Zamieszczone przez bzik13
Koniec z ksenonanmi wklejanymi
Zwiń
X
-
hmm wiesz lepiej takie komentarze to zostaw dla Siebie kolego, chyba że mówisz o Sobie to ok. I dla Twojej informacji mówe ja ja ja bo mówie w swoim imieniu a nie w czyimś chyba ze wolisz zebym mówił o Sobie w trzeciej osobie to spoko skoro to Ci będzie bardziej pasowałoSkoda Octavia II FL Elegance 140 KM 325 NM
Była OII 1.9 TDI BJB - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...szy+samoch%F3d
Jest OII FL 1.9 TDI BXE - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
-
-
eaglemirek, bzik13, chyba nikt nie napisał tak dosadnie jak Wy - gratulacje - ale myślę, że to i tak nie dotrze do niektórych. Dla niektórych to co zakazane jest najlepsze, a policjanci to debile i przecież im się nie chce. Chcą być cwansi niż ustawa przewiduje, ale jak to mówią przyjdzie czas na wszystkich"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Nie zapominam, ale ja nie mam założonych jakichś cudów w aucie i nie dyskutuje z policją jak nie mam racji i nie robię z siebie cwańszego niż jestem. Wiem jakie są zasady i się do nich stosuje. Jestem normalny na drodze i reaguje na wszystkie sygnały dawane przez innych kierujących także nie musisz się o mnie martwić - ja nie oślepiam nikogoZamieszczone przez ahmed799Nie zapomnij że na Ciebie też Biszczu,Zamieszczone przez Biszczujak to mówią przyjdzie czas na wszystkich"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
ja też nie oślepiam- ups zaraz zostanę posądzony znowu o to ze mówie ciągle ja ja ja to może napisze tak- też nie oślepiam.Skoda Octavia II FL Elegance 140 KM 325 NM
Komentarz
-
-
nie chwalę się tylko próbuje udowodnić że można też nie oślepiać na nielegalnych tak jak u Ciebie czy u mnie. Nie mam zamiaru się chwalićSkoda Octavia II FL Elegance 140 KM 325 NM
Komentarz
-
-
Agamek12, jak założysz 6000K jak większość to będzie widać. Najbardziej podobna temperatura do jakiś H7 Silver Vision to 4300K i jest bez przypału.
Mijałem się pare razy z samochodem Sergi-ego i nic mi nie przeszkadzało. I chyba lekko zszedł temat z sedna, bo ja uważam, że to raczej będzie akcja przeciwko HIDą w zwykłych lampach. Mi osobiście HIDy w soczewkach nie przeszkadzają. A co do ich oślepiania to można zauważyć, że nawet ORI legalne xenony oślepiają więc uważam, że to indywidualna sprawa.
I na koniec. Ja bym nie wrzucał wszystkich na HIDach do jednego wora.
Komentarz
-
-
Sergi, jest takie rosyjskie powiedzenie: "Tnij, no znaj miarę". Więc, miarkuj trochę wypowiedzi, swoim podejściem wystawiasz sobie sam ocenę, wierz mi, okazując szacunek starszym, bardziej doświadczonym ludziom, możesz go tylko zyskać a tak... sam sobie dopowiedz. I ja i inni już napisali prawdę: HID = nielegal i nie mam dyskusji czy to dobre czy złe. Amen!
Komentarz
-
-
Sergi, Sorry ale Ty już może lepiej nie udowadniaj :!:
Po raz wtóry nie twierdzę, że na drodze wszystkie moje poczynania są zgodne z panującymi przepisami ale też nie uważam tego za powód do dumy, przechwałek i udowadniania innym, że dobrze robię :!: a oni jeśli mają inne zdanie to są dupkami których należy zbluzgać lub jeśli się da do spuścić im wpierd.... bo argument pięści jest najlepszym argumentem :!:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauI na koniec. Ja bym nie wrzucał wszystkich na HIDach do jednego wora.
I to chyba najlepsze podsumowanie dyskusji. Sam swoje zdemontowalem, ale nikogo nie potepiam za HIDY odgornie, tylko po zobaczeniu tego, jaki zestaw posiada.
Odnosnie dzialania zestawu samopoziomowania - reczne pokretlo w aucie dziala tak samo. Otoz jak dowlisz na tyl i podnosi sie przod, to uklad sam zjezdza tam gdzie trzeba. Kumaty kierowca, jak dowali na tylek to moze recznie spuscic lampy i miec ten sam efekt.
Samopoziomowanie w oczekiwanym zakresie powinno wlasnie dynamicznie reagowac na zmiany w podlozu, czego w PL czesto sie nie da stwierdzic, bo dochodza koleiny, nierownosci, dziury i inne badziewie drogowe.
Np jak jestem w .de rzadko bywa tak, zeby xenony mnie oslepialy. W PL sytuacja ma miejsce znacznie czesciej - albo moze mi sie wydaje? :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz
-
-
hmm nigdy nie powiedziałem czegoś takiego że uważam HIDy za legalne, każdy z nas ma inne wyrobione zdanie na ten temat ale z tym że jest to nielegalne to zgadzałem sie od samego początku tak samo jak i posiadanie xenonu bez auto poziomowania tez uważam za nielegalne i nigdy tego nie podważałem i nie starałem się wmówić komuś ze jest to legalneZamieszczone przez hotrainSergi, jest takie rosyjskie powiedzenie: "Tnij, no znaj miarę". Więc, miarkuj trochę wypowiedzi, swoim podejściem wystawiasz sobie sam ocenę, wierz mi, okazując szacunek starszym, bardziej doświadczonym ludziom, możesz go tylko zyskać a tak... sam sobie dopowiedz. I ja i inni już napisali prawdę: HID = nielegal i nie mam dyskusji czy to dobre czy złe. Amen!
[ Dodano: Sro 08 Cze, 11 12:47 ]
a jeżeli kogoś uraziłem tym określeniem "debil" to przepraszam fakt trochę mnie poniosło
ops:
Skoda Octavia II FL Elegance 140 KM 325 NM
Komentarz
-
-
Przy wyłączonych światłach z zewnątrz nie widać czy masz zwykłą żarówkę H7 czy palnik ksenonowy. Po włączeniu różnica jest zauważalna jeżeli zastosujesz zestaw o temp. wyższej niż 4300K.Zamieszczone przez Agamek12A tak już abstrahując do tego czy to legalne, czy też nie - czy jak ja mam soczewki, to gdybym sobie zainstalował HID-y to patrząc z zewnątrz można zobaczyć, ze siedzi tam żarnik HID żarówki zamiast H7?
- Zestaw HID świeci wyraźnie lepiej od zwykłej żarówki H7.Zamieszczone przez Agamek12No ale taki HID 4300 świeci lepiej niż żarówka H7? No i czy granica światło-cienia jest bardziej wyraźna?
No i czy montaż HID-ów polega na prostym podłaczeniu kabli do kabli "normalnie" zasilających żarówkę H7? Czy też trzeba robić dodatkową instalację podłaczeniową?
- Granica światło-cienia jest taka sama jak w przypadku zwykłej żarówki (to wynika z budowy reflektora a nie zastosowanego źródła światła).
- Nic w instalacji nie musisz zmieniać, wszystko jest p&p.
Ale chyba nie powinienem tego pisać bo zaraz zostanę posądzony o bycie zwolennikiem HID-ów
:diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Czas reakcji układu samopoziomowania wynosi ok 1sek. Jest to stanowczo za dużo jak na zmiany dynamiczne. Poza tym co by Ci dało, że się światła dopasują do jakiejś dziury skoro przy prędkościach podróżnych już dawno ją miniesz? Do dynamicznego poziomowania świateł potrzebne są dane z wyprzedzeniem, żeby światła zareagowały na najbliższą nierówność a nie na tą, którą właśnie minąłeś. Do tego potrzeba danych wysokościowych każdego metra drogi (+ wziąć poprawkę, że gps na pewną niedokładność co już w ogóle dyskwalifikuje ten pomysł). Raczej ciężkie zadanie. Prościej zrobić (co udowodniło Audi w nowych modelach) światła, które z wyprzedzeniem dopasowują się do zakrętów analizując ich długość i kąt z danych nawigacji.Zamieszczone przez misiek^wroSamopoziomowanie w oczekiwanym zakresie powinno wlasnie dynamicznie reagowac na zmiany w podlozu, czego w PL czesto sie nie da stwierdzic, bo dochodza koleiny, nierownosci, dziury i inne badziewie drogowe.
Sorry za OT
Komentarz
-
-
rowerek, i dlatego uwazam, ze samopoziomowanie w naszym kraju i tak nie spelnia zalozonych przez konstruktorow funkcji. Ile razy jest tak, ze czy to xenon czy zwykla zarowka to oslepia tak samo, bo auto nagle podskoczylo ?
Samopoziomowanie jest imho dla leniwcow, ja rownie dobrze moge krecic pokretlem i patrzec na drodze gdzie mam linie swiatlocienia.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz
-
-
Bazując tylko na wychyleniu kół światła dopasowują się do sytuacji chwilowej zależnej właśnie od skrętu kierownicą. Czyli bądź co bądź reagują dopiero w momencie naszej reakcji. W nowych Audi dzięki danym z nawigacji światła skrętne działają jakby naprzód. Np. na szykanie lewy-prawy już na wyjściu z lewego zakrętu światła przed Twoim ruchem kierownicą dopasowują się do prawego zakrętu.Zamieszczone przez EnriquezPrzecież w FL tak jest, tyle że nie od GPS to zależy a od kąta wychylenia kół.
Komentarz
-
-
Tylko ciekawie jak dokładne i aktualne są mapy nawigacyjne.Zamieszczone przez rowerekProściej zrobić (co udowodniło Audi w nowych modelach) światła, które z wyprzedzeniem dopasowują się do zakrętów analizując ich długość i kąt z danych nawigacji.
Bo może być tak, że my jedziemy w prawo a lampy świecą np prosto bo tak wynika z mapy. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz