no i Gdynia też na szarym końcu :evil:
ach ta nasza poczta Polska :evil:
ach ta nasza poczta Polska :evil:
Skody też ale nie na taką skalę. Mając około 120 tys wybierając Superba a Passata nie zastanawiałbym się i wybrał SKodę po pierwszę Passatów jest pełno jak Octavii, a fajnie mieć auto które rzadko się spotyka. Wnętrze na korzyść Skody i wygląd taki..............bardziej dynamiczny
ale to tylko moje zdanie :diabelski_usmiech
kto kupi golfa 1.6 za cene O2 FL 1.8 TSI ?
jedyne co urzeklo mnie w tym aucie to deska rozdzielcza, robi wrazenie, no ale hihgline trzeba porownywac z elegance, ale to i tak bedzie duzo taniej, bo w skodzie im wiekszy wypas tym mozna wiecej przyciac

jedyne co urzeklo mnie w tym aucie to deska rozdzielcza, robi wrazenie, no ale hihgline trzeba porownywac z elegance, ale to i tak bedzie duzo taniej, bo w skodzie im wiekszy wypas tym mozna wiecej przyciac 
drogę do Poznania przejechałem na fotelu pasażera
(jakieś 180km) w drogę powrotną prowadziłem ja 
najsilniejszy z Diesli radzi sobie doskonale (zresztą tak samo jak ze zwykłą wersją)
. Firmy, a sporo kupuje Superby i Paski jako auta służbowe, mają trochę inne priorytety/założenia/procedury gdzie rolę gra np cena końcowa po rabatach. Swego czasu Passat w PL sporo tracił, bo wiele firm/przedsiębiorstw budżetowych/ministerstw miało limit 100.000 PLN na auto. Dopiero kiedy obniżyli cenę i zeszli z dieslami w Comforcie na 90K z hakiem, to zamówienia posypały się lawinowo.
Natomiast w Niemczech czy Austrii jest już zupełnie inaczej. To są oczywiście tylko moje obserwacje, bo nie znalazłem żadnego raportu, żeby to poprzeć. Tydzień temu wróciłem z wakacji z Włoch i na południu niewiele widziałem Skody - a jeśli to jako służbowe samochody. Nowych Golfów i Polówek natomiast całe mnóstwo. Na zachodzie królują jednak marki, na które Polaków (jako ogółu) jeszcze jakiś czas stać nie będzie, ale szybko doganiamy zachód
Skoda to dobre samochody za rozsądną cenę - dobre rozwiązaniem dla mieszkańców tej części Europy, biorąc pod uwagę nasze zarobki. Sam za kilka tygodni stanę się posiadaczem nowej Octavii

:roll:
Natomiast w Niemczech czy Austrii jest już zupełnie inaczej. To są oczywiście tylko moje obserwacje, bo nie znalazłem żadnego raportu, żeby to poprzeć. Tydzień temu wróciłem z wakacji z Włoch i na południu niewiele widziałem Skody - a jeśli to jako służbowe samochody. Nowych Golfów i Polówek natomiast całe mnóstwo. Na zachodzie królują jednak marki, na które Polaków (jako ogółu) jeszcze jakiś czas stać nie będzie, ale szybko doganiamy zachód
Skoda to dobre samochody za rozsądną cenę - dobre rozwiązaniem dla mieszkańców tej części Europy, biorąc pod uwagę nasze zarobki. Sam za kilka tygodni stanę się posiadaczem nowej Octavii 
Komentarz