Chłopaki to zdjęcie wrzucali już kilka dni temu
Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez qazyMożna sobie z bliska wnętrze pooglądać http://www.skoda-portal.de/wp-conten...2/IMG_5280.jpg
Oglądam zdjęcia z ciekawości bo zastanawiałem się czy czekać na nowego Superba czy zamawiać Octavię. Na razie po zdjęciach nie żałuję.
Jeżdżę S1 i szukałem w następnym samochodzie trochę więcej "emocji" S3 raczej ich nie zapowiada (przynajmniej na podstawie zdjęć) :?"k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maro rsZamieszczone przez qazyMożna sobie z bliska wnętrze pooglądać http://www.skoda-portal.de/wp-conten...2/IMG_5280.jpg
Oglądam zdjęcia z ciekawości bo zastanawiałem się czy czekać na nowego Superba czy zamawiać Octavię. Na razie po zdjęciach nie żałuję.
Jeżdżę S1 i szukałem w następnym samochodzie trochę więcej "emocji" S3 raczej ich nie zapowiada (przynajmniej na podstawie zdjęć) :?
Mysle ze w S3 tez sie sprawdzi ta moc przy wiekszej wadze auta.....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maro rsChyba bym wymienił moją octę na superba z 280 KM, mimo, że wizualnie też podoba mi się mniej.
[ Dodano: Sro 11 Lut, 15 08:21 ]
Zamieszczone przez pawel934Chłopaki to zdjęcie wrzucali już kilka dni temu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maro rsChyba bym wymienił moją octę na superba z 280 KM, mimo, że wizualnie też podoba mi się mniej.
Informacja o nowej wersji RS-a zaczerpnięta z 9 strony tygodnika "motor" nr 7/2015, czyli z tego tygodnia. Jest on przedstawiony jako potencjalny rywal nowego Focusa RS.
Komentarz
-
-
ToMo1978, z tym że nowy Focus ma 4x4 a Octavia zawsze będzie ośką.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ToMo1978Zamieszczone przez maro rsChyba bym wymienił moją octę na superba z 280 KM, mimo, że wizualnie też podoba mi się mniej.
Informacja o nowej wersji RS-a zaczerpnięta z 9 strony tygodnika "motor" nr 7/2015, czyli z tego tygodnia. Jest on przedstawiony jako potencjalny rywal nowego Focusa RS."k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
Uwazaj uwazaj, koledzy z Rumunii sa wsrod nas, mozesz kogos urazic: -> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=85872
Komentarz
-
-
Wam sie myla Cyganie rumumscy z Rumunami.
ps. ogolnie to wiekszosc Rumunow bardzo lubi Polske (i mam tu na mysli wlasnie Rumunow, a nie Romow/Cyganow z Rumunii) o wiele zreszta bardziej niz Wegrzy nawiasem mowiac (polskie przyslowie Polak - Wegier dwa bratanki zdaje sie ze na Wegrzech praktycznie nie jest znane). Rumunia to bardzo fajny kraj, choc biedniejszy od naszego. Polecam wizyte na absurdalnej wysokiej gorze (gdzie w czasie podejscia myslalem, ze dostane zawalu serca), na ktorej stoja ruiny zamku Wlada Palownika (oslawionego potem niby Drakule). Ps. no i fajne pieniadze maja - plastikowe - w czasie wizyty w klasztorze nieoceniony widok - studnia gdzie mozna bylo wrzucic pieniazek na szczecie i ludnosc wrzuca banknoty z 1-lejowe ktore sobie plywaja i nic im sie nie dzieje :-)
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez piramidaToMo1978, z tym że nowy Focus ma 4x4 a Octavia zawsze będzie ośką.Zamieszczone przez mirek_p11Focus ma też lepsze zawieszenie i układ kierowniczy.
To dziennikarze tygodnika "motor" wskazują alternatywę. Swoją drogą ten nowy Focus będzie chyba sporo droższy od omawianej Octavii.
Komentarz
-
-
Jak już ktoś zauważył - masakra z tym tematem. Niedługo się okaże, że Superb to ledwo do Polo może "startować"...
Superb zawsze był wyżej od Passata. Zarówno jedynka jak i dwójka to auta o klasę wyżej. Zwłaszcza dwójka. I mam nadzieję, że tak zostanie.
Pierwsza generacja bazuje na tych samych bebechach co Passat, A4 i A6. Rozstaw osi jest większy niż w A6, i auto jest odczuwalnie większe od Passata, mimo iż wizualnie bardzo podobne.
Oczywiście jest grupa DEBILI, którzy powiedzą, że rozstaw osi nie ma znaczenia. I to jest najciekawsze bo ci sami DEBILE zazwyczaj uważają Octavię za kompakta (O3 jest dłuższa, szersza i wyższa od BMW 3 F30) właśnie ze względu na rozstaw osi (swoją drogą i tak większy niż w Golfie).
No cóż, do niektórych nie docierają żadne liczby ani argumenty. Kiedyś czytałem nawet opinię, że Octavia 2 to kompakt bo ma inne klamki zewnętrzne niż Passat B6... Szkoda komentować poziom umysłowy takich ludzi, po prostu szambo i tona cebuli.Skoda Octavia Laurin&Klement 1.9 TDI '00
Skoda 130 L '86
Skoda Felicia LXi '98 + LPG - dupowóz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BADYLDon Corleone, trochę kultury chłopie
W baaardzo dużym skrócie wyglądało to tak (dotyczyło O1):
X: Octavia to kompakt.
JA: Dlaczego?
X: Bo Passat jest większy.
JA: Ale są mniejsze. Np. Alfa 156, Audi A4... To też kompakty?
X: Nie, bo mają większy rozstaw osi.
Ja: To w takim razie Superb I jest klasy wyższej, bo ma większy rozstaw osi od Audi A6?
X: Nie! Nienawidzę cie!
:lol:Skoda Octavia Laurin&Klement 1.9 TDI '00
Skoda 130 L '86
Skoda Felicia LXi '98 + LPG - dupowóz
Komentarz
-
Komentarz