czyli reasumując warto kupić oryginały za 115 plnów ?
Jakie wycieraczki?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez Agamek12A nie chce zapłacić 2x więcej tylko po to, żeby mieć "fajniejszy" design..
Komentarz
-
-
Moje Bosch Aero Twin maja juz pona rok, przezyly uprzednia zime i dopiero niedawno jedna wycieraczka zaczela smuzyc. Z reszta warto najpierw sprawdzic czy problemem nie jest brudna szyba. Umycie samym plynem nie wystarczy. Z czasem na szybach zbiera sie cos w rodzaju osadu z kamienia. Normalnie na suchej szybie trudno go zauwazyc ale wychodzi gdy szyba jest wilgotna. W ekstremalnym wypadku wyglada to mniej wiecej tak:
Raz na 3/6 miesiecy warto przejechac szyby srodkiem do usuwania "water spotow", np czyms takim: http://www.mrcleaner.pl/autoglym-car...-ml-p1471.html . Dodadkowo sprawdza sie po zimie kiedy na szybie pojawia sie tlusty nalot.
Komentarz
-
-
Ja poprostu co jakiś czas szybę porządnie szoruję Ludwikiem i pomaga. Cały ten tłusty osad schodzi.
Zauważyłem, że duży wpływ na zużycie wycieraczek ma też stan szyby. Moja jest już strasznie zniszczona (porysowana od samych wycieraczek i skrobaczki, ma odpryski i odbicia od kamieni itp.) co powoduje, że wycieraczki smużą na niej strasznie.
Ciekawe jest, że moje poprzednie wycieraczki smużyły strasznie u mnie w aucie, a po zamontowaniu ich w Transporterze ścierają szybę idealnie do dziś, a zamontowałem je ponad rok temu.
Bosch AeroTwin mam u siebie ponad rok i wymienię ja dopiero na wiosnę. Wtedy będą 2 lata. W tym momencie zaczęły już lekko smużyć ale i tak są to jedne z lepszych wycieraczek, które założyłem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dwaokaBiszczu, a co z wymianą samych gumek? jest temat w dziale poradników...
fotorelację i zapewne tak zrobię :diabelski_usmiech"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
A ja polecam polskie i sprawdzone MOTOGUM`y Tanie i zajebiaszcze"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
A ja polecam polskie i sprawdzone MOTOGUM`y Tanie i zajebiaszcze"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
Komentarz