Za średnio wyposażoną Octę można wyszarpać biednego superba Natomiast co do jakości F3 to nie odbiega ona od Roomstera.
Nowa Fabia III...
Zwiń
X
-
W tym momencie za 40 tys. zł można kupić Fabię 2 Ambition - zupełnie wystarczające wyposażenie, za 56 tys. to pewnie F3 Ambition z 2 kolorowym malowaniem. Niestety jakościowo wydaje mi się, że F2 jest wyżej, a różnica 16 tys. zł to jakieś nieporozumienie.
Jasne, F3 jest ładniejsza i świeższa stylistycznie ale to nie tłumaczy tej różnicy w cenie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez irekkZa średnio wyposażoną Octę można wyszarpać biednego superbaBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Tony065, absolutnie masz rację. Sam nie wejdę w wyższy segment ponieważ O3 wielkościowo to już nadto. Rozmyślam o pójściu nawet w kierunku Leona Cupry. Chodziło mi o to że za dwie niewielkie dopłąty przeskakujesz z wypaśnej fabki do gołego superba
Zamieszczone przez Marek__82Niestety jakościowo wydaje mi się, że F2 jest wyżej, a różnica 16 tys. zł to jakieś nieporozumienie.
[ Dodano: Pon 12 Sty, 15 22:32 ]
https://www.youtube.com/watch?v=rMvY23YNvwU może ktoś chce zadać pytanie?
Komentarz
-
-
irekk - badań fizykochemicznych tapicerki Ci nie podam bo nie wiem ani jak się to robi ani nie wiem jak mógłbym to sprawdzić. Wierzę natomiast swoim oczom i opuszkom palców, można też popukać w plastik i posłuchać ... Każdy ma prawo mieć swoje zdanie, tak jak każdy może sobie kupić nową Fabię i uważać, że ma porządne auto albo pójść w inną markę ...
Komentarz
-
-
irekk, A ja myślę, że chodzi tu bardziej o to, że wchodzi kolejny nowy model, a nie reprezentuje on porawy jakości wzgledem poprzednika, a nawet w pewnych miejscach oszczędności.
Ludzie, a przynajmniej ja przyzwyczaiłem się do tego, że dotychczas każdy nowy model auta jakiego kolwiek rósł i zwiększała się jakość i wyposażenie.
Spójrzcie na Golfa. Co model to lepiej, ładniej i więcej. Dopiero 6 i 7 przystopowały, ale mimo wszystko widać różnicę. Podobnie Octavia 1 tańsza i ciasna, 2 wyraźnie większa i jakość oraz komfort lepszy, po FL dalsza poprawa, a O3 to wiadomo. I myślę, że o to biega w tym wszystkim.
Mi się w F2 wzgledem F1 podoba wyraźny wzrost ilości miejsca nad głowami. Trochę większy bagaznik, wyraźnie lepsze prowadzenie, wyciszenie i nowocześniejsze wzornictwo wnętrza. Na zewnątrz jest kontrowersyjna, ale w sumie, to są kolory w których wygląda lepiej, w innych gorzej. F3 wygląda OK, jest w pewnych kolorach i felgach ładna. Ale nic większa, bo przytrzymał ją Rapid, stąd została pokrzywdzona. a jak jest w bezpośrednim odczuciu to napiszę, jak ją oglądnę, bo wsiądę do niej na świerzo po jeździe moją F2Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Dig Dug, pewnie masz rację ale to jest coś co nie dzieje się od dziś. Już pierwszy z nowej generacji Skód - Rapid pokazał że z jakością dobrze nie będzie. Octa potwierdziła. Citigo to była/jest katastrofa. Więc oczekiwałem coś w okolicach tego Citigo. Jest jednak trochę lepiej (nie ma blachy na drzwiach) :mrgreen:
Komentarz
-
-
Panowie, czego się spodziewać, skoro VW na siłę pozycjonuje Skodę na samym dole listy swoich marek. Ciekaw jestem co będzie po wprowadzeniu zapowiadanej "taniej marki", ale aby "chronić" Skodę, nie będzie dostepna w Europie. Rosja, Chiny, Indie, Brazylia to potencjalne rynki zbytu. ciekawe co tam będzie :?: wszędzie goła blacha, ew tapicerka z worków jutowych :diabelski_usmiech :?:Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Skoda jest w Chinach, Rosji i Indiach
上汽大众斯柯达(skoda)官网为您提供2024新款明锐PRO,柯迪亚克GT,速派,柯珞克,柯米克GT等斯柯达全车型的报价及图片,参数配置等信息。更多斯柯达家用汽车轿车,斯柯达SUV的售后服务,4S店地址电话查询、优惠促销活动和预约试驾服务请关注斯柯达官网。
Škoda is one of the world’s oldest car makers, its origins go back to 1895. Explore Škoda cars today and learn more about the brand.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez irekkSkoda jest w Chinach, Rosji i Indiach
上汽大众斯柯达(skoda)官网为您提供2024新款明锐PRO,柯迪亚克GT,速派,柯珞克,柯米克GT等斯柯达全车型的报价及图片,参数配置等信息。更多斯柯达家用汽车轿车,斯柯达SUV的售后服务,4S店地址电话查询、优惠促销活动和预约试驾服务请关注斯柯达官网。
Škoda is one of the world’s oldest car makers, its origins go back to 1895. Explore Škoda cars today and learn more about the brand.
http://www.skoda-auto.co.in/Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez irekkRynek chiński jest mocno nasycony podróbkami marek zachodnichBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez irekkJuż pierwszy z nowej generacji Skód - Rapid pokazał że z jakością dobrze nie będzie. Octa potwierdziła. Citigo to była/jest katastrofa.
No to jak to panowie jest?? Jak trzeba kupić auto to przeszkadza wam kawałek twardego plastiku, ale jak trzeba o nie zadbać, to już macie w d.... że, to tak długo wybierane przez was auto z mięciutkimi plastikami i materiałem na boczkach drzwiowych, ma te miękkie plastiki brudne, a materiał na drzwiach wysyfiony tak, że aż strach się do niego dotknąć. Skoro auto jest do jazdy, to na pewno nie jest do macania plastików, wiec może by się tak zdecydować 8)Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Big" To jest tylko samochód. Kupa blachy. On jest od jazdy, a nie od wyglądania" i wszystko byłoby o.k. gdyby nie to, że ci sami ludzie w stosunku do nowych aut potem piszą, że a to na boczkach brak materiału, a to plastik twardy, a to podłokietnik z "ceraty" itd.
Jednak gdy juz jestes w srodku, to podlokietnik z ceraty, do ktorego lokiec sie latem klei, boczek, ktory jest z twardego i skrzypiacego plastiku itd to jednak sa elementy z ktorymi masz stycznosc codziennie. To tak jak kierownica, przeciez moglaby by byc z chudego plastiku, jednak gro osob woli skorzana gruba kierownice, ktora zdecydowanie wygodniej trzyma sie w rekach.
Komentarz
-
Komentarz