Zamieszczone przez misiek^wro
Koniec z ksenonanmi wklejanymi
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez ahmed799wiem jaki to ciezki kawałek chleba
Zamieszczone przez eaglemirekEmeryt
Takze chill out.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Napisałeś "Dyskutujemy rzeczowo, ja zacytowalem to co napisales i nagle odwracasz sie na piecie i koniec dyskusji? Ja lubie rzeczowo, a nie "wydaje mi sie" itd"
Faktycznie miałem ze swej strony zakończyć tę dyskusję Ja mimo wszystko wolę powiedzieć wydaje mi się lub nie jestem pewien niż walić pewnikami niepopartymi badaniami A to że robiłeś takie czy inne badania w garażu- chwała Ci za to ale to mimo wszystko nie są badania które (z całym szacunkiem dla Twojego trudu)można głosić jako prawdę i tylko prawdę. To że Ty lub ktoś inny z wypowiadających się tutaj uważa że nie oślepia (różnymi światłami)nie upoważnia go do 100% negowania odczuć innych użytkowników drogi (o nazwaniu dupkami nie wspominając) Do tego nie raczyłeś się ustosunkować bo przecież Sergi tobie klaszcze więc nie wypada mu zwrócić uwagi I jeszcze jedno może trochę po bandzie jak to niekórzy określają więc się nie obraź ale czy również nie przyjmujesz do wiadomości czegoś takiego że część z forumowiczów króra myśli podobnie do mnie lub ma inne zdanie na niektóre aspekty naszej dyskusji nie chce zabrać głosu bo wie że masz możliwości załatwienia różnych części po atrakcyjnych cenach i jawnym opowiedzeniam po niewłaściwej stronie mogłaby ewent. niechcący zamknąć sobie furtkę do tegoż źródła. Wiesz ludzie są tylko ludźmi i klaszczą nie zawsze tylko wtedy gdy są przekonani o czyjejś racji Powtarzam nikogo nie posądzam o takie działania ani w jedną ani w drugą stronę ale życie uczy by i to wziąć pod uwagę przynajmniej w jakimś choćby małym stopniu.
Masz 25 lat, jak piszesz 6 lat doświadczenia za kierownicą i znowu uważasz, że w związku z tym to Ty masz mandat na doświadczenie i nie przyjmujesz do wiadomości że np. osoby dwukrotnie starsze posiadające prawo jazdy ponad 30 lat mogą mieć inne doświadczenia i może mimo wszystko lepsze Nie Ty założyłeś że tylko Ty masz rację a wszystkim innym mającym choć trochę inne zdanie wypowiadasz świętą wijnę.
Troszkę pocytuję samego siebie
Nie jestem zwolennikiem takich wynalazków jak HID ale też nie potępiam wszystkich posiadaczy w czmbuł bo jeśli starają się w taki czy inny sposób by zmniejszyć oślepianie to mogę przymknąć oko na wynalazek. Takich jest jednak zdecydowana mniejszość
Tak tylko wtedy jeśli nawet komuś błyśniesz po gałach to jest chwilowo, a co innego jeśli lecisz np 90-100km/h a ktoś wali Ci po oczach (żle ustawionymi światłami mijania jakie kolwiek by one nie były lub halogenami) przez kilka, kilkanaście czasem sekund do czasu minięcia się. I ile wtedy potrzeba czasu aby nawet ten sokoli wzrok zaczął widzieć to co przed długotrwałym oślepianiem i mówmy tu o tych co są w gorszej syt. czyli mają zwykłe i zgodne z przepisami światła (nie ksenony) ile przejadą metrów praktycznie na ślepo Jakie to polskie ja widzę lepiej np dziury a że inni przez to niejednokrotnie (nie generalizuję) widzą gorzej - no cóż ich problem tym większy jeśli dojdzie do tragedii
Nie będę się upierał czy tak jest do konća bo wiadomo że nawet żarówki tego samego typu tylko różnych producentów a w szczególności te markowe i te budżetowe maja różnie ustawione żarniki a co za tym idzie mogą różnie świecić (i chyba nie muszę tłumaczyć co mam na myśli)
Jeszcze raz powtarzam nie chcę generalizować ale życie pokazuje że tych co zdają sobie sprawę ze skutków posiadania i używania tego typu lamp i starają się zminimalizować je, a tych co mają to w głębokiej jest zdecydowana mniejszość i widać to nie tylko na ulicy ale i tu na forum
Przyssałeś się do pierwszego zdania choć napisałem że nie jestem pewien i miałem na myśli też inne typy żarówek niż HID (nawet nie wspomniałem o HID w tym zdaniu) w zamian znowu pominąłeś milczeniem drugie moje zdanie bo tak ci bardziej pasowało
Powiedz ilu na 100 posiadających HID-y ma samopoziomowanie a ilu z tych co nie ma takowego po zatankowaniu czy po zabraniu pasażera na tylną kanapę czy włożenia np 2 zgrzewek mleka do bagażnika zaraz zmienia kąt ustawienia swiateł by nie oślepiać Powiesz zaraz a ile robi to z ori lampami - tak ale chyba przyznasz że oślepienie z tych lamp jest inne.
Ja dopuszczam w swych odpowiedziach że ktoś ma HID-y i dba by nie oślepiać (powiem że takich jest wg mnie mały procent) ale to Ty nie dopuszczasz myśli że nie wszyscy robią tak samo a przykłady już tutaj cytowałem
Po tej wypowiedzi także stwierdziłeś z całą swą stanowczością że bardziej oślepiają zwykłe żarówki źle ustawione niż HID-y. Bo Ty ponownie wiesz co mnie bardziej oślepia
Proszę zobaczcie ten wątek , jeden przyznaje się że jeździ (ł) bardzo dużo na św. p.mgielnych bo tak mu było wygodniej, że jak wyjedzie z badania tech. samochodu to i tak zamieni żarówki na HID-y i co praktycznie nic Ale takie wypowiedzi jak moja są potępiane i mówi mi się że jestem ...(nie będę przytaczał bo można przeczytać, te bezpośrednie i te zakamuflowane ) Każdy kto miał śmiałość zwrócić uwagę w tym wątku że oślepianie takie czy inne takimi czy innymi światłami został zjechany za totalny brak tolerancji dla nielegalnych bo mimo wszystko takie są wg prawa HID. Sami oceńcie kto tu nie chce przyjąć żadnej argumentacji tych legalnych Prosiłem o zacytowanie w którym miejscu mojej wypowiedzi było że każdy HID iest do dupy no ale może to jednak nie mnie zżera "zgryzota" Może faktycznie pewne osoby są odpowiedzialne i mając HID starają się robić wszystko by nie oślepiać ale to nie powód do obrony i nie przyjmowania do wiadomości że jednak większość ma to w głębokiej DUPIE co widać na naszych drogach no chyba że ja znowu mam pecha i trafiają mi się inni kierowcy niż Tobie.
Podałeś przykład odnośnie św stop w automacie. Odpowiedziałem Ci co myślę na ten temat ale nie wiem czy się zgadzasz bo nie raczyłeś się ustosunkować do mojej argumentacji. To może ja pozwolę sobie na przypuszczenie że zrobiłeś tak bo właśnie masz włączone p.mgielne jako STOP. Miło jak ktoś wyciąga takie wnioski I pragnę zaznaczyć znowu aby nie było niedomówień-nie jestem przeciwnikiem takiego moda choć pewnie w świetle prawa jest nielegalny ale mogę zrozumieć argumenyację zwolenników takiej funkcji pod warunkiem że osoba to posiadająca zdaje sobie sprawę że może być upierdliwa w stosunku do innych kierowców i nienadużywa hamulca na np. skrzyżowaniach gdy ktoś stoi w bezpośredniej bliskości a w szczególności po zmroku. W automatach funkcja będzie upierdliwa albo dla innych albo dla samego kierowcy wiadomo dlaczego
Próbuj kolego czasmi zrozumieć innych bo widzę że zbyt lekko traktujesz życie i poglądy innych ze swoim ojcem włącznie. Obyś nie doświadczył czegoś podobnego w stosunkach ze swoimi dziećmi. Już zwracałem Ci uwagę na Twoje uszczypliwości (wiedza z podstawówki, zgryźliwość związana z wiekiem) teraz klasyfikujesz Tir-owców za wykształcenie a taka Twoja wypowiedź
misiek^wro napisał/a:
szanuje Cie chocby za to, ze poslugujesz sie kompem i nadarzasz za technika,
to nie kolejna uszczpliwość w stosunku do mojego wieku Uważasz że w moim wieku to już tylko pozostaje umiejętność obsługi pilota TV i to w ograniczonym zakresie Kiedy ja miałem w domu Atari, Commodore 64, Amigę to To ty pewnie biegałeś z pieluchą niędzy nogami ale ja Ci tego nie wypominam, to jak widać Ty masz z tym problem tak jak wcześniej odnośnie czasu posiadania PJ.
Wracając do TIR-owców których tak zaksięgowałeś - to pamiętaj że to też tylko ludzie wsród których coraz więcej wszelkiej maści typków nieprzystosowanych do życia we współczesnym świecie oraz otaczającej rzeczywistości i wychodzących z założenia że duży może więcej. Ale ile to razy tak jest że to właśnie oni starają się blokując poszczególne pasy swoją masą gdy jest korek zwężenie itp aby cała banda CWANIACZKÓW bardzo często w garniturkach(można przypuszczać że wykształconych bardziej od cyt. przez Ciebie Tir-owców) i z CB (czyli wiedzących co jest grane na drodze przed nimi) robiących innych w ćula i jadących jak najdalej się da do przodu by następnie wciskać się na tzw chama. I jescze jedno, znam mgr który jeździł na TIR, barmanów ekspedientki i ludzi sprzątających z jakimś tytułem przed nazwiskiem i powiem Ci, że właśnie moje doświadczenie półwieczne mówi mi abym nie klasyfikował ludzi z racji wieku,wykonywanej pracy, wykształcenia
misiek^wro napisał/a:
Nie dawaj sobie plakietki, ktorej nikt Ci nie przyczepil
no popatrz a kto zwraca mi uwagę na wiek i zgryźliwość z tym związaną. Już raz w innym wątku jakiś czas temu przepraszałeś mnie za określenie "emeryt"
O q.ale się rozpisałem . Raz jeszcze przepraszam wszystkich urażonych moimi wypowiedziami bo nie to było w moim zamiarze. Ale też czuję się żle jeśli ktoś nie chce wysłuchać oraz zrozumieć mojch argumentów i na wszystko ma swoją jedyną i bezdyskusyjną w jego mniemaniu rację
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekDo tego nie raczyłeś się ustosunkować bo przecież Sergi tobie klaszcze więc nie wypada mu zwrócić uwagi
Zamieszczone przez eaglemirekI jeszcze jedno może trochę po bandzie jak to niekórzy określają więc się nie obraź ale czy również nie przyjmujesz do wiadomości czegoś takiego że część z forumowiczów króra myśli podobnie do mnie lub ma inne zdanie na niektóre aspekty naszej dyskusji nie chce zabrać głosu bo wie że masz możliwości załatwienia różnych części po atrakcyjnych cenach i jawnym opowiedzeniam po niewłaściwej stronie mogłaby ewent. niechcący zamknąć sobie furtkę do tegoż źródła.
Zamieszczone przez eaglemirekMasz 25 lat, jak piszesz 6 lat doświadczenia za kierownicą i znowu uważasz, że w związku z tym to Ty masz mandat na doświadczenie i nie przyjmujesz do wiadomości że np. osoby dwukrotnie starsze posiadające prawo jazdy ponad 30 lat mogą mieć inne doświadczenia i może mimo wszystko lepsze Nie Ty założyłeś że tylko Ty masz rację a wszystkim innym mającym choć trochę inne zdanie wypowiadasz świętą wijnę.
Zamieszczone przez eaglemirekPo tej wypowiedzi także stwierdziłeś z całą swą stanowczością że bardziej oślepiają zwykłe żarówki źle ustawione niż HID-y. Bo Ty ponownie wiesz co mnie bardziej oślepia
Z pewnoscia tak stwierdzilem, zwlaszcza w tej wypowiedzi :
Ja lubie, gdy stawia sie sprawe jasno. Ryflowane szklo - hid weg, bo tutaj bez spolerowania szkla i mega precyzyjnego ustawienia lamp nie ma mowy o nawet czesciowym nieosplepianiu. Taka lampa wypala soczewki i tu sie zgadzam - wiekszosc ludzi montujacy HIDy w nich to debile, ktorzy nie widza poza czubek wlasnego nosa.
Idzmy dalej. HID w standardowym obdlysniku bez soczewki niewyregulowany, nie wypodkladkowany to rowniez masakra. Z tym, ze taki zestaw trzykrotnie slabiej oslepia niz ryflowaniec. Zapraszam kazdego do Wroclawia, jezdzi taki taksowkarz, zeby nie nazwac go "zlotówą" to mocno sie powstrzymuje, i ma okulara ze starymi reflektorami szklanymi z ryflem + HID na pokladzie. Wypala ten wynalazek galy, podobnie jak wszelkiego rodzaju HIDy w Chryslerach Voyagerach.
I dochodzmy do sedna. Soczewkowe reflektory. WYRAZNA granica swiatlo cienia, niezaleznie od zrodla swiatla. Czy to byly OSramy, czy Philipsy badz Narvy - miejsce odciecia swiecenia na scianie jest ciagle niezmienne. Po zalozeniu zestawu HID - dalej to samo, bez zmian - biore wiec krzeslo ogrodowe, stawiam je 100 metrow przed autem, bo tyle gdzies mam w garazu podziemnym jego dlugosc, siadam i ... nic mnie nie oslepia. Wiazka czy tam strumien swiatla ustawiony jest tak, ze kierowca spokojnie widzi cala droge na +100m.
Zamieszczone przez eaglemirekPodałeś przykład odnośnie św stop w automacie. Odpowiedziałem Ci co myślę na ten temat ale nie wiem czy się zgadzasz bo nie raczyłeś się ustosunkować do mojej argumentacji.
Zamieszczone przez eaglemirekto nie kolejna uszczpliwość w stosunku do mojego wieku Uważasz że w moim wieku to już tylko pozostaje umiejętność obsługi pilota TV i to w ograniczonym zakresie Kiedy ja miałem w domu Atari, Commodore 64, Amigę to To ty pewnie biegałeś z pieluchą niędzy nogami ale ja Ci tego nie wypominam, to jak widać Ty masz z tym problem tak jak wcześniej odnośnie czasu posiadania PJ.
Tak, staje sie zlosliwy, bo nie lubie wywyzszania sie, jakie teraz uprawiasz. Ja wyraznie zaznaczam, ze to co napisalem do Ciebie, bylo szczere, ale jak zwykle wziales to sobie za atak, bo tak zwykle robia smarkacze na forach. Wiekszosc ludzi starych oceniam pod pryzme moich rodzicow - robi chyba tak praktycznie kazdy czlowiek, bo to rodzice sa jego idolami, a nie jakis obs...ny klaun z TVN w postaci Wojewodzkiego ( ta ankieta, bojcie sie Boga drogie nastolatki i dzieci ). I napisalem, na podstawie tego, ze moj tato jest najlepszym przyjecielem fotela, taboreta i pilota, ze szanuje Cie za to, ze masz czas i ochote na lazenie i ogarnianie interntu itd. Moj tato ledwo umie korzystac z allegro, golych bab sobie nie pusci, a jedyne co umie to perfekcyjnie uruchomic Mahjonga z zakladki, ktora mu zrobilem. Dla mnie i tak jest najlepszym tata na swiecie i nie wiem skad ta uszczypliwosc, ze z lekkim traktowaniem pogladow. Napisalem Ci, czemu tak irytuje mnie zachowanie, jakie przejawiasz na drodze. Ty pomimo wiekszego zapasu doswiadczenia drogowego dalej nie widzisz zagrozen ... Jedyne na co pozwolilem sobie stwierdzic poprzez obserwacje, ze chyba chłopom to sie udziela po osignieciu jakiegos tam wieku - czym chyba sie strasznie obraziles. A szkoda, bo to chyba zadna obelga. Tetryczejemy na starosc i trzeba to chyba jednak brac za pewnik. Moj wujek, moj tato, Śp dziadek, wszyscy faceci na starosc robia sie zlosliwi. Tylko czemu nie chca posluchac mlodych i niektorych zlosliwosci (DLA WLASNEGO DOBRA) opanowac.
Zamieszczone przez eaglemirekjadących jak najdalej się da do przodu by następnie wciskać się na tzw chama
Rozumiem, ze zasada zamka blyskawicznego nie jest Ci znana? Bo to w TIRowcach mnie m... wku..ia, ze nie rozumieja, ze skoro oni maja trzymac prawy pas, to male mobile moga jechac lewym az do zwezki - i jakby kazdy jechal toczyl sie tak, ze mozna na koncu zwezki sie wbic, to korek bylby mniejszy niz ten, sztucznie generowany przez molochy blokujace pas - bo im sie wydaje, ze to super rozwiazanie - szkoda tylko, ze krotkowzroczne, bo oni przejada szybciej, ale za nimi korek bedzie rosl, zamiast malec.
Zamieszczone przez eaglemirekJuż raz w innym wątku jakiś czas temu przepraszałeś mnie za określenie "emeryt"
A i na koniec, prosze Cie o jakąkolwiek, nawet byle jaka interpunkcje, ze wzgledu na szacunek dla innych, ktorzy moze zechca to przeczytac.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
osz ja pierd...lę... ale się temat rozwinął, Panowie zaraz Wam strony zabraknie na jeden post
Ja podobnie jak misiek^wro, jestem zdania, że HID to nie zło tylko ludzie przeginają. Sam pewnie kupię zwykłe reflektory soczewkowe i wsadzę HIDy. Ale zrobię to w ten sposób, aby nie waliło po oczach innym.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112Ja podobnie jak misiek^wro, jestem zdania, że HID to nie zło tylko ludzie przeginają.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
freekon, zenujacy atak, ale Ci odpowiem
1) Ostatnio dwie osoby pytaly mnie o pedaly - wyslalem do ASO, przy zalozeniu ze beda czekac 2 tyg - bo nie zdzieram z nikogo, jesli mam cos drozej niz jest DOSTEPNE to odsylam. Podobnie sprawa sie miala z podlokietnikami i innymi, ktore ma superbman.
2) Sprowadzalem je z czeskiego ASO przy podobnej cenie zakupu co sam podajesz, z tym ze tracilem na zakupie Korony Cz.
3) Nie prowadze dzialalnosci charytatywnej.
4) Pozdrawiam - Jesli masz jeszcze jakies watpliwosci, zapraszam, nie krepuj sie.
Aha i jesli bedziesz chcial cos kupic u mnie czy cos, nie krepuj sie
Widze jednak, ze jak niektorym brakuje argumentow, to zaczynaja od ataku od dupy strony. :hi:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
No załamałem się jak przeczytałem to w tym temacie...
Jak ktoś nie ma ochoty to nie musi u Kolegi misiek^wro, kupowac. Niech sobie sprzedaje i po tysiąc złotych za te pedały. Jak komuś nie pasi to gonić do ASO.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Mihau, Jeśli jedzie na wprost w dużej ciemności i dobrej przejrzystości a co za tym idzie jest duży kontrast to też oślepia (mówię o swoim wzroku i pewnie jeszcze wielu innych kierowców :! Ale doświetlanie zakrętów w Skodzie jest chyba (powtarzam chyba aby znowu nie było) tylko do 40 km/h a to powoduję najczęściej że wł. się na dosyć ciasnych zakrętach więc po pierwsze rzadko (moim zdaniem) pozostajemy w stosunku do innego pojazdu czy to będącego przed czy za nami na wprost. Czyli ewent oślepienie powinno być przynajmniej teoret krótkotrwałe. Kolejna sprawa to to że siłą rzeczy jeżeli prędkości są stosunkowo niewielkie więc i ryzyko skutków ewent. oślepienia się zmniejsza.
Co do poprzedniej wymiany zdań mam jeszcze jedną uwagę do misiek^wro, Dyskutowałeś ze mną w takim a nie innym tonie i uszczypliwości pod moim adresem mogę ewentualnie zrozumieć ale jako człowiek który zarzucał mi kilkukrotnie brak tolerancji mało tego napisałeś
Tak, staje sie zlosliwy, bo nie lubie wywyzszania sie
kulture bardzo czesto definiuje wyksztalcenie ( nie zawsze ! ) i taki tirowiec po zawodowce najczesciej to Ci wiele nie wyniesie,
Czy nie wydaje Ci się że mogłeś obrazić tym wielu kolegów forumowiczów OCP i nie tylko :!:
Nie oczekuję odpowiedzi bo przypuszczam że nie była skierowana do mojej osoby :!:
Komentarz
-
-
Panowie skończcie już tą bezsensowna wymianę zdań bo chyba nie chodzi tutaj o takie "naskakiwanie" na siebie..Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Dokładnie, naprawdę już wystarczy, wiemy, że HIDy są nielegalne i posiadacze liczą się konsekwencjami, wiem też , że można to zrobić z głową tak jak kilka osób ma i nic się nie dzieje, wiemy też, że ksenon oślepia a jest legalny, wiemy też, że LEDy z tyłu w Audi np. napierda#$@ą po oczach a są legalne, że o swoich nie wspomnę :diabelski_usmiech
Tu już nikt nikogo do swoich racji nie przekona, warto by było jednak zachować poziom odnoszenia się do siebie.
ZAMYKAĆ!!!
Komentarz
-
-
eaglemirek, ja Cie prosze. Chcesz dyskutowac, to uzywaj przeciwnkow, od nowej lini zaczynaj nowe mysli, niech forum samo Ci dzieli zdania itd. Piszesz tak chaotycznie, ze nie chce mi sie juz domyslac, co masz na mysli i tym samym starac sie laczyc Twoje wypociny.
Zreszta atak freekona byl tak zenujacym punktem kulminacyjnym tej dyskusji, ze masakra. Siegnelismy dna i nie ma co go chyba dalej poglebiac, co ?Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
misiek^wro, jestem zaOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Koledzy, ja jeszcze trochę rozgrzebię temat. Ktoś tu się chwalił (nie mam 100% pewności, a nie chcę też grzebać się po wszystkich stronach tematu, bo dziś wiatr wieje "ode mnie" i mój blukonekt słabo chodzi), że ma HID-y w soczewkach świateł PRZECIWMGIELNYCH którte działają jako "mijania" i że świecą one w sposób świetny i nieoślepiający innych kierowców. Ja (co już wspomniałem) nie znam się na optyce ale z tego co zaobserwowałem w obu swoich O1, to światła PRZECIWMGIELNE świecą (oświetlają) przestrzeń "na boki". Wytłumaczcie mi więc jak można twierdzić, że jadąc na takich światłach nie oślepia się innych użytkowników dróg?
Jeśli jednak napisłałem o czyś, co nie miało miejsca, to przepraszam (starcza demencja...)
Komentarz
-
-
Temat się rozkręcił :szeroki_usmiech Czekam niecierpliwie na kolejne odcinki...
Zamieszczone przez misiek^wroJa nie ukrywam, ze wsrod tirowcow panuje ogromna niechec do osobowek - w druga strone tez.
I teraz jadąc autem z włączonym 19tym nic nie słychać poza jak ścieżka ,jak tam drużka na Wrocław , panowie na Opole mierzą itp .Średnio co 1 minute jakiś czub pyta się o tą samą drogę w tym samym kierunku.
Teraz wyobraźmy sobie kierowce "Tir-a" który siedzi w aucie 24h przez 3-4 czasem 6 tygodni( w Polsce to norma) i słucha jak tam drużka...
To tak jak by w pracy i w domu ktoś przez domofon non stop nam powtarzał jak tam drużka , kur.a gdzie się ryjesz , chu.. jeden spierd ... z tego pasa itd. Czyli osobówki powinny sobie zrobić swój kanał np. 20 zwany jak tam drużka. :lol:
Co do wyprzedzania mamutów na A4 -bierze się to stąd ,że w Polsce wielu kierowców ma płacone od przejechanych kilometrów( co jest nielegalne) i wszystkim się spieszy. A o tym wszyscy wiedzą i nikt z tym nic nie robi...
Komentarz
-
-
freekon, a swistak siedzi i zawija Gdzie pedaly, a gdzie zarniki xenonowe w tlumaczeniu, dlaczego producenci aut nie wsadzaja HIDow :twisted:
To jakbys jechal z Wrocławia na Hel przez Zakopane
ale spoko, ja sie nie gniewam - dodam, ze obecnie podstopnice, ktora aso sprzedaja za 70+ do 80 zl, ktore stoja srednio 80+ na allegro w zestawie z pedalami i wysylka kurierska mam za 350 zl.
Czyli dojazd do ASO srednio u kazdego 20 zl( bo czesto trzeba zamowic osobiscie i pozniej odebrac ) + 240 za pedaly + 70 za podstopnice + czas poswiecony na zalatwienie = policz sam. No, chyba ze ja sie nie znam A i specjalnie zadzwonilem do jednego z wroclawskich aso - pedaly bez znizki 285 - takze jak sie chwalisz cena, powiedz moze, czy jest znizka wliczona - nie kazdy ja ma.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroCzyli dojazd do ASO srednio u kazdego 20 zl
Ciekawie się temat rozkręcił panowie. Zaczęło się od xenonów a skończy na teczkach i aktów urodzenia dziadków :lol: :lol: :lol: 8)
Komentarz
-
-
shok no nie wiem, ja przeciez zdzieram :twisted:
Nic to, jutro specjalnie zeby jednak cos widziec w nocy montuje spowrotem swoje 4,3K HIDY Specjalnie przed demontazem cykne kilka "słit fociek", zeby niektorzy mieli porownanie zwyklej H4 w soczewce i HIDa w soczewceByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz