blackrs, źle to wyglada
Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez voltarto akurat fakt powszechnie (?) znany
Odkąd pamiętam Skoda mówiła iż logotyp jest wzorowany na uskrzydlonej strzale indiańskiej a nie na głowie ... ale widocznie tak się powoli dorabia legendę...
[ Dodano: Sro 03 Cze, 15 22:50 ]
Zamieszczone przez marlej108Co dziwne w tym konfiguratorze do ktorego Skoda wysyla kody to najtanszy Superb kosztuje 81.000 zl... a nie 79.900... dziwne...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kult0035może to działa tak, jak konfigurator Octavii - cennik wyższy, ale na koniec odejmuje się 1900 złotych stałej promocji.....więc dla Superba byłoby to 1600 złotych jak dobrze liczę (w "informacji cenowej" było 79500, a nie 79900 nawiasem mówiąc)
[ Dodano: Sro 03 Cze, 15 23:06 ]
[quote="kult0035" ok, może i tak jak mówisz....ja tylko kojarzę, że coś z indianami [/quote]
Dobrze pamiętasz ... oficjalna wersja brzmiała że Emil Skoda pojechał do USA i pił z indianami i że mu się podobało ... potem była strzała a teraz dorobili tą historię że wzorowana na portrecie indianina ... jest nawer rysunek ale autor logotypy jest nieznany
Zwycięzcy piszą historię jaką chcą. W każdym razie drogę od czasów kury przeszli długą
Komentarz
-
-
Akurat w przypadku Superba konfigurator nie jest taki potrzebny, bo można samemu łatwo sobie skonfigurować auto lecąc po cenniku. Jest znacznie mniej tych elementów zależnych niż chociażby w VW czy Audi. Parę kwiatków/ bez sensów jest - np:
- Nie można zamówić Crew protect assistant (ochrona pasażerów z przodu) bez dodatkowych poduszek dla pasażerów z tyłu
- Jak zamówimy automatyczne (nogą) otwieranie bagażnika to już nie możemy mieć rolet w oknach bocznych z tyłu...
Komentarz
-
-
- Jak zamówimy automatyczne (nogą) otwieranie bagażnika to już nie możemy mieć rolet w oknach bocznych z tyłu...
Zastanawia mnie także opis skrzyni DSG do 2.0 TSI jako 6 biegowa ? to nie dają 7 biegowej ?
Dodatkowo dla 1.4 TSI SF G brak ??? WTF ?
Komentarz
-
-
voltar, w SII na tylnej szybie jest roletka zasuwana ręcznie i da sie
Tyle że nie może byc elektryczna z uwagi na system otwierania pokrywy (twindoor)
W SIII już tego nie ma więc mogli by dac elektryczną :szeroki_usmiechNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voltarastanawia mnie także opis skrzyni DSG do 2.0 TSI jako 6 biegowa ? to nie dają 7 biegowej ?
Byc moze S3 2.0TSI 280KM bedzie mial DQ500, ale dalej watpie w to z uwagi na powyzsze.
Tak samo 2.0TDI 190KM, ktory ma chyba oznaczenie DDAA bedzie mial DQ250 ze skrzynia rozdzielcza do 4x4.
Passat z dieslem 2.0TDI 240KM CUAA ma skrzynie DQ500 7 biegowa, a hybrydowy silnik CUKC ma przekladnie DQ400E 6 biegowa. Reszta DQ200 oraz DQ250.
Komentarz
-
-
Rozumiem że 7 biegowa jest za słaba do silniejszych silników ale gdzie ją w takim razie wstawiają ? do 1.4 TSI ? Cy ona jest tylko w VW a w Skodzie jej nie ma ?
Wydaje się że lepiej mieć więcej przełożeń , że mniejsze zużycie paliwa itd ...
Z tego co piszesz do Skód 7 biegowej nie wkładają a do VW owszem ?
Komentarz
-
-
voltar, 1.2TSI, 1.4TSI,, 1.8TSI z napedem na przod, 1.6TDI.
1.8TSI 4x4 ma DQ250 6 biegowe. Diesle 2.0TDI wszystkie DQ250 6 biegowe chyba, ze Skoda dostanie tego biturbo to bedzie DQ500 7 biegowe, 2.0TSI wszystkie DQ250 6 biegowe.
DQ200 ma predkosc obrotowa przy 140km/h na 7 jak 6 biegowa skrzynia. Takie mialem odczucia i tak chyba wychodzilo, nawet kiedys filmik wrzucalem. Roznica jest w biegach posrednich, dzieki temu taki 1.6TDI ma jakakolwiek dynamike :twisted: Mialem, wiec wiem co mowie :twisted:
DQ200 - to 7 przelozen, mala skrzynia, sucha skrzynia, bez kapieli olejowej sprzegiel
DQ250 - to 6 przelozen duza skrzynia, w kapieli olejowej
DQ500 - to 7 przelozen, wielka skrzynia, w kapieli olejowej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsZamieszczone przez lu5aszCzyli ze co...1.8 tsi 4x4 nie bedzie w manualu? Fuck :evil:
Jakto możliwe? Wczesniej nie było takiego dużego zainteresowania czy jak?diesel to 10tys wiecej eh Przynajmniej mam problem z glowyKondziu
OCP
Komentarz
-
-
DQ200 - to 7 przelozen, mala skrzynia, sucha skrzynia, bez kapieli olejowej sprzegiel
DQ250 - to 6 przelozen duza skrzynia, w kapieli olejowej
Pytanie zatem czy ta 7 biegówka sucha jest wystarczająca może do 1.4 TSI 150KM ?
Czy jak mógłbyś wybierać to wziąłbyś wersje 6 biegową do takiego silnika ?
Sucha ma też może tańszy serwis ? Nie wymienia się oleju bo nie ma ?
Czy są jakieś raporty które mówią że np któraś wersja jest bardziej awaryjna ?
Komentarz
-
-
tadziak,
ja swoją Octę właśnie u nich kupiłem, dali największy rabat i odbierałem w.... Interauto Kraków, czyli współpracują z salonami i bankami, bowiem możesz u nich zakupić tylko poprzez kredyt, oczywiście jest możliwość wkładu własnego, ale raczej nie pozwoalą uiścić go w kwocie większej, niż 50% auta. Jak masz pytania lub jakieś spotrzeżenia, pisz na priv.
Komentarz
-
Komentarz