Proszę, masz tutaj FullSaps z MB 229,5 https://external.statoilfuelretail.com/mar/lu/svg03611.nsf/design/pdf/$file/LazerWay_5W_40_PDS_EN.pdf "tylko -42 C" przy temperaturze krzepnięcia i "tylko" 236C przy temeraturze palenia to "więcej" niż Twój silnik z LPG potrzebuje :P i do tego dobra cena ---> http://allegro.pl/olej-syntetyczny-s...593589141.html (to jeden z oficjalnych przedstawicieli Statoil)
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Powiem Ci pierwszy raz się spotykam z takim olejem
patrz...nie zaskoczyłeś mnie :lol: ... chcesz kupuj, nie chcesz szukaj dalej, może znajdziesz bardziej "znany" olej ... :wink:
Poczytaj trochę ten wątek, może zmienisz zdane.
patrz...nie zaskoczyłeś mnie :lol: ... jeżeli mogę coś podpowiedzieć...kupuj i nie szukaj lepszego bo w tej cenie trudno będzie Tobie znaleźć ...
tylko szkoda, ze 1 litrowych nie prowadzi w sprzedaży... Mówisz kupować?:P już Ci powiem, że sie tyle na temat olei naczytałem, że ciężko się na coś zdecydować:P
tak, podobny...z tym, że ja nawet wcześniej zmieniałem w mojej Octavce ten olej z fabrycznego syfu na LazerWay V 0W30. Na bagnecie olej był "złoto-żółty" a jak poszła płukanka to takie :shock: zrobiłem jaki syf ściekał...
[ Dodano: Sro 17 Wrz, 14 21:02 ]
Zamieszczone przez slagier
nie bądź taki skromny
dobra dobra nie "słodź", pisz do konkona - będziesz miał dobry olej w dobrej cenie i od razu sobie zamów u niego filtr oleju ew płukankę jak chcesz.
Więc z tego co piszesz nie ma co się spieszyć do "nowego"
spoko spoko...tak własnie myślałem, że zaraz "będzie panika" co teraz zalać... :wink:
Neste to dobry olej z MB 229.5 - nie demonizujmy i nie przekreślajmy olejów z GTL (taki obecnie jest trend) bo już niedługo zapewne oleju z PAO będziemy ze świeczką szukać .... "stary" olej mamy w specyfikacji MB 2293 a "nowy" w MB 229.5 - "lepsza" jest ta specyfikacja MB 229.5 więc ...nie ma co popadać w paranoję.
Właśnie dzisiaj przyjechał do mnie od konkona Statoil Lazerway 5W40, data produkcji 2014 i cena lepsza niż na tych aukcjach w portalu - tak więc polecam
Właśnie dzisiaj przyjechał do mnie od konkona Statoil Lazerway 5W40, data produkcji 2014 i cena lepsza niż na tych aukcjach w portalu - tak więc polecam
Komentarz