Zamieszczone przez tom2212
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
jak ten czas leci
wprawdzie jeszcze mamy sierpień, ale ja już się zaopatruję, u mnie nuda - sava eskimo s3, jak na razie nic nie jest mnie w stanie powstrzymać przed zakupem tych gum :lol:
próbowałem coś kombinować, na siłę coś zmienić, ale stwierdziłem, że to zupełnie bez sensu.
pewna nowość jest - zmieniam rozmiar ze 195 na 205, zobaczymy jak będzie, chociaż pewnie nic specjalnego nie zobaczę, bo chyba zmienię tylko 2 opony, 2 ze starego kompletu mam jeszcze dobre, nie jestem jeszcze przekonany do tego pomysłu, ale się zastanowię.
w każdym razie 2 w nowym rozmiarze już zamówione
a jak u Was, jakieś nowości czy też po staremu :?:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
-
Zamieszczone przez majkel123Ja na przykład nabyć będę coś musiał, decyzję utrudnia całkowity brak wiedzy ops:
na bezpiecznego to kupujesz GY UG7+ albo Conti TS830 - one biorą wszystkie testy we wszystkich rozmiarach chyba :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez majkel123na bezpiecznego to kupujesz GY UG7+ albo Conti TS830 - one biorą wszystkie testy we wszystkich rozmiarach chyba :szeroki_usmiech
nie tylko na te, jak rozumiem na wszystkie.
to jest taki wybór, że musi być dobrze IMO.
[ Dodano: Pon 30 Sie, 10 23:18 ]
Zamieszczone przez fernandoJa też myślę o nowych Conti TS830 :roll:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
szkoda, chyba pójdę Twoim tropem. Podobają mi się te oponki. Moje Nokiany już chyba mają swój ostatni sezon za sobą i raczej na zimę 2010/2011, muszę nabyć coś nowego Więc pewnie będzie to Sava Eskimo S3 195/65/15...nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoZamieszczone przez szkodano właśnie też myślałem, myślałem, później o vectorach, a później kupiłem znowu savy
[ Dodano: Wto 31 Sie, 10 07:44 ]
Zamieszczone przez Hunterszkoda, chyba pójdę Twoim tropem. Podobają mi się te oponki. Moje Nokiany już chyba mają swój ostatni sezon za sobą i raczej na zimę 2010/2011, muszę nabyć coś nowego Więc pewnie będzie to Sava Eskimo S3 195/65/15
mam tylko nadzieję, że niczego nie spieprzą, bo widzę, że są już S3+ i HP, ale jakupiłem te co zawsze, zwykłe S3.
co ciekawe model S2 -> dostępny w mniejszych rozmiarach to porażka na całej linii, typowe kartoflakisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Ja zostaje przy swoich. Przód Vredesteiny Snowtracki 2, tył Dunlopy Winterresponse lub odwrotnie, zależnie od zimy. Czy śnieżna czy deszczowa. W zapasie łańcuchy.
Mam pytanko:
a) czy jezdzicie do końca na zimówkach zimą, aż się zedrą
b) czy jeżdzicie do powiedzmy 1/3 bieznika zimą, a potem dokańczacie latem
c) czy jak bieżnik dojdzie do 1/3 wysokosci sciagacie i kupujecie nowe, a w lecie jeżdzicie tylko na letnich ??Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dig Duga) czy jezdzicie do końca na zimówkach zimą, aż się zedrą
b) czy jeżdzicie do powiedzmy 1/3 bieznika zimą, a potem dokańczacie latem
c) czy jak bieżnik dojdzie do 1/3 wysokosci sciagacie i kupujecie nowe, a w lecie jeżdzicie tylko na letnich ??
w lecie jeżdżę na letnich a w zimię na zimowych, pomijając jakieś sytuacje "losowe"saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodapewna nowość jest - zmieniam rozmiar ze 195 na 205
Ci bardziej "doświadczeni" powiedzieli, że na zimę lepiej 195, bo wtedy lepiej wyciągnąć się z tej zimowej ciapy co jest na drogach, częściej na tych bocznych.
No chyba, że to mit, bo w OII od początku mam 205, ale OI lepiej mi się w zimie jeździło :wink:
[ Dodano: Wto 31 Sie, 10 08:43 ]
Zamieszczone przez Dig Dugb) czy jeżdzicie do powiedzmy 1/3 bieznika zimą, a potem dokańczacie latem
Zamieszczone przez Dig Dugc) czy jak bieżnik dojdzie do 1/3 wysokosci sciagacie i kupujecie nowe, a w lecie jeżdzicie tylko na letnich ??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlenaPaweł, jesteś pewien tej zmiany? Ja mam zimówki 205 i auto bardzo pływa na śniegu
Ci bardziej "doświadczeni" powiedzieli, że na zimę lepiej 195, bo wtedy lepiej wyciągnąć się z tej zimowej ciapy co jest na drogach, częściej na tych bocznych.
no i będzie nieco lepiej w zakrętach z pewnością.
też jeździłem na zimowych 205 na 16 w BKD i mi się podobało.
Ty jeździsz w zupełnie innych warunkach, toz to już prawie góry i też więcej "bocznych" dróg, tutaj też pewnie ładowałbym 195, przy okazji jeszcze taniejsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
zeszłoroczne testy :
Zamieszczone przez marlenaPaweł, jesteś pewien tej zmiany? Ja mam zimówki 205 i auto bardzo pływa na śniegu :roll:
Ci bardziej "doświadczeni" powiedzieli, że na zimę lepiej 195, bo wtedy lepiej wyciągnąć się z tej zimowej ciapy co jest na drogach, częściej na tych bocznych.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaTy jeździsz w zupełnie innych warunkach, toz to już prawie góry i też więcej "bocznych" dróg, tutaj też pewnie ładowałbym 195
Wiesz .....jak kupowałam opony to się na tym nie znałam, a że uparta jestem to chciałam takie same i nie inne niż letnie. Nikt mi nie mógł przemówić do "rozumu"
W tamtym roku jak "maluch" lepiej sobie radził na tych bocznych niż ja ...zrozumiałam o co chodzi :lol: A się "babo" męcz :lol:
Następne będą 195
Ale na drodze i mokrej nawierzchni dobrze się trzymają
Komentarz
-
-
Jak już wątek o zimówkach to ja mam pytanko z trochę innej beczki.
Po co zmieniać w zimę alufelgi na felgi stalowe ?? (rozumiem, że węższe opony wywierają większy nacisk na śnieg i auto się lepiej trzyma ale po co zmieniać alusy na felgi stalowe).
Wraz z autem kupiłem opony Continental Winter Contact TS830 (16) i teraz się zastanwiam czy powinienem dokupić do tego felgi stalowe.
Komentarz
-
-
loyd, chyba bardziej chodzi o to, że alusy się niszczą podczas zimy. Jak wjeżdżasz w zmrożony śnieg to mogą się porysować. Nie wiem też jak działa sól na lakier alusów, ale raczej nie dobroczynnie...nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
-
Mam alusy fabryczne (chyba Crateris - takie do wersji elegance) - jest sens wydawać tysiaka i kupować na zimę felgi stalowe ?
Pytam o realny sens bo niektórzy o auto dbają bardziej niż o dzieci i tacy napewno zmieniają felgi (ja preferuję "zdrowy rozsądek" w każdej sytuacji).
[ Dodano: Wto 31 Sie, 10 09:20 ]
PS - co to jest ATT ??
Komentarz
-
Komentarz