Z tymi 170 KM to raczej tylko wrażenie związane z innym przebiegiem momentu - jak jest większe kopnięcie na dole, to wydaje się, że auto lepiej przyspiesza, a jak ciągnie czas w miarę równo, to wydaje się, że jest słabo. Ale stoper pokazałby prawdę Kiepsciejszy tunerzy bez hamowni tak czasem robią - dowalają momentu na dole w opór, klientowi wydaje się, że odebrał rakietę, a potem na hamowni okazuje się, że jest 5 KM więcej, a na stoperze, ze 0,05 s mniej do 100.
Nowa Skoda Superb III
Zwiń
X
-
Moment na dole to dobra rzecz, bo tego zakresu obrotow glownie sie uzywa.
Mnie sprint do setki nie interesuje w codziennej jezdzie ( i podejrzewam wiekszosci tez nie) . Dobre przyspieszenie juz od niskich obrotow owszem.
Moj brat mial kiedys Alfe 159, do setki podobnie szla jak moja O3 1.4.
W obu przypadkach nieco ponad 8s, calkiem fajny wynik, ale w codziennej jezdzie mialo sie wrazenie ze jego Alfa jest duzo slabsza, kiedy ja przy 60-70 chcialem przyspieszyc, moge to bez bolu zrobic i na 4 biegu i auto fajnie ruszy do przodu. U niego zeby nadarzyc za mna w takiej sytuacji trzeba bylo redukowac do 3 biegu, i a to bylo ciut za malo.
Moment na dole to komfort jazdy, mozna skupic sie tylko na dodawaniu gazu
Jakbym chcial auto na tor to podejscie mialbym pewnie inne, ale moja O3 na tor to co najwyzej mnie moze przywiezc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg505Wlasnie dostalem "kupon" od skody z gwarancja dostawy samochodu w 2015 roku, o ile zloze zamowienie do 15 sierpnia.Raz na wozie , raz pod wozem ,raz w nawozie....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez barteka3moja w fabryce była zamówiona w połowie maja jak pojawił sie cennik beta
zatwierdzona produkcja na 29. tydzień - odbiór pod koniec lipca
Komentarz
-
-
A ja jeszcze dodam, że jechałem Superbem III wczoraj ponownie i wrażenia "po oswojeniu się" z autem były już lepsze. Canton jak się odpowiednio poustawia equalizer gra naprawdę sensownie, czuć aż basy od woofera, momentami aż bardzo mocno Rozpędziłem auto do 160-170 km/h i było w nim niewiele głośniej niż przy 120-130 km/h - całkiem komfortowo. Wszystkie systemy działają jak trzeba, ergonomia na wysokim poziomie - nawet drzwi zamykają się całkiem przyjemnie Wydaje mi się, że to taki samochód, który się coraz bardziej lubi w miarę przyzwyczajania się...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tadziakZamieszczone przez barteka3moja w fabryce była zamówiona w połowie maja jak pojawił sie cennik beta
zatwierdzona produkcja na 29. tydzień - odbiór pod koniec lipca
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mac_aaronZamieszczone przez tadziakNie tylko zegary, ale i tapicerkę, bo do wyboru tylko skóra i to brąz lub jasna...Trochę lipa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108dzis do Sopotu przywiezli S3 w wersji style - bezowe wnetrze - w lakierze szary biznes - rewelacja - najladniejszy lakier w S3 :-)
ps. felgi ma 19tki - zajefajne...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tadziakZamieszczone przez marlej108dzis do Sopotu przywiezli S3 w wersji style - bezowe wnetrze - w lakierze szary biznes - rewelacja - najladniejszy lakier w S3 :-)
ps. felgi ma 19tki - zajefajne...
ps.dzwonili do mnie z Plichty salonu mowiac ze premiere maja dopiero 9 lipca, choc auto dostana szybciej, ale cos sie opoznilo i na razie nie maja. A jak juz beda miec totez w Gdyni do testow tego 190-konnego diesla...
Komentarz
-
Komentarz