Ceny Octavi II Tour, jest już z LPG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tichy
    Rider
    • 2010
    • 544

Pewnie usuną reflektory projekcyjne z wyposażenia Bo na moje, to OTII ma zwykłe, z odbłyśnikiem - tak przynajmniej wyglądają na wszystkich zdjęciach.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

No takie ma miec jak miala OII do tej pory, bo niby skad ma miec lepsze :roll:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• marektbg
        Elegance
        • 2010
        • 861

Mam zamówienie i cennik z 1.09.10 na nowego Toura - i jak byk mam reflektory przednie projekcyjne. Zobaczymy jak wyjdzie - jak odbiorę napiszę.

Komentarz

• Tichy
          Rider
          • 2010
          • 544

Zamieszczone przez marektbg
          Zobaczymy jak wyjdzie - jak odbiorę napiszę.
          Już widzę interwencje w TVN Turbo i pozwy zbiorowe

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Przeciez to mialo byc tanie auto, wiec powinny byc proste lampy ktorych wyprodukowali wiele, chyba ze wkladaja reflektory nie ze zwyklej wersji, a ze Scouta, bo chyba w nim przed liftem byly refelektory na soczewce :roll:
            Spritmonitor.de

Komentarz

• Tichy
              Rider
              • 2010
              • 544

Ale reflektory projekcyjne dzisiaj to standard. Poza tym te zwykłe, montowane w OII podobno bardzo słabo świecą...

[ Dodano: Czw 02 Gru, 10 14:11 ]
              marektbg, a wiesz już dokładnie kiedy będziesz miał furkę, bo się zdjęć nie mogę doczekać

Komentarz

• marektbg
                Elegance
                • 2010
                • 861

Tichy Dokładnie nie wiem co do dnia - ale mam info , że została już wyprodukowana w tym tygodniu i ma być na bank przed świętami.

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Projekcyjne to soczewkowe, takie sa montowane po FL i byly w Scoucie

http://allegro.pl/skoda-octavia-ii-r...303047633.html - taki byl przed liftem

http://allegro.pl/kompletny-przod-sk...311759659.html - taki jest w Scout
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Tichy
                    Rider
                    • 2010
                    • 544

Zamieszczone przez Maicroft
                    Projekcyjne to soczewkowe, takie sa montowane po FL i byly w Scoucie

http://allegro.pl/skoda-octavia-ii-r...303047633.html - taki byl przed liftem

http://allegro.pl/kompletny-przod-sk...311759659.html - taki jest w Scout
                    To jest jasne, tylko chodzi o to, że na zdjęciach (i w tym czeskim teście) są zwykłe (refleksyjne) a w cennikach projekcyjne...

Podstawowe elementy wyposażenia, dla obu wersji nadwozia, obejmują np. przednie i boczne poduszki powietrzne dla kierowcy i pasażera, ABS z EBV, MSR, ASR i MBA, centralny zamek (z systemem SAFE), sterowane elektronicznie, podgrzewane lusterka boczne ze zintegrowanymi kierunkowskazami i reflektory projekcyjne.
                    A może Czesi nie mają ich w standardzie (tak jak bocznych poduch) a nasi tylko skopiowali zdjęcia...[/b]

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Czeski blad :lol:
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• marektbg
                        Elegance
                        • 2010
                        • 861

Mieliście racje - jest nowy cennik i teraz zamiast reflektorów projekcyjnych są halogenowe :roll:

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Ale zeby bylo zabawniej. Na stronie Skody sa zdjecia 2 czeszek. Pierwsza z lewej kombi na zwykle, a ta z prawej ma projekcyjne, ale nie xenony, bo nie ma spryskow :twisted:
                          Pewnie jaki VT z poprzedniej generacji, tylko lusterka wsadzili nowe.

A tu xenony ktorych nie ma w Tour :szeroki_usmiech

Takie byly przed liftem i takie powinny byc w tanim Tour2
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• marektbg
                            Elegance
                            • 2010
                            • 861

W cenniku jaki ja mam i na podstawie którego zamawiałem były projekcyjne i jeszcze jedna różnica - wycieraczki przednie standard a w tym ostatnim cenniku są aero.

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

wycieraczki przednie standard
                              Takich nigdy w OII nie bylo
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• Tichy
                                Rider
                                • 2010
                                • 544

Mieliście racje - jest nowy cennik i teraz zamiast reflektorów projekcyjnych są halogenowe :roll:
                                Mówcie mi Baba Wanga Swoją drogą to bardzo nie fair wobec tych co już zamówili...

Aż strach się bać co jeszcze posuwają do czasu pierwszych dostaw...

Komentarz

• tomek
                                  L&K
                                  • 2005
                                  • 1078

jeżeli są różnice względem zamówienia czy cennika z dnia zamawiania, to domagajcie się rekompensaty. Niech dealer pisze do SAPa :!:
                                  O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• marektbg
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 861

Zobaczy co wyjdzie - zawiałem 16.10 i nawet się o projekcyjne dopytywałem bo mnie zainteresowały - miały być - jak przyjdzie bez to się będę krzywił i tyle, może się uda urwać jeszcze parę groszy jak dobrze pomarudzę. Jutro zadzwonię do swojego sprzedawcy i się go zapytam czy coś wie.

Okazuje się też, że podzielili w promocji roczniki 2010 i 2011 i te rabaty 1800 lub 2200 dotyczą 500 samochodów z obu roczników - czyli uśredniając po 250 na rocznik czyli szału raczej nie ma. Teraz Octavie Tour można mieć za 39900 :P

Komentarz

• Tichy
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 544

Może warto też zapytać, czy te halogeny mają światła do jazdy dziennej czy to tylko kolejna bajeczka na stronie Skody...

Komentarz

• marektbg
                                        Elegance
                                        • 2010
                                        • 861

Już mam mętlik - poszperałem w necie bo już nie wiem jak wyglądają te lampy zwykłe i te projekcyjne.

Wstawie fotki
                                        Zwykłe

Projekcyjne

Dobrze myślę?

Komentarz

• marbab
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 4713
                                          • Fiat
                                          • BMM 2.0 TDI 140 KM

marektbg, dokladnie. Maicroft, juz wyzej to przedstawil
                                          Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                                          Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• marektbg
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 861

marbab dzięki - jednak zdjęcia wstawione wcześniej były dla mnie zbyt mało czytelne i chciałem się upewnić.

Komentarz

• machu
                                              Ambiente
                                              • 2010
                                              • 147

Już mam mętlik - poszperałem w necie bo już nie wiem jak wyglądają te lampy zwykłe i te projekcyjne.
                                              Zastanawiam się skąd wynika to zamieszanie. Jednak w przypadku reflektorów to spora różnica. Zapewne będą zwykłe halogeny Czy nie wiedzieli jak to będzie w produkcji?! Nie wierzę...Taki babol?

MarekTBG - a Ty wiesz, jakie reflektory wsadzili do twojej Octavii?
                                              Sprzedam czarnulkę...
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9942
                                                • Ford

Tak na marginesie: w reklamie Octavii Tour w dzisiejszym "Fakcie" jest informacja o tym, że można ją mieć już za 39.900zł i że jest wyposażona (między innymi) w reflektory projekcyjne...
                                                Adam... Używam:
                                                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• zwolin
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 656

Zamieszczone przez machu
                                                  Zastanawiam się skąd wynika to zamieszanie. Jednak w przypadku reflektorów to spora różnica. Zapewne będą zwykłe halogeny
                                                  Halogeny są w cenniku obowiązującym od 01.12, a w poprzednim (od 09.09)są projekcyjne. Jeśli moja przyjedzie z halogenami to SAP będzie miała problem. Nikt mi nie wmówi, że to zmiana konstrukcyjna wynikająca z nieustannego podnoszenia jakości wyrobów. Ponieważ tamten cennik funkcjonował dość długo, to trudno to także sklasyfikować jako drobny błąd/niedopatrzenie, bo przecież kilka osób ten cennik widziało :evil:
                                                  Dostarczenie klientowi samochodu z lampami gorszymi niż w specyfikacji to moim zdaniem zwykłe oszustwo. Żadne rekompensaty nic tu nie zmienią, bo to element odpowiedzialny za bezpieczeństwo. Na co komu jakiś "rabat" w sytuacji, gdy zabraknie mu paru centymetrów pola widzenia w nocy i w coś przy.... .
                                                  a tak na marginesie, to z nowego cennika zniknęła też regulacja podświetlenia deski, TPM, lampki do czytania z przodu.
                                                  Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                                                  O II Tour Combi 1.6
                                                  Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• _tm_
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 2333
                                                    • Superb III (3V3)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                                    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez zwolin
                                                    Zamieszczone przez machu
                                                    Zastanawiam się skąd wynika to zamieszanie. Jednak w przypadku reflektorów to spora różnica. Zapewne będą zwykłe halogeny
                                                    Halogeny są w cenniku obowiązującym od 01.12, a w poprzednim (od 09.09)są projekcyjne. Jeśli moja przyjedzie z halogenami to SAP będzie miała problem. Nikt mi nie wmówi, że to zmiana konstrukcyjna wynikająca z nieustannego podnoszenia jakości wyrobów. Ponieważ tamten cennik funkcjonował dość długo, to trudno to także sklasyfikować jako drobny błąd/niedopatrzenie, bo przecież kilka osób ten cennik widziało :evil:
                                                    Dostarczenie klientowi samochodu z lampami gorszymi niż w specyfikacji to moim zdaniem zwykłe oszustwo. Żadne rekompensaty nic tu nie zmienią, bo to element odpowiedzialny za bezpieczeństwo. Na co komu jakiś "rabat" w sytuacji, gdy zabraknie mu paru centymetrów pola widzenia w nocy i w coś przy.... .
                                                    a tak na marginesie, to z nowego cennika zniknęła też regulacja podświetlenia deski, TPM, lampki do czytania z przodu.
                                                    Problem polega na tym, że jeżeli zamówiłeś samochód w standardowym wyposażeniu to nikt w salonie się nie zmartwi jeżeli się obrazisz i powiesz, że takiego samochodu nie odbierzesz. Znajdą na niego kupca zapewne w ciągu kilku dni.
                                                    S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                                    Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                                    -------------------------------------------------------------------------
                                                    O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                                    O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                                    O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

Pracuję...