U mnie w tym roku standardowo na obu Szkodnikach będą Pirelli SottoZero. Na mokrym i na śniegu - rewelacja.
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez NematodeCzy brać 16" stalowe i się nie bawić? Czy brać alusy? Jeśli tak to 16" czy 17"?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez firmekJa jakos nie wierze w cos takiego jak wywazenie dopiero co zalozonej na felge opony.
Zamieszczone przez laurinJa się przekonałem po co jak rozwaliłem w zimę alu na dziurzesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Nematode, ja mam Mondeo ST220 i tez się zastanawiałem co zakładać.. i w końcu kupiłem nowe 17". Jak przyłożyłem 16stki stalowe to porażka... niedosyć że małe to i jeszcze brzydkie.
Tak więc jak wolisz, ale ja teraz już szukam opon 225/45
a felgę można tak samo zniszczyć latem jak i zimą. Dla mnie wygląd się liczy i auto na stalówkach wygląda źle IMO.
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez laurinPo co zmieniać w zimę alufelgi na felgi stalowe ??Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
ja przez 3 czy 4 sezony używałem FULDA Kristall Montero 2 sprawowały się dobrze niska ścieralność, dobrze radzą sobie w głębokim śniegu. Przyszedł czas na zmianę i wybór padł na Continental ContiWinterContact TS 830 - już kupione. W służbowym samochodzie mam Goodyear UltraGrip + - dobra opona tylko szybko się ściera.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoA z drugiej strony szkoda jest najwyraźniej zauroczony :wink: tymi gumami
kupiłem bo byłem pod ścianą i potrzebowałem coś taniego na "już" i tak zostało i jestem naprawdę zauroczony :serduszka:
właśnie w tej chwili przyniosłem sobie 2 nówki z bagażnika
[ Dodano: Sro 01 Wrz, 10 21:40 ]
notabene letnie GY, którymi również jestem zauroczony zamykają stawkę wśród 19, w teście, na który się ostatnio natknąłem, nie pamiętam gdzie :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
To teraz rozumiem. Zawsze mnie to dziwiło, że taki sam model opony w zależności od rozmiaru może tak bardzo przemieścić się w tabelach jednego "testera"... Bo rozumiem, jak są jakieś zmiany między oponami konkurującymi ze sobą bezpośrednio, ale z ostatniego miejsca "awansować" na samą górę - tego nie zrozumiem :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaczłowiek całe życie w garażu mieszka :lol:Martino
125 KM /272 Nm - to już było....
teraz jest duży "+"
dgw.esite.pl
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
-----------------------------------------------
PerfectService by DobryGrześWawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoZamieszczone przez szkodaw ogóle, to znowu mi się mały składzik robi...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
tutaj mam jeszcze poglądowe foto dla tych (a są tacy), którzy myślą, że koła 17 cali są większe niż dajmy na to 15".
przy okazji można bezpośrednio porównać sobie profil i szerokość opony, na przykładzie 225/45/17 vs. 205/60/15:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz