Zamieszczone przez sew1981
Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
Jesienią Civic skończy 3 lata i bez wątpienia następcą będzie Superb/Passat ze zdecydowanym naciskiem na Superba. Oczywiście tylko wersje kombi, jak to z małym dzieckiem i aktywnym wypoczynkiem.
Zastanawiam się tylko nad silnikiem ale to zobaczę jak już tych auto będzie troche i będą wiarygodne raporty spalania. Zależy mi na małym spalaniu przy prędkościach spokojnych autostradowych: 140-150km/h, tempomat. Myślicie że 1.4 TSI może w tych warunkach spalić koło 7 litrów?
Komentarz
-
-
Ten slabszy to bedzie 1.6TDI, gdzie z gory mowie, zebys dal sobie spokoj, jak chcesz za tym ciagnac jeszcze przyczepe w polaczeniu z tym malym DSG :roll:
Male auto i powyzszy zestaw OK. Wieksze auto jak Octavia tak, pod warunkiem bardzo spokojnej jazdy, wyladowanym bagazniku, ewentualnie rowery na haku, ale nie dla domu ktory tone wazy
Komentarz
-
-
Mijałem się dzisiaj w Kudowie z lohrą wiozącą SIII do Polski, tak,że za kilka dni będą w salonach demówki dostępne :diabelski_usmiech
[ Dodano: Wto 09 Cze, 15 11:43 ]
dudek_t, cena za hak fabryczny w SIII to 3,5tyś, lekko przegieli :shock: czym teraz ciągaż budke ?Było szybkie
2.0 TDI BKD 177km/402Nm by Aligator
CITROEN C5 III TOURER EXCLUSIVE
163HDI HYDRACTIVE 3+
Jest wycieczkowóz
VW Sharan 7n 2.0TDI 170km DSG
Komentarz
-
-
Lukasiasty, teraz mam małą przyczepkę która ma 1000kg DMC i ciągam ją głównie Caddy Maxi 2.0tdi ale i Octavia II FL 1.6 mit LPG daje radę na płaskim.
Jednak chęć zmiany przyczepy na dużą (1600 DMC), nową wymusza też zmianę samochodu. Myślałem o czymś serio porządnym typu X6 czy Cayenne ale wolę wydać więcej na przyczepę i kupić nową (zakładam że ma posłużyć 15 lat) niż na samochód który zmienię znacznie szybciej. Poza tym ekonomika jazdy Superbem w porównaniu do marek premium to lekko licząc 1:10 :lol: bo niestety na nówkę Cayenne mnie nie stać.
Cena za hak jest do przyjęcia - pod warunkiem że to hak fabryczny a nie dokładany w ASO.
Komentarz
-
-
Ja się przymierzam do zakupu nawet już coś teoretycznie ugrałem ale nie jestem z tej oferty zadowolony , wychodzi mniej więcej 7% i to za Style plus kilka wartościowych dodatków, więc raczej na rewelację się nie zanosi. Chyba jednak poczekam aż rynek się trochę nasyci to wtedy jakieś rabaty normalne będą. Chociaż teraz coraz bardziej milej spoglądam na suvy. Octavię 3 kupiłem bo bardzo mi się podobała , natomiast na pewno na Superba już nie patrzę łakomym wzrokiem jak na Octavię, do tego wszystkiego jeszcze rabat nie zachęca teraz. Generalnie to chyba z cenami to już jest porażka jak na Skodę.Zamieszczone przez tadziakA ktoś przymierzał się już tak na poważnie do zakupu, próbował u dealera coś negocjować?Raz na wozie , raz pod wozem ,raz w nawozie....
Komentarz
-
-
Tzn. dają 7% rabatu + wartościowe dodatki? Czy masz na myśli, że to rabat na auto w wersji style, dodatkowo doposażony? 7% to i tak niezły wynik, bo jak ja byłem u jednego dealera to nie chciał nic dać prócz tego pakietu serwisowego co Skoda daje...Zamieszczone przez MarilloJa się przymierzam do zakupu nawet już coś teoretycznie ugrałem ale nie jestem z tej oferty zadowolony , wychodzi mniej więcej 7% i to za Style plus kilka wartościowych dodatków, więc raczej na rewelację się nie zanosi.Zamieszczone przez tadziakA ktoś przymierzał się już tak na poważnie do zakupu, próbował u dealera coś negocjować?
Komentarz
-
-
Tadziak - kolega pisze, ze wyszlo mu 7% przy wersji Style z dodatkami, a nie ze 7% + jeszcze dodatki...Zamieszczone przez tadziakTzn. dają 7% rabatu + wartościowe dodatki? Czy masz na myśli, że to rabat na auto w wersji style, dodatkowo doposażony? 7% to i tak niezły wynik, bo jak ja byłem u jednego dealera to nie chciał nic dać prócz tego pakietu serwisowego co Skoda daje...Zamieszczone przez MarilloJa się przymierzam do zakupu nawet już coś teoretycznie ugrałem ale nie jestem z tej oferty zadowolony , wychodzi mniej więcej 7% i to za Style plus kilka wartościowych dodatków, więc raczej na rewelację się nie zanosi.Zamieszczone przez tadziakA ktoś przymierzał się już tak na poważnie do zakupu, próbował u dealera coś negocjować?
Po drugie - rabaty w 3miescie beznadziejne, moge Ci ewentualnie podac namiary do sprzedawcy z Gdyni, ktory mi w ramach wyprzedazy dal cene zblizona do krakowskiej. Ale ogolnie to bym sie przy zakupie nastawil na Krakow albo Wieliczke - jakby co to szczegoly moge podac na priv.
Pozdro
ps. sledz tez ceny VW Passata - mam podejrzenie ze jak zamowic do produkcji tak zeby trafic na koniec roku i wyprzedaz rocznika to za podobne wyposazenie moze byc zblizona cena.
Komentarz
-
Komentarz