Witam Jestem zadowolony z Octavi 1.2TSI dosyc się zbiera przejechałem 218 km i czas docierać do 1500 km.
1.2 TSI w Octavii
Zwiń
X
-
W miedzyczasie wycztytlem na forach "roznorakich" ze 1.2 TSI mial juz jedna akcje serwisowa - nic oficjalnego, przy otwieraniu zlecenia w aso wyskakiwalo info o koniecznosci aktualizacji oprogramowania silnika. Byl / jest jakis problem z czujnikiem przy dolocie, co objawialo sie tym ze czasem po odpaleniu auta falowaly obroty i telepalo buda, nie mialo to wplywu na jazde / spalanie / cokolwiek...
Mam nadzieje ze skoro problem jest rozpracowany auta wyjezdzaja juz z fabryki z dobrym softem
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez rkbMam nadzieje ze skoro problem jest rozpracowany auta wyjezdzaja juz z fabryki z dobrym softem
Komentarz
-
Zamieszczone przez rkbW miedzyczasie wycztytlem na forach "roznorakich" ze 1.2 TSI mial juz jedna akcje serwisowa - nic oficjalnego, przy otwieraniu zlecenia w aso wyskakiwalo info o koniecznosci aktualizacji oprogramowania silnika. Byl / jest jakis problem z czujnikiem przy dolocie, co objawialo sie tym ze czasem po odpaleniu auta falowaly obroty i telepalo buda, nie mialo to wplywu na jazde / spalanie / cokolwiek...
Mam nadzieje ze skoro problem jest rozpracowany auta wyjezdzaja juz z fabryki z dobrym softem
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez krzysiek83wprZamieszczone przez rkbW miedzyczasie wycztytlem na forach "roznorakich" ze 1.2 TSI mial juz jedna akcje serwisowa - nic oficjalnego, przy otwieraniu zlecenia w aso wyskakiwalo info o koniecznosci aktualizacji oprogramowania silnika. Byl / jest jakis problem z czujnikiem przy dolocie, co objawialo sie tym ze czasem po odpaleniu auta falowaly obroty i telepalo buda, nie mialo to wplywu na jazde / spalanie / cokolwiek...
Komentarz
-
Zamieszczone przez krzysiek83wprZamieszczone przez rkbW miedzyczasie wycztytlem na forach "roznorakich" ze 1.2 TSI mial juz jedna akcje serwisowa - nic oficjalnego, przy otwieraniu zlecenia w aso wyskakiwalo info o koniecznosci aktualizacji oprogramowania silnika. Byl / jest jakis problem z czujnikiem przy dolocie, co objawialo sie tym ze czasem po odpaleniu auta falowaly obroty i telepalo buda, nie mialo to wplywu na jazde / spalanie / cokolwiek...
Ale juz jedna Octa i Yeti na tym forum z tym silniczkiem smigaja
Komentarz
-
-
Witam O2FL MINT 1.2 TSI śmiga wyśmienicie zobaczymy jak będzie wyglądać spalanie po dotarciu, piękna sprawa skrzynia 6b manual i podpowiedzi jaki bieg włączyć na wyświetlaczu mały bajer.Jestem zadowolony z jazdy mały silnik turbo radzi sobie dobrze.Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Ten pierwszy filmik, który podałeś, nagrałem ja. Jeździłem wtedy octavią elegance 1.2 tsi z maksymalnym wyposażeniem+dsg. Wiesz co? Jeździła tak jak 1.4 tsi w manualu, szczerze.
Taką robotę robi DSG! Ta, którą jeździłem miała dodatkowo łopatki do zmiany biegów wraz z 3-ramienną kierownicą multifunkcyjną. Spalanie, to naprawdę pełnym ogniem pokonane kilka kilometrów, bo taką radość robiła mi skrzynia i sekwencyjna zmiana biegów.
1.4 tsi się ojeździłem bardzo duzo, tylko w ambiente i z manualem. Fajnie jeździ, ale to 1.2 tsi + dsg, to jest coś. Niestety, w manualu 1.2 tsi już nie jest takie fajne, ale jakoś daje radę. W sumie ten silnik dziwnie się zachowuje, cięgnie, a zaraz potem jakby zadyszka. Powiem jedno, do niego trzeba sie przyzwyczaić i wczuć, a wtedy można dobrze jeździć.
Mam tam też w swoich filmach fabie z 1.2 tsi, tylko słabsza wersja- 85 bhp.
Jakość pierwszego filmu słaba, niemniej poglądowo nagrany.
Nie zrobiłem 0-100, bo było mokro i ie miałem dobrych warunków, chodziło bardziej o Direct Shift Gearbox.
Mam nadzieje, że coś przybliżyłem i pomogłem.
P.S. z 1.2 tsi uzywałem yeti, fabie i octavię, najlepiej jeździło mi się octavią, potem yetim.Nie żadne AGU, tylko AWT- ostatnia ewolucja poczciwca 18T.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbSpectator, tak wlasnie slyszalem ze wiecej niz 4k nie ma sensu krecic tego silnika bo raz ze nie ciagnie a dwa spalanie rosnie.
Silnik daje radę i tyle.Nie żadne AGU, tylko AWT- ostatnia ewolucja poczciwca 18T.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek83wprZamieszczone przez LangustaNo i jest fajnie, manual 6ty bieg 100km/h i 2000 ob/min pelna jazda.w/g wskazan na wyswetlaczu miedzy zegarami.
Komentarz
-
Komentarz