Nowa Skoda Superb III

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Big
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6389

Enriquez, ja nikomu nie mówię aby wychwalać Skody. Ale to co tu się wyprawia to jakaś nagonka na skodę. Po prostu przegięcie w drugą stronę. Poczytaj sobie wypowiedzi w watkach o Fabii III, Octavii III, Rapidzie i Superbie III. Można dojść do wniosku że przy Skodzie indyjski Tata to auto super wykonane, świetnie jeżdżące i w ogóle o lata świetlne lepsze od Skody.
    Jak ktoś napisze ze skoda jest o.k. że jest dobrze wykonana i że się dobrze nią jeździ to od razu odbywa się na niego nagonka, niczym na forum onetu.
    O innych autach na tym forum pisz się dobrze, ale o Skodzie źle, pomimo ze to forum skody a nie renault, Hyundaia czy innej marki.
    O co tutaj chodzi???

Ja nie mówię żeby nie krytykować, jeśli cos na to zasługuje, ale wypisywanie głupot to też chyba nie sól tego forum, prawda ???
    Pamiętam jak wszyscy robili nagonkę na O III że droga, a nagle połowa forum kupiła O III. teraz jest nagonka na Fabię III ze za droga, pomimo ze inni jej konkurenci z segmentu B są drożsi. Na S III nagonka że pewnie drzwi z twardego plastiku i w ogóle do d ... choć NIKT go jeszcze na oczy NIE WIDZIAŁ.
    Na O III nagonka ze belka z tyłu, choć połowa jej konkurentów też ma belkę i to bez możliwości dostania w mocniejszych wersjach wielowahacza i tam to jest o.k.
    Ludzie czytając to forum można odnieść wrażenie, że siedzą tu nie miłośnicy, a ludzie nienawidzący Skody !!
    Czarny Elegance

Komentarz

• Alonzo_
      RS
      • 2009
      • 2460
      • Hyundai

Big zjedz snikersa....
      Alergicznie reagujesz na krytykę własnych poglądów. Wielbisz skodę i mi to nie przeszkadza choć Twoje wypowiedzi nie raz IMO pozbawione są obiektywizmu.
      Dla Ciebie miłośnik to człowiek, który bezkrytycznie patrzy na obiekt swego uwielbienia. A ja uważam, że powinien mieć własne zdanie, czasami nawet krytyczne gdy jest powód.
      Ty się właśnie różnimy. A moje cazami krytyczne zdanie to właśnie wyraz tego, że nie jest mi obojętne co sie w skodzie dzieje. A te zmiany mi sie po prostu nie podobają.
      Z braku argumentów na obronę swoich tez w naszych tu dyskusjach zaczynasz bzdury pisać. Nie da się aby świat był taki jaki Ty chcesz i aby ta wersja wszystkich uszczęśliwiła. Czytaj mnie ze zrozumieniem to wyczytasz, że nie uważam, że skoda jest cała do d.... . To też wydaz braku obiektywizmu po Twojej stronie.
      Testy NCAP nie są IMO wyznacznikiem tego, że możemy w danym aucie czuć sie bezpieczni bo producenci wzmacniają konstrukcję tam gdzie to istotne a jak ona reaguje w innym miejscu tego nie wiemy a w życiu każdy wypaxek jest inny - to miałem na myśli.
      I ostatnie - nie wytrzymałeś i wywołałeś znkwu moje auto. Minęło tyle czasu a Ty nie pogodziłeś się z faktami - pomiarami z testów. Że Twoje tsi dostaje od tego mojego co nie jedzie bęcki w testach elastycznościi na poszczególnych biegach, w testowanych zakresach. Takie są fakty ale Twoje odczucia są jedynym wiarygodnym pomiarem i im treba tylko i wyłącznie wierzyć. Ja dawno przestałem sie tym podniecać a Ciebie takie bzdury ciągle bolą i dalej brniesz w swoim. Tak samo obiektywne są pewnie te Twoje testy i ten blog coś czuję...
      Przecież nie piszemy nic złego o Twoim SII, to czego sie tak szarpiesz? Daj ludziom mieć własne zdanie. Na szczęście tylko wydaje Ci się, że motoryzacynie zjadłeś wszystkie rozumy. Zrozum to wreszcie. Daj żyć i pozwól ludziom popełniać błędy jakimi są wg Ciebie poglądy inne niż Twoje.
      Pozdro

PS. A gdzie ja wychwalam hyundaia? Najwyżej dyskutuje na argumenty i chyba to Cię boli że nie łatwo mnie zbyć. I jakbyś był uczciwy zauważyłbyś, że od bardzo dawna nie przywołuje go w dyskusji konkretnie mojego w żadnych porównaniach
      Problem w tym, że jak sie czepisz czegoś to akurat pech bonie masz racji - jak z tym nieszczęsnym testem elestyczności. A moje auto ma wady tylko akurat na Twoje nieszczęście Ty akurat kopiesz sie z jego zaletami. Koniec o hyundaiu. :wink:

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Zamieszczone przez Alonzo_
        Alergicznie reagujesz na krytykę własnych poglądów.
        Znowu kolego zaczynasz pisać te głupoty ???? Ogarnij się proszę !!! W cztery oczy taki hardy nie byłeś 8) i skończ proszę z tymi osobistymi wycieczkami.
        To NIE ma nic wspólnego z moimi poglądami. Tam gdzie trzeba Skoda ode mnie też dostaje. ale ja nie krytykują wszystkiego w czambuł bo to Skoda, jak niektórzy.
        P.s.
        Pisz krócej bo naprawdę nie chce się takich elaboratów czytać.
        Czarny Elegance

Komentarz

• Alonzo_
          RS
          • 2009
          • 2460
          • Hyundai

Zamieszczone przez Big
          Znowu kolego zaczynasz pisać te głupoty ???? Ogarnij się proszę !!! W cztery oczy taki hardy nie byłeś 8)
          Buhahaha, nie kompromituj się. Bo jedynie widzieliśmy się w Autolab na defensive, a tam...to my z Michau i sesikiem najlepiej wiemy jak było. Także stąpasz po kruchym lodzie :szeroki_usmiech Ale jak bardzo tego chcesz to mogę napisać jaki to byłeś rozmowny i chętny (i hardy) do naszego towarzystwa
          Masz samobójcze zapędy chłopie.
          Cały Ty - odważny i wygadany tylko w necie.
          Zamieszczone przez Big
          Pisz krócej bo naprawdę nie chce się takich eleboratów czytać.
          Albo najlepiej nic, co? Wtedy byłoby z pewnością wg ciebie najlepiej....
          Masz pecha :twisted:

Ale bez urazy, czasami musimy się posprzeczać...taka nasza natura.
          Wracamy do tego nieszczęsnego S III, którego jak napisałeś - wszyscy już skreśliliśmy - cóż za wyśmienicie trafna analiza postów tego tematu
          Zacznij może czytać ze zrozumieniem od początku - przyda się.

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

Buhahaha, nie kompromituj się
            Nie muszę. Ciebie w tym nie pobiję.
            ichau i sesikiem najlepiej wiemy jak było
            No jak było. Nie bardzo miałeś o czym gadać
            Wracamy do tego nieszczęsnego S III,
            Też to proponuję. Z tym ze z krytyką proponuję wstrzymać się do chwili aż będzie można dotknąć i zobaczyć na własne oczy przedmiot który ma podlegać tej krytyce.
            Czarny Elegance

Komentarz

• irekk
              L&K
              • 2011
              • 1093
              • Octavia II (1Z3)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

I [ you ] przeprosił jako pierwszy. A tak serio to panowie, skończcie te popłuczyny, macie PW jak wam coś dolega. To jest forum, jak ktoś lubi mieszać skodę z błotem to ma prawo, jeśli to jakoś argumentuje i przestrzega zasad forum. Ew zmieńmy regulamin forum i zróbmy tutaj jebnitewnik ku czci kurakom. Inaczej naprawdę nie zawalajmy tematu offtopem, bo późniejsze hasła "Było tysiąc razy, użyj wyszukiwarki" nie mają sensu.

[mod]Może wywalić od razu parę ostatnich stron? [/mod]

Komentarz

• OrsonTSI
                Rider
                • 2010
                • 715
                • Volkswagen
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez irekk
                I [...] przeprosił jako pierwszy. A tak serio to panowie, skończcie te popłuczyny, macie PW jak wam coś dolega. To jest forum, jak ktoś lubi mieszać skodę z błotem to ma prawo, jeśli to jakoś argumentuje i przestrzega zasad forum. Ew zmieńmy regulamin forum i zróbmy tutaj jebnitewnik ku czci kurakom. Inaczej naprawdę nie zawalajmy tematu offtopem, bo późniejsze hasła "Było tysiąc razy, użyj wyszukiwarki" nie mają sensu.

za co przeprosiłem ?
                OII 1,4 TSI Elegance

KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)

Silnik smaruje MOTUL 8100 X-clean+ 5W30

Komentarz

• irekk
                  L&K
                  • 2011
                  • 1093
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

to znacznik [ y o u ]

Komentarz

• Alonzo_
                    RS
                    • 2009
                    • 2460
                    • Hyundai

Zamieszczone przez Big
                    Wracamy do tego nieszczęsnego S III,
                    Też to proponuję.
                    Dokładnie bo się pogrążasz.
                    Bez odbioru z mojej strony (obojętnie jaką głupotę napiszesz teraz :wink: )
                    Ja podtrzymuje co wyżej napisałem - czekam na SIII i bardzo kibicuję aby trzymał dobry poziom segmentu D i ładnie wyglądał. I tyle.

Komentarz

• himi
                      L&K
                      • 2013
                      • 1115
                      • Octavia II (1Z3)
                      • CBZB 1.2 TSI 105 KM

Zamieszczone przez irekk
                      I [...] przeprosił jako pierwszy.
                      Ekhm Irek.... za co przeprosiłem? Drugi raz mnie przywołujesz na ostatnich dwóch stronach,a ja nie wiem o co kaman :diabelski_usmiech

Komentarz

• AdamB
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 8030
                        • Octavia IV (NX3)
                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez irekk
                        to znacznik [ y o u ]
                        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• BADYL
                          RS
                          • 2011
                          • 2396
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

himi, to jest taki głupi znacznik, że każdy widzi swoją nazwę użytkownika...też się kiedyś na to nabrałem :P
                          nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• irekk
                            L&K
                            • 2011
                            • 1093
                            • Octavia II (1Z3)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

To taki mój głupi sposób na uspokojenie adwersarzy

Komentarz

• Alonzo_
                              RS
                              • 2009
                              • 2460
                              • Hyundai

irekk, nam zarzucasz że śmietnik robimy a sam święty? Zaraz tu się zrobi jak na SB po ostatnim "znaczniku" oolsztyniaka
                              Ale spox, qtfa znowu się dałem sprowokować Bigowi...a obiecywałem sobie, że już nie dam się wciągnąć. A jednak, znowu mu się udało.
                              Poproszę żoneczkę aby klapsy mi wieczorem dała za karę :diabelski_usmiech
                              To co tam w tym nowym Superbie będzie takiego dobrego? Będzie coś? :szeroki_usmiech

Komentarz

• OrsonTSI
                                Rider
                                • 2010
                                • 715
                                • Volkswagen
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez irekk
                                To taki mój głupi sposób na uspokojenie adwersarzy
                                czyli kogo bo ja od kilku tygodni nic nie pisze a wystepuje w watku jako kto ?
                                OII 1,4 TSI Elegance

KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)

Silnik smaruje MOTUL 8100 X-clean+ 5W30

Komentarz

• BADYL
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2396
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Czy skoda dziadzieje tego nie wiem...moim zdaniem każdy następny model jest ładniejszy od poprzedniego (z wyjątkiem FII...choć FIIFL już mnie się spodobał). Czy podnoszony przy każdej okazji temat boczków jest tak bardzo istotny? Przy okazji targów motoryzacyjnych w Poznaniu macałem różne auta od Hyundaia poprzez KIA, skodę, forda i skończywszy na markach premium....kurde każde z tych (zwykłych) było fajne i pewnie cieszył bym się zużytkowując obojętnie które...mnie podoba się skoda choć jak to mówią d... nie urywa

Pamiętam jak odbyłem jazdę próbną OIIIkombi 2.0TDI TSG i stwierdziłem, że w stosunku do obecnej OII nie było tego WOW. Niemniej jednak gdybym miał wolne środki na zmianę auta to chętnie nową OIII kombi z silnikiem 1.8tsi bym przytulił i nawet te boczki by mi nie przeszkadzały Nie przesadzajmy z tym kiepskim wykonaniem w OIII!

Moim zdaniem SIII też będzie porządnym wozidłem :wink:
                                  nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• irekk
                                    L&K
                                    • 2011
                                    • 1093
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Właśnie na to samo cierpie - wsiadam do OIII i brak WOW. W SII czuję się tak samo jak w OII. Czekam na SIII z nadzieją że będzie fajniejsza niż OIII i Mazda 6, które na chwilę obecną biorę pod uwagę. BTW, Jak to jest że Mazda 6 ma mniej miejsca jak OIII a wymiary jak SII? :shock: I własnie dlatego nadzieja w SIII

Komentarz

• rafiki
                                      RS
                                      • 2012
                                      • 15975
                                      • Superb III (3V3)

OrsonTSI,
                                      Zamieszczone przez BADYL
                                      himi, to jest taki głupi znacznik, że każdy widzi swoją nazwę użytkownika...też się kiedyś na to nabrałem :P
                                      رافال
                                      Spoty
                                      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• fernando
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 1890

Zamieszczone przez Chris11
                                        Myślisz, że nowa fabryka VW budowana pod Wrześnią idzie z bieżącej gotówki, którą tak ochoczo polski klient kupujący VW z miękkimi boczkami zostawia w salonie?
                                        Nie - budowana jest z kredytów. Ciekawe dlaczego skoro przecież według niektórych tutaj VW zarabia miliardy na frajerach kupujących Skody z twardymi boczkami i gównianą belką skrętną?
                                        Ale teraz to tak na poważnie piszesz? Sprzedaż VW z miękkimi boczkami w Polsce na budowę tej fabryki ma podobny wpływ, jak sprzedaż Lambo u nas - koncern ten sam... Podobnie sprzedaż Skody, w której wprowadza się coraz prostsze zawieszenia.
                                        W ogóle sprzedaż nowych samochodów użytkowych w Polsce jest proporcjonalnie na bardzo niskim poziomie w stosunku do samochodów osobowych, więc nie zrozumiałem, o co Ci chodziło z fabryką, gdzie będzie się produkować Craftery :roll:

Komentarz

• Chris11
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 1587

Chodzi o to, że skoro koncern VW zarabia górę pieniędzy na sprzedaży aut (przecież kupuje radio po 20E a sprzedaje po 500E), to jakim cudem nie ma pieniędzy na wybudowanie fabryki?

Komentarz

• fernando
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 1890

Chodzi o to, że skoro koncern VW zarabia górę pieniędzy na sprzedaży aut (przecież kupuje radio po 20E a sprzedaje po 500E), to jakim cudem nie ma pieniędzy na wybudowanie fabryki?
                                            Ok, ja już kończę, bo coraz większy OT się robi i coraz mniej trafione porównania i uproszczenia stosujesz. Uspokoję Cię jednak, że koncern VAG ma bardzo dobre wyniki finansowe, więc póki co nie zbankrutuje. W ogóle, to że ktoś bierze kredyt, wcale nie znaczy, że "nie ma pieniędzy", może akurat umie je lepiej zainwestować...
                                            Księgowością VW się nie interesuję aż tak bardzo, ale VW i VW samochody użytkowe to różne firmy działające w ramach jednego koncernu.

Pozdrawiam i życzę dalszej radości z jazdy Skodą i wspierania koncernu VW

Komentarz

• Chris11
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 1587

Zamieszczone przez fernando
                                              Ok, ja już kończę, bo coraz większy OT się robi i coraz mniej trafione porównania i uproszczenia stosujesz. Uspokoję Cię jednak, że koncern VAG ma bardzo dobre wyniki finansowe, więc póki co nie zbankrutuje. W ogóle, to że ktoś bierze kredyt, wcale nie znaczy, że "nie ma pieniędzy", może akurat umie je lepiej zainwestować...
                                              Księgowością VW się nie interesuję aż tak bardzo, ale VW i VW samochody użytkowe to różne firmy działające w ramach jednego koncernu.

Pozdrawiam i życzę dalszej radości z jazdy Skodą i wspierania koncernu VW
                                              Faktycznie trzeba kończyć, bo nie jesteś w stanie napisać niczego, co dowodziłoby, że VW żeruje na swoich klientach sprzedając im bubel w postaci coraz gorszej jakości za coraz większe pieniądze.

Nie uzyskałem też żadnego przykładu auta konkurencji, które oferowałoby to samo co Skoda, czy VW za te same pieniądze.

Jednym zdaniem pisząc - najwyraźniej dyskusja bez sensu.

Z mojej strony, wracając do tematu, czekam na SIII bez względu na to, czy będzie miała twarde boczki, bo tak naprawdę będzie Passatem B8 tańszym o ok. 20tys zł, a oferującym praktycznie to samo - począwszy od elektroniki, przez udogodnienia na technologii kończąc.

Komentarz

• Dig Dug
                                                L&K
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 1306
                                                • Seat

Koledzy spokojnie. Mój stosunek sceptyczny do nowej O3 czy F3 wynika z tego, że człowiek coś dostaje i uznaje jako pewnik, a potem wraz z czymś nowym czeka co jeszcze dostanie, ale podkreślam co jeszcze ... a tu nagle zabrali pewne rzeczy z O2 Fl tłumacząc to w ten lub inny pokrętny sposób i mówią, że O3 jest naj i amazing. A ja się pytam, a gdzie tamto co było ? a teraz nie ma, a tu miało być jeszcze lepiej. I to jest właśnie clue sprawy. Jest po paru latach chęć wymiany auta na nowe, lub zakup tego co chcemy, jest sentyment do marki, a tu dostajesz lekkiego plaskacza w stylu "obudź się człowieku, teraz nie ma jak dawniej, teraz jest nowa ekonomia".

Skoda zamiast dać coś więcej klientowi, zabiera pewne rzeczy, a daje inne próbując decydować za mnie co dla mnie najlepsze. I stąd tematy o belce, o boczkach i ogólne roczarowanie.
                                                Ale analiza rynku, a bardziej przywiązanie decydują za nas i kupujemy dalej Skode, ale nie jest to do końca to czego oczekiwaliśmy.

Mi w O2 Fl pasowało wszystko, wielowahacz, soczewkowe reklektory, materiały wewnątrz, ilość miejsca, komfort, w sumie gdyby robili O2 classic jak dawniej to nie potrzebowałbym niczego więcej, byle cena była odpowiednia. Do tego był 1.6, którego można było zagazować.
                                                Po O3 oczekiwałem, świeższego wygladu i tyle. A dostaje wg. mnie mniej niż dawała O2 FL, więc pytam się o co biega. :|

I do kolegów, którzy myślą że to antyforum, właśnie sentyment do marki, przywiązanie i dotychczasowe dobre doświadczenie, pchają przynajmniej mnie i pewnie innych do wyrażenia swojego zdania. Bo dotychczas widziałem Skode, jako zdrowy rozsądek, co do wygladu, jakości i wyposażenia.
                                                Była O1 jest F2.

Komentarz

• perfex
                                                  L&K
                                                  • 2005
                                                  • 1117

Zamieszczone przez Dig Dug
                                                  Koledzy spokojnie. Mój stosunek sceptyczny do nowej O3 czy F3 wynika z tego, że człowiek coś dostaje i uznaje jako pewnik, a potem wraz z czymś nowym czeka co jeszcze dostanie, ale podkreślam co jeszcze ...
                                                  I w tym duchu, co do postępu...
                                                  do roku 2000 Kia produkowała model Pride który obiektywnie był kupą gówna :lol: Jego aktualnym następcą są modele Picanto/Rio będące od Pride odległe o lata świetlne albo bardziej.
                                                  Skoda miała wtedy dobry model O1, czy obecna O3 zrobiła taki progres? Lub Fabia3 w stosunku do Fabii1?...
                                                  Pozdrawiam
                                                  perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Chris11
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 1587

Odwróćmy pytanie - czy OIII odbiega od obecnej Kii Cee apostrof D?

Komentarz

Pracuję...