Zamieszczone przez degenerat
Zobacz wpis
OPONY całoroczne - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
-
-
Moja opinia po czterech miesiącach z CrossClimate (w Corsie żony): warto. W związku ze sprzedaniem Fabii wypuściliśmy się nawet na weekend narciarski do Krynicy. To był zeszły tydzień podczas mrozu trzaskającego. Droga zazwyczaj ośnieżona, dały radę. Zachowanie na śniegu i trakcja minimalnie gorsza (ale jednak) od moich poprzednich Dunlopów Winter Response 2. Problem był jedynie na wyślizganym i nieposypanym śniegu przy temp około zera, ale na to tylko kolce albo łańcuchy. Na suchym i mokrym rewelacja.
Reasumując: po testach śniegowych kupiłem następny komplet CC do mojego nowego auta.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez degenerat Zobacz wpisMoże jakieś opinie o oponach całorocznych po opadach śniegu.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Dodam swoją opinię.
W warunkach zimowych w mieście CC sprawdzają się bez zarzutu. W górach sprawdzały się jak średniej klasy opony zimowe. Na śniegu bez problemów, na lodzie … jak to na lodzie mało przewidywalnie.
Gdybym mieszkał na stałe w górach, to na zimę kupiłbym dobre opony zimowe z dobrą trakcją na śniegu i lodzie (inne parametry jak dla mnie w tych warunkach są mało istotne). Jednak CC nie zawiodły i pozwoliły na normalną jazdę.
Mam nadzieję, że Michelin będzie rozwijał koncepcję tego rodzaju opon. Moim zdaniem udany zakup.
Komentarz
-
-
Ostatnio edytowany przez PAOLO ESCO; 5404.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCO Zobacz wpishmmm z powyższych to chyba jednak Nokiany, choć nie jestem do końca przekonany...Ostatnio edytowany przez vesatis; 27641.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rafall Zobacz wpisCoraz więcej myślę o przejściu na opony wielosezonowe... Na tapecie jest Michelin CC (225/45/R17). Opinie w sieci wskazują, że opony są ciche. Możecie to potwierdzić?
Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vesatis Zobacz wpis.....ja po prawie roku jeżdżenia na CC (również na śniegu) nie kupię już opon sezonowych
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RABIN Zobacz wpisPrzejeździł już ktoś cały sezon na M CC ??
Jakieś opinie na własnych doświadczeniach
Pojawiają się też pytania, czy warto pchać się w chińskie opony. Osobiście raczej bym odpuścił, ale wiadomo - są gusta i guściki jeżeli o to chodzi. Wydaje mi się, że fajnie zostało to np tutaj opisane: https://testyopon.pl/aktualnosci/chi...plusy-i-minusy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RABIN Zobacz wpisPrzejeździł już ktoś cały sezon na M CC ??
Jakieś opinie na własnych doświadczeniach
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12 Zobacz wpisjakie macie opinie o Dębicach Navigator 2
Kumpel takowe używał kilka lat w Astrze Classic (chyba 175/70/13) - nie narzekał.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Navigator 2. Używałem je od 2005 roku.
https://www.debica.com.pl/o_firmie/a...oczna_z_debicy (data publikacji 15.06.2005)
Co ciekawe, szukając info w necie, trafiłem na zdjęcia Nav2 z innym wzorem bieżnika, coś jak zimówka, jodełka kierunkowa. Bo klasyczny Navigator2 to tak jak widoczne na zdjęciu z linka powyżej
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
Komentarz