Zamieszczone przez sew1981
Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
Jesienią Civic skończy 3 lata i bez wątpienia następcą będzie Superb/Passat ze zdecydowanym naciskiem na Superba. Oczywiście tylko wersje kombi, jak to z małym dzieckiem i aktywnym wypoczynkiem.
Zastanawiam się tylko nad silnikiem ale to zobaczę jak już tych auto będzie troche i będą wiarygodne raporty spalania. Zależy mi na małym spalaniu przy prędkościach spokojnych autostradowych: 140-150km/h, tempomat. Myślicie że 1.4 TSI może w tych warunkach spalić koło 7 litrów?
Komentarz
-
-
Ten slabszy to bedzie 1.6TDI, gdzie z gory mowie, zebys dal sobie spokoj, jak chcesz za tym ciagnac jeszcze przyczepe w polaczeniu z tym malym DSG :roll:
Male auto i powyzszy zestaw OK. Wieksze auto jak Octavia tak, pod warunkiem bardzo spokojnej jazdy, wyladowanym bagazniku, ewentualnie rowery na haku, ale nie dla domu ktory tone wazy
Komentarz
-
-
Mijałem się dzisiaj w Kudowie z lohrą wiozącą SIII do Polski, tak,że za kilka dni będą w salonach demówki dostępne :diabelski_usmiech
[ Dodano: Wto 09 Cze, 15 11:43 ]
dudek_t, cena za hak fabryczny w SIII to 3,5tyś, lekko przegieli :shock: czym teraz ciągaż budke ?Było szybkie
2.0 TDI BKD 177km/402Nm by Aligator
CITROEN C5 III TOURER EXCLUSIVE
163HDI HYDRACTIVE 3+
Jest wycieczkowóz
VW Sharan 7n 2.0TDI 170km DSG
Komentarz
-
-
Lukasiasty, teraz mam małą przyczepkę która ma 1000kg DMC i ciągam ją głównie Caddy Maxi 2.0tdi ale i Octavia II FL 1.6 mit LPG daje radę na płaskim.
Jednak chęć zmiany przyczepy na dużą (1600 DMC), nową wymusza też zmianę samochodu. Myślałem o czymś serio porządnym typu X6 czy Cayenne ale wolę wydać więcej na przyczepę i kupić nową (zakładam że ma posłużyć 15 lat) niż na samochód który zmienię znacznie szybciej. Poza tym ekonomika jazdy Superbem w porównaniu do marek premium to lekko licząc 1:10 :lol: bo niestety na nówkę Cayenne mnie nie stać.
Cena za hak jest do przyjęcia - pod warunkiem że to hak fabryczny a nie dokładany w ASO.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tadziakA ktoś przymierzał się już tak na poważnie do zakupu, próbował u dealera coś negocjować?Raz na wozie , raz pod wozem ,raz w nawozie....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MarilloZamieszczone przez tadziakA ktoś przymierzał się już tak na poważnie do zakupu, próbował u dealera coś negocjować?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tadziakZamieszczone przez MarilloZamieszczone przez tadziakA ktoś przymierzał się już tak na poważnie do zakupu, próbował u dealera coś negocjować?
Po drugie - rabaty w 3miescie beznadziejne, moge Ci ewentualnie podac namiary do sprzedawcy z Gdyni, ktory mi w ramach wyprzedazy dal cene zblizona do krakowskiej. Ale ogolnie to bym sie przy zakupie nastawil na Krakow albo Wieliczke - jakby co to szczegoly moge podac na priv.
Pozdro
ps. sledz tez ceny VW Passata - mam podejrzenie ze jak zamowic do produkcji tak zeby trafic na koniec roku i wyprzedaz rocznika to za podobne wyposazenie moze byc zblizona cena.
Komentarz
-
Komentarz