Ceny Octavi II Tour, jest już z LPG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • stef129
    Classic
    • 2010
    • 7

Po przeczytaniu wszystkich postów w tym temacie jestem zadziwiony Waszą naiwnością.
    Dziwicie się czemu Skoda nie podała wcześniej że będzie Tour 2. Przecież musi wypchnąć jedynkę. A już pretensje do dilerów to gruba przesada. gdyby Skoda ich poinformowała o swojej strategii to tak jakby podała to w informacjach ogólnoświatowych.
    Czy Wy sprzedając używane samochody informujecie o wszystkim?
    A ceny i upust zależą tylko od rynku a nie naszych marzeń.

Komentarz

• marlej108
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 4976
      • Octavia III (5E3)
      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

stef129 - a ja nieco jestem zadziwiony z kolei Twoim 1-szym na forum postem.... o czym on niby jest?
      czyzby na forum pojawil sie troll....? :evil:
      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• westwi78
        RS
        • 2008
        • 2940

Zamieszczone przez marlej108
        czyzby na forum pojawil sie troll....? :evil:
        dlaczego troll, moim zdaniem dosyć celnie to podsumował

Komentarz

• stef129
          Classic
          • 2010
          • 7

marlej108
          nie wiem czy mnie nie obrażasz, ale jeżeli masz mózg to pomyśl.
          Pozdrawiam.

Komentarz

• voltar
            L&K
            • 2009
            • 1107
            • Octavia II (1Z3)
            • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez stef129
            Po przeczytaniu wszystkich postów w tym temacie jestem zadziwiony Waszą naiwnością.
            Gdybyś przeczytał wszystkie posty w tym temacie to byś wiedział że już powtarzasz czyjąś opinię. Krótko mówiąc byyyyyło...

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• stef129
              Classic
              • 2010
              • 7

Wskaż którą a będę Ci wdzięczny.
              Pozdrawiam.

Komentarz

• voltar
                L&K
                • 2009
                • 1107
                • Octavia II (1Z3)
                • BZB 1.8 TSI 160 KM

Wskaż którą a będę Ci wdzięczny.
                Pozdrawiam.
                Kpisz ? Mam teraz przeglądać 29 stron tego postu ? Przeczytaj ze zrozumieniem cały wątek to znajdziesz tam zarówno głosy oburzenia na politykę Skody jak i głosy zrozumienia a nawet informację o tym że były takie informacje nieoficjalne wcześniej nie mówiąc już o tym że było to dosyć przewidywalne posunięcie Skody i nawer przez niektórych na tym forum przewidywane ponad rok temu.

Komentarz

• stef129
                  Classic
                  • 2010
                  • 7

Wysłałem Ci Kolego co prawda PW ale nie mogę sobie odmówić przyjemności zadania publicznie pytania czy Wiesz co to jest podsumowanie? Jak mówi reklama 2 w 1.
                  Serdecznie pozdrawiam.
                  PS. Ja tylko starałem się podsumować strategie Skody a nie wyzwalać nowy temat.
                  Każdy inteligentny menedżer nie zdradza swoich zamiarów wobec klienta.
                  Przepraszam wyjadaczy za podsumowanie.
                  Od tej pory milczę. Lepsze są posty typu poradźcie co kupić, bo w tym jesteście the best.
                  Na pozór.

Komentarz

• voltar
                    L&K
                    • 2009
                    • 1107
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BZB 1.8 TSI 160 KM

stef129 : Wiadomości priv nie dostałem ale dziękuje za podsumowanie i wyluzuj ... Mówisz jak manager ... Skody a takich witamy tu z szeroko otwartymi rękami ... o ile dają dobre zniżki :diabelski_usmiech
                    Dobry manager oczywiście klęske przekuje w sukces i tak też było w mojej ostatniej rozmowie z dealerem Skody nt wprowadzenia Octavii II Tour w przypadku zakupu "przed chwilą" przez potencjalnego klienta OI Tour ... ale ja ich nie potępiam ... to dosyć logiczne posunięcie z którym każdy kupujący auto które było w produkcji od 14 lat powinien się liczyć ...

Komentarz

• stef129
                      Classic
                      • 2010
                      • 7

voltar,
                      Managerem Skody nigdy nie byłem i nie jestem a moja obecność na tym forum to przymiarka do zakupu Octavii. W tej chwili mam Corolle 1,4.
                      Ale zauważyłem, że logiczne i spójne opinie traktowane są jako wróg wśród niektórych pseudo fachowców tego forum.
                      PS,
                      Obiecałem milczenie.

Komentarz

• voltar
                        L&K
                        • 2009
                        • 1107
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BZB 1.8 TSI 160 KM

stef129 : Nie przesadzaj ... oprócz wyrażenie logicznej i spójnej opinii nazwałeś niektórych z nas naiwnymi. Ja nie nazwałby tak tego.
                        Myślę że każdy ma prawo do własnych odczuć i zależy to od konkretnego przypadku.
                        Jeżeli naprawdę przeczytałeś cały wątek to napewno zauważyłeś że są osoby które kupiły jakiś czas temu OI tour i są zadowolone , ale znajdziesz też takie które odebrały kilka dni przed ogłoszeniem planow Skody i czują się oszukane bo dealerzy ich inaczej informowali. Więc jak widać punkt widzenia zależy od d ... położenia.
                        Oszem jak też ktoś tu napisał : "stracić musiał ktos aby zyskał ktoś " ale ja niezadowolonych z tej sytuacji nazwałbym raczej pechowcami niż naiwnymi...

Komentarz

• blackrs
                          RS
                          • 2008
                          • 4826
                          • Superb II combi (3T5)
                          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Ale zauważyłem, że logiczne i spójne opinie traktowane są jako wróg wśród niektórych pseudo fachowców tego forum.
                          PS,
                          Obiecałem milczenie.
                          dla ciebie moze logiczna i spójna dla innego nie. nie wszyscy musza mysleć twoimi katerogiami a obrażenie poprzez nazywanie naiwniakami nie jest na miejscu. jesteś nowy na forum twoje poglady sa tu miło widziane jednak pisz je w troche innym stylu nie obrazajac ludzi i dostosuj sie do zasad i reguł tu obowiazujacych
                          BYŁA o1 rs
                          BYŁA o2 1.6
                          JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• EFENDI
                            Drive
                            • 2010
                            • 97

Zamieszczone przez blackrs
                            PS,
                            Obiecałem milczenie.
                            dla ciebie moze logiczna i spójna dla innego nie. nie wszyscy musza mysleć twoimi katerogiami a obrażenie poprzez nazywanie naiwniakami nie jest na miejscu. jesteś nowy na forum twoje poglady sa tu miło widziane jednak pisz je w troche innym stylu nie obrazajac ludzi i dostosuj sie do zasad i reguł tu obowiazujacych
                            Naiwny, nienaiwny ale ja np zły troche jestem, wyczekuję telefonu, ze auto czeka. Zobaczę co bedą mieli do powiedzenia, bo wytlumaczenie moga miec ze w trakcie skaldania zamowienia nie bylo info, szczególow nt OII tour, jaki to bedzie, i jak cenowo, a 4 mies czekania bezmała to masakra. Wzasadzie na elastyczność rzedu 4-5tPLN nie licze, ale zawsze mozna stanac na wysokosci zadania..... choćby pakiet ubezp GRATIS, czy voucher na dwa pierwsze pełne przeglady gratis, to zawsze jest wyjscie z sytuacji dla sprzedawcy.
                            Jak pamietam SAAB w 97r i chyba w 2002 kiedy konczył produkcje 9000 pozniej 900 miał limitowane serie ANNIVERSARY, bogatsze pakiety, nieco inna styslistyka w drobiazgach, to było na pozegnanie modelu, dziwi mnie brak takiego podejscia u Skody, budowania wizerunku, sentymentu do modelu... Czas pokaze ile się zarobi dlugofalowo.
                            OI Combi 1.6 LPG BFQ

Komentarz

• shok
                              RS
                              • 2009
                              • 2070
                              • Octavia I (1U2)
                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez EFENDI
                              Jak pamietam SAAB w 97r i chyba w 2002 kiedy konczył produkcje 9000 pozniej 900 miał limitowane serie ANNIVERSARY, bogatsze pakiety, nieco inna styslistyka w drobiazgach, to było na pozegnanie modelu, dziwi mnie brak takiego podejscia u Skody, budowania wizerunku, sentymentu do modelu... Czas pokaze ile się zarobi dlugofalowo
                              Tu przyznam Ci rację.Sam byłem w szoku ,że Skoda tak postąpiła-trochę nieładnie.Myslałem ,że na zakończenie produkcji modelu każdy dostanie gratisowe bardzo bogate wyposażenie... A tutaj olewka :?

Komentarz

• blackrs
                                RS
                                • 2008
                                • 4826
                                • Superb II combi (3T5)
                                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez EFENDI
                                Jak pamietam SAAB w 97r i chyba w 2002 kiedy konczył produkcje 9000 pozniej 900 miał limitowane serie ANNIVERSARY, bogatsze pakiety, nieco inna styslistyka w drobiazgach, to było na pozegnanie modelu, dziwi mnie brak takiego podejscia u Skody, budowania wizerunku, sentymentu do modelu..
                                przecież dali nowa kierownice i nowe lusterka dla o1 tour w tamtym roku :P
                                BYŁA o1 rs
                                BYŁA o2 1.6
                                JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• stef129
                                  Classic
                                  • 2010
                                  • 7

voltar,
                                  Przeczytaj sobie Twoje odpowiedzi.
                                  1. Ani razu nie odpowiedziałeś konkretnie na mój post. No może raz się zdarzyło. Wskaż np, która opinię powtórzyłem,bo jak się mówi A to trzeba powiedzieć B.
                                  2 Starałeś się mnie obrazić w oczach innych forumowiczów sugerując, że jestem ze Skody i mam w tym interes aby pisać takie stwierdzenia. O Trollu nie wspomnę.
                                  3. Niektórzy wypowiadający się w tym temacie są niestety naiwni myśląc, że diler prawdę im powie. To nie jest obraźliwe, bo to jest prawda. Ono dopiero uczą się życia.
                                  4. Dlaczego tak łatwo obrażasz innych? Może to sprawa wieku? Ja już swoje lata mam.
                                  Pozdrawiam.

Komentarz

• marektbg
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 861

stef129 wyluzuj już, to jest temat o O2Tour a nie o gorzkich żalach - od tego jest PW

Komentarz

• pascal
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 510
                                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

tak czytam sobie ten wątek i się dziwię. doczepiliście się gościa że prawdę powiedział. :szeroki_usmiech

a swoją drogą 30 stron bicia piany o tym samym :|

Komentarz

• westwi78
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2940

pascal, i jeszcze warny dostał za takie coś to tutaj w innych tematach każdy powinien mieć po 8

Komentarz

• Yarwa
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 915
                                          • BMW

a ja się nie dziwie, że niektórzy wzięli do siebie to co napisał. Rzeczywiście nie powyzywał aż tak, ale jakbym tak jak niektórzy zamówił toura 1 a za chwilę by się okazało ze jest tour 2 to tez bym się wkurzył a jak jeszcze bym przeczytał post stefa129 to jeszcze bardziej bym się chyba uraził i czuł bym że do mnie napisał że jestem naiwniak, bo na takiego wyszedłem. Ale czy to jest naiwność? Wg takiego rozumowania to nigdy się nie zamówi auta - ponieważ nie wiadomo, diler nic nie mówi nie ostrzega, być może ma wejść nowy model za miesiąc. I tak jak to mówią do usr.... śmierci.
                                          OK koniec OT.
                                          Panowie wróćmy do wątku na temat toura 2, bo narazie tylko 30stron jest :lol:

Komentarz

• pascal
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 510
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Yarwa, ja wszystko rozumiem, że można się poczuć tak czy siak. ale jaka to jest wina stef129, ? on napisał tylko oczywistą prawdę, że nikt z dealerów nie mówił o OII tour bo musieli najpierw sprzedać OI tour. Prawa rynku nic więcej. o co to oburzenie?

Komentarz

• szkoda
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 22543

Zamieszczone przez westwi78
                                              i jeszcze warny dostał za takie coś
                                              nie podejrzewam, żeby ktokolwiek, kiedykolwiek dostał jakiegokolwiek warna za pisanie PRAWDY :lol:
                                              zwłaszcza tak oczywistej i banalnej.
                                              ale za nieumiejętne jej przedstawianie to już łatwiej :lol:

do ad remu Panowie...
                                              chociaż IMO temat już dawno się wyczerpał.
                                              saport techniczny baj DGW
                                              była BKD+DSG '05 120kkm
                                              była BXE '08 190kkm
                                              no i nie ma :-)

Komentarz

• westwi78
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2940

chociaż IMO temat już dawno się wyczerpał.
                                                słusznie

Komentarz

• szkoda
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 22543

i politycznie
                                                  saport techniczny baj DGW
                                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                                  była BXE '08 190kkm
                                                  no i nie ma :-)

Komentarz

• Maicroft
                                                    Moderator
                                                    S_OCP MemberModeratorr
                                                    • 2004
                                                    • 25757
                                                    • Audi

Na stronie Skody, jeszcze nie ma cen Octavii Tour 2, ale w konfiguratorze juz mozna sobie wszystko sprawdzic.

Co ciekawe nie ma w serii dzielonej tylnej kanapy :idea:

W ten sposob Tour 1.6 z wszystkimi dodatkami wychodzi 64030.

Dobrze ze jest pakiet Optimum, bez niego cena bylaby kosmiczna.
                                                    Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...