Zamieszczone przez zepter00
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez igor33cZamieszczone przez KarqlNawet nie chodzi o prędkości, ale H powinna być bardziej wytrzymała
A co do prędkości to ja już kilka razy w tym roku latałem na zimówkach po 205-210 :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
A co polecicie do VW Sharana 1,9 139km 4motion? Rozmiar 215/55 R16 93h XL. Coś dobrego ale 90% czasu jazdy to po Warszawie a tu prawie zawsze odśnieżone, 10% drogi polne w ogóle nie odśnieżone. Coś dobrego ale też ekonomicznego, a może taniej ( i wygodniej) by było kupić cztery stalówki R15?
Polecano mi MICHELIN ALPIN A4 215/55R16 97H XL ale cena zabija.
Komentarz
-
-
GY UG7
Wczoraj zakładałem nówki GoodYear UltraGrip7 z zeszłorocznej wyprzedaży. Są to opony ze średniej półki, ale gumiarz strasznie marudził przy zakładaniu, ze krzywe. I faktycznie na wyważarce waliły na prawienowych felgach jak dzwon Zygmunta - było nawet 47g na jednym rancie. Sam nie wiem, może się sfiksowały w magazynie nie tak leżąc i trzeba będzie je doważać jak się "ułożą" albo GY też przeniósł produkcję do żółtych ludzików i te się dopiero uczą. Acha i gumki 4710, więc nie bardzo zleżane, a prowadzą się ładnie.Było:
126p 1980
Polonez Caro 1,5GLE 1991
Fiat Uno 1,4 1995
Polonez 1989 1,4Rover (SWAP)
Fiat Palio Weekend 1,2 HL 1999
Toyota Camry 3,0GX V6 1992
Renault Scenic 1,9 dTi 2000
Ford Fiesta 1,3 1998 (Pysi ;-)
Jest:
Skoda Octavia 1,2TSI Mint 2011
Mondeo 1,8Ghia 1998 (młodego)
Komentarz
-
-
setunia, przejedź z 300-500km niech trochę popracują i wyważ jeszcze raz. A jak chcesz mieć dobrze zrobione to przypilnuj, żeby odpowiednio ułożyli oponę ( "okręcili" w stosunku do felgi ) a nie rypali niepotrzebnie odważniki.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Panowie miał ktoś kontakt z oponami firmy AVON (model ICE TOURING). Z racji tego, że ukradli mi fele z oponami na zime musiałem zakupić nowe. Zdecydowałem się na używki ze względu na cenę i muszę przyznać, że na razie oponki super. Ciche, dobrze trzymają na zakrętach jak i przy ruszaniu i hamowaniu, zobaczymy jak będą spisywać się na śniegu.Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez igor33cZamieszczone przez kabanosTo masz coś z motorownią nie tak :diabelski_usmiech
W sumie ja przed programem wyciskałem 190-200 (mówię cały czas o licznikowych)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KarqlZamieszczone przez igor33cZamieszczone przez kabanosTo masz coś z motorownią nie tak :diabelski_usmiech
W sumie ja przed programem wyciskałem 190-200 (mówię cały czas o licznikowych)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002setunia, przejedź z 300-500km niech trochę popracują i wyważ jeszcze raz. A jak chcesz mieć dobrze zrobione to przypilnuj, żeby odpowiednio ułożyli oponę ( "okręcili" w stosunku do felgi ) a nie rypali niepotrzebnie odważniki.
Przy okazji mam wielką prośbę: zostały mi ,,luzem'' letnie standardowe opony zakładane w fabryce, wymyśliłem kupić alusy, np. coś takiego
będzie się nadawało? Pewnie nie doczytałem na forum, proszę o wyrozumiałość i ew. radę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian_M26Zamieszczone przez nobodyhttp://www.felgi.pl/felga...atchback/ii/1-6
będzie się nadawało? Pewnie nie doczytałem na forum, proszę o wyrozumiałość i ew. radę.
A już myślałem, że "wrzucisz" jakiś link chińszczyzny z Allegro, a tu dobry wybór.
Komentarz
-
-
Chińszczyzną ogólnie nazywam tanie, słabej jakości gó.no. Co nie oznacza, że w chinach nie można wyprodukować wzorowej jakości felgi z zastosowaniem najnowszej technologi i pokrytej super lakierem. Ale to wszystko zależy ile "producent" chce za taką felgę zapłacić i ile setek procent doliczyć do swojej marży, markując swoją nazwą.
Szukając najlepszych stopów i najwytrzymalszej technologi, trzeba poszukać w Rosji...Seria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian_M26Chińszczyzną ogólnie nazywam tanie, słabej jakości gó.no. Co nie oznacza, że w chinach nie można wyprodukować wzorowej jakości felgi z zastosowaniem najnowszej technologi i pokrytej super lakierem. Ale to wszystko zależy ile "producent" chce za taką felgę zapłacić i ile setek procent doliczyć do swojej marży, markując swoją nazwą.
Szukając najlepszych stopów i najwytrzymalszej technologi, trzeba poszukać w Rosji...
Komentarz
-
-
jojojoziom, Ziom, myślałem, że ruszysz trochę googlami i forum...
6x14 - 175/80 R14
6x14 - 175/80 R14
6x14 - 195/65 R15
6x15 - 195/65 R15
6,5x15 - 205/60 R15
6,5x15 - 205/60 R15
6,5x16 - 205/55 R16
6,5x1 - 205/55 R16
6,5x16 - 205/55R16
ET felgi - zależy jaki sobie założysz rozmiar a opony zależne od budżetu to kupisz Dębicę, GY, Conti, Toyo... etc.
Tabele z rozmiarami opon i felg oraz ich zamienniki znajdziesz np. tutaj: http://www.felgi-opony.com/konfigurator_opon
Powodzenia.
Komentarz
-
-
Ja drugi sezon śmigam na kleberach krisalp HP2 205-60-16 - i na przebijanie się przez miejskie dziury i korki są OK.
Dig Dug - zimą na zimówkach latem na letnich. Po zimie oglądam jak wygląda bieżnik i tu zależy (ogólnie jeśli mają poniżej 2mm do punktu pomiaru to zostawiam w prezencie wulkanizatorowi i szukam nowych).
Komentarz
-
Komentarz