szkoda, jak u nas na forum to i 40% :wink: A tak na serio, mac_aaron, nie sprzedasz za więcej niż 600 PLN komplet i nie ma znaczenia że mają 8.5 kkm przebiegu itd. Dziś opon używanych w takim stanie jest od metra na rynku...
Ja zaserwowałem UltraGrip 8. Chociaż bardzo zastanawiałem się nad nieco droższymi Conti T850. Ale Conti nie mają rantu ochronnego a ja nie zamierzam schodzić do balonowych 15:tek...
to były moje pierwsze zimówki na O2, ale po pierwszym sezonie dostały bąbli, były jakieś problemy z wyważeniem - takie jest moje doświadczenie, chociaż prawdopodobnie to był poprzedni model.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
PO wielu przeczytany testach i rad użytkowników OCP postawiłem na ...TS850 cena była bardzo zachęcająca więc zanabyłem i .., korzystam od dziś. Pierwsze wrażenie....bardzo cicha resztę opinie jak spanie śnieg
Ja na TS850 dostalem cene 270zl z zalozeniem.
Oczywiscie balon 195/65/15
Taniej na miejscu, niz w internecie - chociaz jak sadze, jakby snieg utrzymywal sie dluzej to cena skoczy w gore.
Największe forum o Audi A4 i innych modelach marki. 200 tys. użytkowników i ponad 4,7 mln postów, to ogromna baza wartościowej i przydatnej treści.
"
Opony zimowe - super ceny
Zrobiłem Wam extra ceny na opony zimowe. Wszystkie gumki świeżutkie z tego roku. Poniżej wrzucam cennik. Jak szukacie czegoś w innym rozmiarze to piszcie śmiało Opony można odebrać osobiście u mnie w firmie w Lublinie na Inżynierskiej 5 lub mogę podrzucić na spocik
Na początku października TS850 239zł + 15zł montaż na felgę i wyważenie za sztukę.
W tej cenie miałbym też montaż na auto, ale było zdecydowanie za wcześnie na zimówki, stąd też zmieniać będę samemu.
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
ja w sobotę zakładam. Wyjeżdżam do pracy o 5.30 ...a wracam o 17.00 - nic oponom się nie stanie przy takiej temeraturze ...a na śliskiej i zimnej droze zawsze bezpieczniej się czuję na zimowych oponkach.
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Ja wymieniłem wczoraj... Później znów będzie szał. Terminy w samym Wrocławiu jak dzwoniłem już teraz były na wtorek. Jakoś nie mam na to ochoty a tydzień w tą czy w tą nie robi różnicy...
po pierwszym listopada znow oscieplanie. a teraz kilka dni deszczu ze sniegiem. wydaje mi sie ze jeszcze za wczas na zimowki
co sadzicie?
W sumie nie widziałem, jak duże ma być to ocieplenie, ale temperatury podają jako najwyższe w trakcie dnia. Tak więc rankami lub wieczorami może być sporo mniej.
Ja już zmieniłem, później lekki śnieżek lub przymrozek i kapciarniach kolejki i panika, że zima tak "nagle i niespodziewanie w listopadzie zaatakowała"
Ja wczoraj poświęciłem godzinkę na zmianę kół na zestaw zimowy, bo od 1. listopada zimowe ogumienie jest w Czechach obowiązkowe kiedy jezdnia jest zaśnieżona, oblodzona lub prognoza pogody wskazuje możliwość wystąpienia tych zjawisk atmosferycznych. Potem już tylko na "benzince" dopompowałem koła i gotowe. Pozostaje tylko jeszcze sprawdzić dzisiaj dokręcenie śrub i można ruszać do Polski.
Szał u gumiarzy to już się zaczął, jak kolega przyjeżdża do roboty to już ma 5-6 aut pod bramą i ruch do końca dnia :lol:
Ja jeszcze nie zmieniłem, jak nagle mocno zaśnieży to najwyżej przerzucę. W tamtym roku 2 listopada zmieniłem i potem kląłem że za wcześnie - bo się zrobiło ciepło.
Na ten rozmiar 195/65/15 dostałem taką cenę na www.motohurt.com jakby ktoś w Warszawie szukał, namiary z PW jakie koledzy podawalidziękuję, miłe ale nie miały takich cen. Zamówienie złożyłem.
majuDJ, masz na klapce wlewu paliwa. Zależy od obciążenia auta, zwyczajnie na takim balonie 2.1 lub 2.3 , a może nawet 2.2. Naprawdę trzeba zerknąć do auta.
Komentarz