzesz bryke, to nie sprawdzaj tych 11s do setki , ja pomimo wielkiej pokusy, pierwsze 2tys km zrobiłem naprawdę delikatnie. Teraz mam 7tys przelatane no i od czasu do czasu do deski wcisnę już :P nowe konstrukcje niby precyzyjnie zmontowane, ale ja uważam że dobre dotarcie musi być
1.2 TSI w Octavii
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szkodatylko tutaj widzę ewentualny problem - w impotencji serwisowej, ale nie sądzę, żeby w nowym samochodzie miało się cos specjalnego dziać, a na pewno nie przez pierwsze 2 lata, więc mają czas
BTW podczas odbioru auta powiedzieli mi, że byłem pierwszą osobą w ich salonie zamawiającą przedłużenie gwarancji, ale już mają wszystko przećwiczone i teraz ma być sprawniej
Zamieszczone przez rkbwg zamowienia poczatek lipca
Zamieszczone przez krzysiek83wprnowe konstrukcje niby precyzyjnie zmontowane, ale ja uważam że dobre dotarcie musi byćMorgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothA potem?
Zamieszczone przez MorgothPrzecież gwarancja jest na 4 lata
Zamieszczone przez MorgothTu raczej chodzi o dotarcie silnika do skrzyni, bo każdy elelement z osobna przechodzi wcześniej docieranie fabryczne.
znajomy właśnie posłuchał światłych panów z salonu toyoty, że ma jeździć normalnie, nie przejmując się absolutnie niczym, więc silnik ma już nie tylko dotarty, ale poszedł dalej, jest lekko przytarty i to nie na styku silnik-skrzynia, tylko raczej tłok-cylinder :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaMorgoth napisał/a:
Przecież gwarancja jest na 4 lata
to jest opcja dla ludzi nie lubiących swojego wehikułu (bardzo) :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez szkodaznajomy właśnie posłuchał światłych panów z salonu toyoty, że ma jeździć normalnie, nie przejmując się absolutnie niczym,Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothJa bardzo lubię swój wehikuł, dlatego w ogóle nie chcę o nim myślećsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbMorgoth, a czytales dokladnie co obejmuje to "przedluzenie" ? bo z tego co wyczytalem prawie nic co moze sie zepsuc
Zamieszczone przez szkodatylko jak rozumiem -> powierzyć fachowym rękom, trzymam kciuki i już kończę na ten temat bo jeszcze się podniecę, alboco :lol:Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothA to moje słowa? Nie przypominam sobie.
nie przypominam sobie
zakladam, że każdy normalny człowiek, włącznie ze mną (wprawdzie w przeszłości) wybiera ASO, ze wzgledu na najwyższą jakość obsługi, fachowość, gwarancję i ogólną bezproblemowość, Ty ASO wybierasz z jakichś innych względów... a ja zaczynam się gubić
[ Dodano: Czw 10 Cze, 10 13:16 ]
acha, to jest OT, czyszczenie później.
do adremu proszę.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbprzerwsze 2 tysie daje se na wstrzymanie, mysle ze spokojnie bedzie mniej niz 11 bo jezdze sam, ciekawe tez czy tak jak w przypadku innych silnikow nie bedzie jakiegos gratisa pod maska
Komentarz
-
-
szkoda ja wybieram ASO dokładnie z tych samych względów co większość i Ty w przeszłości. Nie ma podtekstów.
Wracając do tematu, IMO różnica cenowa pomiędzy silnikiem 1.2 TSI i 1.4 TSI jest niewielka - tylko 2.100 PLN, przyspieszenie do 100 km/h to 1 sekunda różnicy, a spalanie w mieście różni się o 1 litr na 100 km, więc zastanawiam się nad sensownością wyboru tego słabszego.
Co innego w Fabii, bo mocniejszej benzyny tam nie ma (nie liczę RS, bo to wersja dla wybranych).Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Morgothszkoda ja wybieram ASO dokładnie z tych samych względów co większość i Ty w przeszłości. Nie ma podtekstów.
Wracając do tematu, IMO różnica cenowa pomiędzy silnikiem 1.2 TSI i 1.4 TSI jest niewielka - tylko 2.100 PLN, przyspieszenie do 100 km/h to 1 sekunda różnicy, a spalanie w mieście różni się o 1 litr na 100 km, więc zastanawiam się nad sensownością wyboru tego słabszego.
Co innego w Fabii, bo mocniejszej benzyny tam nie ma (nie liczę RS, bo to wersja dla wybranych).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek83wprZamieszczone przez rkbprzerwsze 2 tysie daje se na wstrzymanie, mysle ze spokojnie bedzie mniej niz 11 bo jezdze sam, ciekawe tez czy tak jak w przypadku innych silnikow nie bedzie jakiegos gratisa pod maska
katalogowo. IMO po prostu wola dac ciut wiecej zeby nie miec reklamacji, ze silnik jest
slabszy niz obiecywali.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek83wprPO drugie, póki co w polsce OC płaci się od pojemności więc 1.2 wyjdzie taniej.
Zamieszczone przez rkbDalsze roznice to 8V i brak zmiennych faz rozrzadu. do tego silnik sie szybko nagrzewa bo zastosowano system ktory odcina chlodzenie do nagrzania silnika Takze silnik sctricte pod miasto - o to mi chodzilo.
Wrzuta opisu silnika 1.2 TSI z Auto Świata :
Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez t271828Zamieszczone przez krzysiek83wprZamieszczone przez rkbprzerwsze 2 tysie daje se na wstrzymanie, mysle ze spokojnie bedzie mniej niz 11 bo jezdze sam, ciekawe tez czy tak jak w przypadku innych silnikow nie bedzie jakiegos gratisa pod maska
katalogowo. IMO po prostu wola dac ciut wiecej zeby nie miec reklamacji, ze silnik jest
slabszy niz obiecywali.
skąd masz info że jest więcej niż 122 w 1.4? ja tego nie slyszalem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek83wprZamieszczone przez t271828OIDP seryjnie 1.4 tsi maja cos kolo 130 koni wiec przy 1.2 tez liczylbym na wiecej niz
slabszy niz obiecywali.
ale jest jeszcze pare innych zmierzonych Octavii na forum i wszedzie sa prezenty od fabryki
Komentarz
-
-
rkb no tak, znając twoje argumenty, tylko Octa ... lub Superb
Osobiście dołożyłbym do 1.4, a jeśli nie masz kaski, to zrezygnowałbym z dopłat za niektóre dodatki (lakier?) i też wziął 1.4.Morgoth
G.B.Show
Komentarz
-
-
Morgoth, zrezygnowalem ze wszystkiego co sie dalo zeby byla ambiente, 1.4 TSI nie chcialem bo i tak po jezdzie 1.8T ne zrobilby na mnie wiekszego wrazenia, a auto ma byc ekonomiczne. okres parcia na butowanie juz mam za soba a ten silnik w zupelnosci mi wystarczy. 1.6 MPI tez bylby ok ale z gazem (a to koszt prawie 4 k pln wiecej przy tym wyposażeniu )
Komentarz
-
Komentarz